4.11.2010

Hiljattain nähtyjä


Machete
Äijäilyä potenssiin kymmenen! Sellaista machoilua, että naisillekin kasvaa pallit ja niihin karvaa. Loistavaa viihdettä, joka lähti yhdestä feikkitrailerista ja päätyi elokuvaksi. Ei taida ottaa itseään vakavasti missään kohdassa, vaan rymistelee eteenpäin aina vaan uskomattomampana. Kannattaa katsoa porukalla, saa paremmat naurut.

How to train your dragon

Ihana! Ei kaipaa 3D-näkyvyyttä, menee ihan tavan moodissakin. Söpö ja monella tasolla toimiva. Vaikka pidän kovasti oikein vanhoista piirretyistä, on näissä nykyanimaatioissa imua. Koen olevani siinä mielessä onnekkaampi kuin nykymuksut, etten pidä henkäisevän kaunista kuvastoa itsestäänselvyytenä, vaan jaksan edelleen olla sen edessä "ooh" ja "aah". Hauskat hahmot ja osuvaa huumoria.

Centurion
Ihan yllättävän hyvä. Komea, jos ei mitään muuta. Paljon lainattu Gladiaattorista, enkä siitä valita. Elokuva on suureksi osaksi sitä, että juostaan jotakin karkuun tai jotakin kiinni - hienoissa maisemissa ja eeppisen musiikin säestämänä tietenkin. Veri on punaista ja sitä on paljon. Menee machoilun puolelle, mutta ihan sopivasti. Vihollisia kaadetaan vaikka oma henki on ollut lähdössä jo ainakin muutamaan otteeseen. Vähempää ei toki voi Rooman valtakunnan sotilailta odottaakaan.

Toy Story 3
Parhautta. Imdb:n 8.8 tähteä kymmenestä ei ole ollenkaan liikaa. Mahtavia oivalluksia, hauskoja pieniä huomioita, kivaa seurattavaa isollekin ihmiselle. Oikeasti jännä, koskettava ja hauska.

Knight and Day
Tässä juonen seuraamiseen ei tarvita aivoja. Kerrassaan mainiota ajanvietettä siis! Tasainen puksuttelu muutamalla ihan oivallisella kohtauksella. En ole ihan varma onko tämä tehty tosissaan vai kieli poskessa, vaan ei sen väliä. Toimii kuin poni! Cruise on samanlainen kuin aina toimintapätkissä, ei siis tarvitse sulatella mitään uutuuksia. Välillä ihan herttainenkin elokuva. Ja minähän pidän onnellisista lopuista.

2 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Oooh, sä oot nähny mun katson joskus listalta kolme. Mun lista vaan kasvaa ku ei ehdi kattoo (ja se mikä nyt kiehtoo jos jotai kattoo on NCIS). Mutta joku päivä... :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvää kannattaa aina odottaa :P.