26.9.2010

Tuolta se tuli ja tuonne se meni


Viikko siis. Aika menee VIUH! Tekemistä riittää ja aivot työskentelevät isolla vaihteella. Välillä pitää ihan erikseen tajuta pysähtyä ja rentoutua. Ja nyt rentoutuminen on oikein koulutehtävä, kun siitä sellaisen tein.

Meillä on tosiaan tässä jaksossa työhyvinvoinnin tunteja, ja opettaja antoi tehtäväksi oman työkykysuunnitelman tekemisen (ja sen noudattamisen). TYKY ja TYHY tuovat varmaan useimmiten mieleen työpaikan virkistysretket ja jotkut tympeät jumppatunnit, mutta kyllähän niihin kuuluu muutakin. Työhyvinvointi sisältää paljon asioita, ja ihminen itse on oman työkykynsä (ja sen ylläpidon) asiantuntija.

Niinpä tein itselleni hienon työkykysuunnitelman, jonka päätavoite on rentoutuminen. Liikuntaa ei tarvitse lisätä, sillä nyt tarpeellisempaa on pysähtyminen ja omasta ajasta nauttiminen. Jokaiseen päivään pitää mahtua ainakin vartti, jolloin voin vain heittää jalat ylös ja levyttää. Loistava suunnitelma, eikö vain?

Eilen...
... ostin itselleni pehmoisen pörröisen herttaisen kylpytakin (ette kuulkaa usko miten vaikeaa oli löytää mieleinen!).
... kävin ystävän kolmekymppisillä.

Tänään...
... kuvasin päätöntä pulua.
... lilluin miehen kanssa kylvyssä.

Ja vaikka mitä muuta! Koulu on edennyt siihen pisteeseen että on jo kokeita. Viime viikolla oli koe kirjanpidon erityiskysymyksistä (mm. jaksotukset ja yhteisökauppa). Ensi viikolla on koeaineina laskentatoimi päätöksenteon apuna (mm. osittaissopeutus, minimi- ja keskimääräiskalkyylit) ja yrityksen taloudellisen tilan arviointi (mm. kannattavuuskuviot ja sijoitetun pääoman tuotto). Sitten seuraavalla viikolla on palkanlaskennan koe (mm. ylityöt ja matkakorvaukset). Voi jee. Termejä ja kaavoja on niin paljon, etten tosiaankaan voi muistaa kaikkea.

Ihan kaikkea ei onneksi tarvitsekaan muistaa ulkoa. Vaikka se nyt onkin tiettyyn pisteeseen asti ihan helppoa, siis se ulkoa oppiminen. Vaikeampaa on oppia sisältä. Yksi opettajistamme sanoo aina, ettei pidä oppia ulkoa vaan sisältä. Hän myös muistuttaa, että pitää uskaltaa tehdä virheitä. Ikävää, ettei kokeissa kuitenkaan saa pelkästä uskalluksesta pisteitä.

Ei kommentteja: