7.9.2010

Askarointia


Mies osti tv-tason, ja kokosimme sen noin puolitoista kertaa. Ensin vähän väärin ja sitten oikein. Siitä tuli todella hieno. Selvisimme mielestäni hyvin tästä perinteisestä parisuhdetestistä (kootaan yhdessä IKEAn huonekalu); ketään ei ruuvattu sormeen eikä lyöty vasaralla päähän. Koska miehellä on mukava sisustusvimma, saatan päästä verho-ostoksille (jos olen oikein nätisti). Uutta futonia voidaan toivottavasti testata pian. Kyllähän se kaupassa koemaattiin oikein kunnolla, mutta eihän se ole sama asia.

Oma hankintalistani on vähän suppeampi. Koulukirjoihin on taas mennyt rahaa sen verran mukavasti, että mihinkään muuhun sitä ei sitten ole jäänytkään. Elokuussa tulleesta opintolainasta ei ole enää mitään jäljellä, ja seuraava erä tulee marraskuun alussa. Opintotuki ja asumislisä eivät riitä edes vuokran+veden maksuun. Tuilla eläminen on 1) jännää ja 2) mahdotonta. Laitoin eilen taas paperit sossuun, toivottavasti sieltä tulee jotain. Jos tulee, voisin ostaa uudet silmälasit. Nämä Specsaversin pleksit eivät ole kestäneet ollenkaan niin hyvin kuin olisin toivonut.

Minulla on yksi vallan kunnianhimoinen ja pitkäkestoinen rahattomuusprojekti meneillään: en saa ostaa joululahjoja varten mitään uutta, vaan kaikki on valmistettava vanhoista tai ilmaisista materiaaleista. Jossain kohtaa on pakko ja halu joustaa - jos langat löytyvät mutta sopivia nappeja ei, niin ne napit saa kyllä ostaa. Mutta ajatuksena on silti se, että mahdollisimman pitkälle on pärjättävä sillä mitä jo on ja mitä voi ilmaiseksi hankkia. Lahjojen suunnittelu ja tekeminen on aloitettu hiljalleen jo tammikuussa, joten ainakin olen ajoissa liikenteessä. Saa nähdä mitä tästä lopulta tulee.

Ja sitten vielä pari lyhyttä juttua.

Kokkasin appivanhuksille. Niitä varmaan hiukan jännitti että voikohan kasvissyöjän tekemää ruokaa ollenkaan syödä. Tein kinkkupiirakkaa, ja hyvin se tuntui uppoavan.

Työhyvinvoinnin tunnilla pääsin taas sauvakävelemään. Alkuun tuntui hiukan turhalta käyttää kouluaikaa johonkin lenkkeilyyn, mutta kyllä se vaan oikeasti on aika kivaa. Saa viuhtoa metikköön, karata koulusta oikein luvan kanssa kesken päivän ja höpötellä kaverin kanssa mukavia siinä sivussa.

Kävin viikonloppuna kävelemässä kameran kanssa. Kuvasin useita sieniä ja muutamaa muuta juttua. Ilmassa oli syksyn tuntua, kivaa.


7 kommenttia:

Salla kirjoitti...

En ole kokannut appivanhemmilleni, mutta kokkaamisiani on heille kuvailtu ja ilmeiden perusteella en tule jatkossakaan heille (enkä muillekaan) kokkaamaan.

Kalusteiden kasailu on hauskaa puuhaa! Tosin luvattoman monet ohjeet ovat epätarkkoja, joka johtaa juuri tuohon puolitoista kertaa kokoamiseen...

Pitänee seuraavassa kokouksessa ehdotella meillekin tollaisin TyHy-lenkkitunteja, mahtava idea! No, on onneksi parin viikon kuluttua tulossa Ilvespolku-päivä!

Johanna kirjoitti...

Sauvakävely koulussa on mukavaa! Ehkä parhain tapa käyttää liikuntatunnit :D

Meillä on kasattu kanssa muutamat IKEA -kalusteet ja sopu on säilynyt.. :D

Sopuli kirjoitti...

Minkäslainen kinkkupiiras tuli? Teitkö kermaviilitäytteen johon kasvikset ja kinkku, vai oliko jonkinlainen muunlainen? :)

Tv: ruoanlaittohullu! <3

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: mitä, eivätkö kokkaustaitosi ole parantuneet näkkileipäkääretortun tekemisen jälkeen...? ;P Mää olen pikkuisen petrannut, teen välillä oikein hyvääkin ruokaa. Ja tykkään suunnattomasti kalusteiden kokoamisesta (hieman hämäristä ohjeista huolimatta)!

Johanna: hyvä, turha semmoisesta puuhasta onkin sotaa kehittää :).

Sopuli: täytteenä oli kermaviili + juustoraaste + kinkkusilppu + kananmuna. Ei siihen kasviksia arvannut laittaa, että maistuisi niillekin jotka välttävät kaikkea vihreää :P.

Anonyymi kirjoitti...

Silmälaseihin saat sossusta makussitoumuksen, maksavat ne ihan erikseen kun pyydät.

Anonyymi kirjoitti...

Siis maksusitoumuksen, ei makuss-

Hehkuvainen kirjoitti...

Lasit on ostettu jo! :) (Ei tosin sossun rahoilla vaan ihan omilla.) Nyt olisin maksusitoumuksen saattanut saadakin, kun näkö oli huonontunut ts. uusille laseille oli oikeasti tarvetta. Enpä muuten tiedä onko sossulla joku yläraja noissa lasiostoissa, mulla kun on aika kalliit linssien ohennuksen takia... Jatkossa maksusitoumusta tuskin tulee, niin kuin ei muitakaan toimeentulotukia, kun mies tienaa niin hyvin.