29.8.2010

Siili


Näin perjantaina koulun parkkipaikalla liiskaantuneen siilin. Se oli ihmeellisen näköinen, niin kovin litteä. Ymmärtäisin litteyden paremmin, jos siiliparan sisälmykset olisivat pursuilleet ulos (niin taitaa käydä useimmille eläimille jotka jäävät auton alle), mutta kun ei. Se oli litistynyt niin kuin siitä olisi vain laskettu ilmat pihalle. Tai niin kuin se olisi imetty kuiviin. Se oli pelkkä siilin kuori, veltto ja vetelä piikkilapanen. Ovatko elävät siilit suurimmaksi osaksi ilmaa, joka purkautuu pois niiden kuollessa?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että kaikki mehevät suolenpätkät ja muu irtaimisto on kadonnut aika nopsaan varisten sun muiden road kill-herkuttelijoiden suihin!

Hehkuvainen kirjoitti...

No ovat kyllä tehneet tarkkaa työtä, sillä pienintäkään verijälkeä tai muuta ei ollut näkyvillä O_o.

Rooibos kirjoitti...

Tai ehkä sen siilin sielu on noussut taivaaseen ja ottanut sisälmykset mukaansa ;)?

Hehkuvainen kirjoitti...

Ehkä se oli elintenluovuttajasiili :D...?

Avaruushiiri kirjoitti...

Tuoreeltaan liiskaantunut siili on kyllä oikein mehukkaan näköinen kasa suolenpätkiä. Kyllä ne haaskaeläimet olivat pian popsineet kaiken piikittömän, ja ne vähät verijäljet joita siilin kokoisesta eläimestä jää peseytyivät pois seuraavassa aamukasteessa, jos eivät sitä ennen jääneet parkkipaikalla suhaavien autojen pyöriin. 8(
Siilejä liiskaavilta autoilijoilta pitäisi ottaa kortti pois, koska he eivät selvästikään ymmärrä tilannenopeuden päälle eivätkä kunnioita elämää. Nih.

Hehkuvainen kirjoitti...

Nyyh, ei ole ollenkaan romanttista sellainen että toiset syövät suolenpätkät. Toivottavasti en ole autoiluvuosinani liiskannut kovinkaan hirveästi siilejä.