6.8.2010

Pieniä iloja


Uusi paistinpannu. Muutamia vuosia vanha halpa pannu alkoi näyttää jo sen verran pahalta, että vein sen kirpputorille ja ostin uuden. Ja se on ihana! Kaikesta paistamastani tulee kovin rasvaista koska lykkään pannulle rasvaa entiseen tapaan, vaikka nyt pärjäisi kyllä vähemmälläkin.

Aiemmin ajattelin, että nuo Thermo-Spot® -lämpötunnistimella varustetut pannut ovat tyhmiä varten. Kai sen nyt tietää milloin pannu on kuuma! Vaan nytpä olen sitä mieltä että ehkä se onkin ihan näppärä keksintö. Tunnustan, että olen luultavasti edesauttanut edellisen pannuni tuhoa kuumentamalla sitä liikaa. Nyt voin ainakin yrittää toimia pannuni parhaaksi.

Uusi kalenteri. Se on nyt synkronoitu vanhan kanssa, ja se pääsee käyttöön ensi viikolla lukuvuoden alkamisen kunniaksi.

Ilmaiset huvit. Eilen pääsin seuraamaan mm. luentoa ja japanilaista rummutusta. Luennolla shamaanitaiteilija Susanna Aarnio luennoi aiheesta Karhun pyllytys - karhu ja erotiikka suomalaisessa kansanperinteessä. Oli kuulkaa aika mielenkiintoinen juttu! Ei sitä ihan joka päivä näe esitystä siitä kuinka karhua pyllytetään.

[tietoisku] Kun ennen muinoin karhu tappoi karjaa, kutsuttiin paikalle riski ja voimalliseksi tiedetty emäntä. Emäntä kiipesi haaskan päälle, ja pyllisti sitten jokaiseen ilmansuuntaan samalla vahvasti loitsuten. Karhu ei tätä kestänyt, vaan pakeni. Niin monta päivää kuin emäntä jaksoi pyllistellä, niin monta vuotta karhu pysyi poissa karjasta. [/tietoisku]

Japanilainen rummutuskin oli kovin jännää, kun en ollut ennen livenä nähnyt. Nytpä näin -ja kuulin- oikein maailmalla tunnetun soittajan, Ichitaron. Tämä mies on esiintynyt varmaan ihan maksavalle yleisölle Carnegie Hallissa, ja minä seurasin häntä eilen ilmaiseksi muutaman metrin päästä. Videolla näkyvän rumpusetin lisäksi hän soitti myös isompaa rumpua. Ja voin kertoa että se tuntui.

Ei kommentteja: