8.8.2010

Nähtyjä


Predators
Vaikka monet voivat olla toista mieltä, minun mielestäni Adrien Brody käy kyllä toimintaleffan sankariksi. Niitä huippukuntoon treenattuja vatsalihaksia tosin saadaan odottaa ihan viime minuuteille saakka, mutta ei se mitään. Elokuva ei missään nimessä ole legendaarisen esikuvansa veroinen, mutta ihan viihdyttävä silti. Kauheata räiskettä alusta loppuun, mikä sopii toki minulle. Kiintiöt täyttyvät ja kliseet läiskähtelevät ruutuun, eikä oikein mikään lopulta yllätä. Kyllä tässä kuitenkin yritystä oli, ja loppuarvosana on positiivinen.

Inception
Luulet ymmärtäneesi, mutta oikeasti et tajunnutkaan kaikkea - ja tiedostat kipeästi sen että olet ihan pihalla. Se on kerrassaan ärsyttävä tilanne ja tunne, mutta siltä ei voi välttyä kun katsoo Inceptionin. Loistava idea ja toimiva toteutus. Ovela, kiehtova ja (kirjaimellisesti) monitasoinen elokuva. Ei sovi sellaiseen päivään, kun haluat heittää aivot narikkaan. Elokuvaa ei kannata pilata ottamalla siitä liikaa selvää ennen katsomista. Parasta vain katsoa se.

Kick-Ass
Jokainen meistä on varmasti joskus miettinyt millaista olisi olla supersankari. Ennen kuin ostaa itselleen huippuhienot trikoot ja lähtee taistelemaan rikollisuutta vastaan, kannattaa katsoa Kick-Ass ja miettiä sitten uudestaan suunnitelmiaan. Paikoitellen hyvin hauska, paikoitellen melko vakava elokuva. Viihdyttävää ja sopivasti aivotonta toimintaa. Suosittelen lämpimästi kaikille sarjakuvien ystäville. Niin, ja Nicolas Cagen faneille.

Miesten vuoro
Itkuksihan se meni, niin kuin aiemmin arvelin. Selvisi sekin miksi miehillä on leveämpi rinta kuin naisilla: sinne pitää mahtua säilöön ja piiloon isoja murheita. Vaikka vakavat asiat ja totiset katseet nostivatkin kyyneleet silmiini, sain myös nauraa. Elokuva oli täynnä toivoa. Se oli taitavasti koottu ja rakennettu niin, että loppuhuipennus herkistää varmasti paatuneimmankin katsojan. Suuri ja lämmin kiitos kaikille dokumentin tekoon osallistuneille miehille. Kiitos.

3 kommenttia:

NetKissa kirjoitti...

In ception on niitä harvoja leffoja, jotka ajattelin ostaa itselle, vaikka olenkin jo leffateatterissa sen käynyt katsomassa. Miesten vuoro on ehdottomasta katsottavien listalla.

Johanna kirjoitti...

Inception on katsontalistalla ja Kick Ass on nähty jo jokin aika sitten. Voin suositella sitä kyllä muille. Vaikkei ihan huipputason leffa olekaan, niin ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Ai niin, luin muuten joku aika sitten sen Yann Martelin Piin elämän - ja vau! Aivan uskomaton kirja. Lopussa jää kyllä miettimään, että ei hetkinen....

Hehkuvainen kirjoitti...

NetKissa: tule ihmeessä kertomaan mitä pidit Miesten vuorosta sitten kun olet sen nähnyt! Haluaisin kaikille puhua siitä, mutta en voi kun en halua spoilata... :P

Johanna: todella katsomisen arvoisia elokuvia. Ja lukemisen arvoinen kirja :).