25.8.2010

Kohtauksia


Näin äsken lenkillä puna-mustan toukan, joka oli suurempi kuin keskisormeni! En yhtään huijaa! Yritin ottaa siitä kuvaa, mutta kännykkäni akku simahti. Pahus. Oli meinaan melkoinen ilmestys.

***

Olen lyhyen ajan sisään sattunut todistamaan melko läheltä kahta sairauskohtausta. Ensimmäinen sattui koulussa, kun eräs opiskelija sai kohtauksen juhlasalissa. Paikalla olleet opettajat ottivat tilanteen ripeästi haltuun ja ambulanssi tuli paikalle nopeasti. Myöhemmin saimme kuulla että opiskelija on toipunut ja kaikki on hyvin.

Tänään seurasin kaupassa kun myyjä soitti ambulanssia vanhalle miehelle. Mies ei pystynyt enää puhumaan selvästi joten lanssikyyti oli tosiaan tarpeen. Vieressä seisonut rouva murehti vain sitä että kuinka ostosten mahtaa nyt käydä. Myyjä hoiti tilanteen mielestäni äärimmäisen hyvin, hän pysyi rauhallisena ja määrätietoisena koko ajan. En tiedä kuinka mummon ja ostosten kävi, mutta pappa ainakin jatkoi matkaansa ambulanssilla. Toivottavasti hänelläkin on kaikki hyvin.

Pisti hetkeksi miettimään omaa valmiutta toimia tuollaisessa kriisitilanteessa. Osaan kyllä soittaa hätänumeroon. Parasta olisi siis pitää puhelimen akussa sen verran virtaa, että voi soittaa. Ettei käy niin kuin toukan kanssa, nih!

***

Olisikohan ollut viime syksyä vai hyvin aikaista kevättä kun kyselin että koska olette viimeksi tehneet jotain sellaista mitä ette koskaan eläissänne ole ennen tehneet. No oli koska oli, kysyn nyt uudestaan. Jos ei ihan joka päivälle mitään uutta osukaan, niin kyllä sentään jokaiselle kuukaudelle pitäisi joku uusi juttu ilmestyä. Pitää mielen virkeänä sellainen!

Minä kokeilin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni sauvakävelyä. Se oli kuulkaas aika jännää. Hassua kuinka paljon nopeammin kävelin sauvojen kanssa kuin ilman niitä. Ja kyllä se otti käsien lisäksi kylkiin, kun vartaloon tuli kiertoa tavallista enemmän. En ole hankkimassa itselleni kävelysauvoja (ainakaan vielä), mutta voisin tätä dementiahiihtoa kokeilla toistekin. Hartiani ovat herkästi jumittuvaa laatua, eikä niitä tule venyteltyä ja heiluteltua riittävästi. Kävelyä sen sijaan tulee harrastettua, ja sauvojen kanssa kävellessä hartiatkin saisivat vähän kyytiä.

Ja ihan ensimmäistä kertaa elämässäni olen sellaisessa tilanteessa, että minulle on kirjoitettu laulu. Siis ei niin että "kuuntele Hehku, olen kirjoittanut sinulle laulun", vaan "tässä olisi laulu sinun laulettavaksesi". Oho. Katri Helenalle ja Arja Korisevalle kirjoitetaan lauluja, ei minulle. Vaan nytpä semmoinen on sitten tehty! Minun äänelleni ja minun esitettäväkseni. Olen sen verran päässyt tutustumaan biisiin että tiedän sen olevan liian korkeaksi nuotitettu, mutta tästä voidaan varmasti keskustella.

***

Semmoista tuossa yhtenä iltana mietin, että voiko todellinen vegaani ottaa mieheltä suihin ja niellä. Mielestäni ei voi.

15 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Viimeiseen kysymykseen vastaisin, että ei voi! Kiitos tämän illan piristyksestä!

Inez kirjoitti...

Vastaan samoin viimeiseen kysymykseen, että ei tietenkään voi :D !

Hmm, jouduin oikein miettimään että mitähän uutta sitä on tullut tehtyä viime aikoina, eikä mieleen tullut muuta kuin terassin öljyäminen mökillä kuun alussa... Että vähän heikot oli eväät tuollaiseen kysymykseen :)

Nan kirjoitti...

Olen nähnyt ihan samanlaisen madon! Se on melkoinen ilmestys, valtava kuin mikä. Se taitaa olla jokin perhosentoukka, mutta en googlettamisesta huolimatta löytänyt lajia. Luonto on ihmeellinen.

Koskahan olisin viimeksi tehnyt jotain ihan uutta... Ainakin viime kuussa, kun kävin eräässä tapahtumassa ensimmäistä kertaa elämässäni. Oli upeaa. Tässä kuussa? Hmm... apua, en nyt kyllä muista tehneeni mitään uutta. Pitää selkeästi tsempata :D

Suosittelen sauvakävelyä, kävelyyn saa tosiaan ihan uutta tehoa. Onnittelut saamastasi laulusta! Upeaa tuollainen :)

Susikairan akka kirjoitti...

No ei voi Jos *mitään* eläinkunnasta peräisin olevaa ei voi käyttää, niin ei sit sitäkään. ;D

NetKissa kirjoitti...

Kolme vikkoa sitten kävin anopin luona ekaa kertaa ilman miestäni.

Salla kirjoitti...

Viime kuussa laskettiin koskia urakalla, kivaa oli!

punkkariina kirjoitti...

Toukka on aika varmasti ollut puuntuhoojan toukka, googleta ja tarkista. Ne on hemmetin isoja ja haisee todella hirvittävälle..

Viimeiseen; ei tietenkään voi! :D

Kissapelakuu kirjoitti...

Puuntuhoajaksi epäilen minäkin toukkaasi.
Muistitikkusekamelskastani sellaisen kuvan varmaan löydän kun oikein etsin. Käyhän parin päivän päästa blogissani kurkkaamassa...
Noihin sairausjuttuihun enempää kantaa ottamatta voin sanoa,että jokainen voi auttaa niillä taidoilla kun osaa ja kykenee, hätäillä ei tarvitse. Kyllä ne 112:ssa neuvovat mitä tehdä, jos kännykässä akkua vaan riittää...
Itse olen toiminut VPK:n ensivasteryhmässä muutaman vuoden, antoisa ,mut joskus raskaskin harrastus.
Koitanpa ottaa haasteen vastaan, sur rur kävelyä olen jo kokeillut, mut miten sujuis kolmivarttiselta benji...
EI ne vegaanit varmaan voi... niin ilakoida...

Kuutar kirjoitti...

Tämän kesän aikana on tullut tehtyä paljonkin uusia juttuja.
-kokkailin ja söin ensimmäistä kertaa elämässäni tuoretta parsaa
-maalasin kolme seinää pitkävartisella rullasudilla
-kävin kullan kanssa ekaa kertaa mattopyykillä (kummatkin ovat siis pyykänneet ennemmin erikseen muttei yhdessä)
-kävin ekaa kertaa Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla

Yamaba kirjoitti...

Olen tehnyt ensimmäistä kertaa eläissäni ylätunnisteita kirjaan. Se oli raivostuttavaa ja hyvin mielenkiintoista.

Vegaanin suhteen olin aluksi samaa mieltä kuin sinä, mutta koska kaikki näkyvät olevan samaa mieltä, niin minun on pakko olla eri mieltä. Minulta hän voisi, ainakin minun puolestani, ottaa suihin kaikessa rauhassa, koska olen kasvissyöjä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Tanja: ollos hyvä :P.

Inez: terassin öljyäminen O_o. Semmoista minä en olekaan vielä koskaan tehnyt!

Nan: kuulostaa hyvältä, että olet päässyt johonkin mukavaan tapahtumaan :). Sellaiset piristävät kummasti elämää! Mitä tulee uusiin asioihin, luulen että monet etsivät kysyttäessä liian kaukaa. Senhän ei tarvitse olla mitään suurta. Uusi pyykinpesuaine/shampoo, entuudestaan tuntematon lehti vaikka lääkärin vastaanotolla, uusi laulu jota ei koskaan ennen ole kuullut... kyllä niitä riittää! :)

Susikairan akka: näin minäkin asian ajattelin :).

NetKissa: oho, jänskättikö :D?

Salla: huuu, varmasti huimaa puuhaa :).

Punkkariina: no puuntuhoajahan se, kiitos vinkistä!

Kissapelakuu: juu, juuri tuollainen toukka niin kuin blogissasi! Hyy, se oli tosiaan lihaisa :D.

Kuutar: kivoja uutuuksia sulla :).

Yamaba: enemmistön tai äänekkään vähemmistön mielipide ei siis kelpaa sinulle :D. Vai ettet vastustaisi... :D Tuosta tuli mieleeni toinen kysymys, jota päässäni pyörittelin vähän aikaa sitten: voiko kannibaali sanoa olevansa kasvissyöjä jos syö vain koomapotilaita?

Yamaba kirjoitti...

Voiko kannibaali sanoa olevansa kasvissyöjä jos syö vain koomapotilaita?
... voi se sanoa ...

Hehkuvainen kirjoitti...

:)

Mustikkamaa kirjoitti...

Täällä yksi melkein-vegaani. Parista en luovu... raejuusto, ja eh... :D Jokainen voi tehdä omat johtopäätökset.

Hehkuvainen kirjoitti...

No jos on melkein niin sittenhän ei ole ihan :).