30.8.2010

Iloa


Pikkusiskostani tuli juuri Julkaissut Kirjailija, ja minulla on käsissäni signeerattu teos. Todella hieno juttu!

***

Että voikin yksinkertainen ruoka olla hyvää. Lauantaina kokkasin miehen kanssa. Voideltuun vuokaan laitettiin porkkanaa, bataattia, kukkakaalia (sitä söi vain mies, minulle ei lämpimänä maistu) sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria ja runsaasti juustoa kuoreksi. Sitten annettiin koko hässäkän olla uunissa hetken aikaa. Oi nam. Jälkkäriksi paistoin erittäin onnistuneen satsin rasvaiseen tilamaitoon tehtyjä lettuja. Slurp.

Tänään tein vakiokeittoa. Pari pottua, sipuli, pakastealtaasta puutarhurin sekoitus (oranssia ja keltaista porkkanaa, maissia ja parsakaalia) ja suolaa. Ainekset kattilaan sopivassa järjestyksessä ja hetki keittelyä. Kaupan herkullinen porkkanasämpylä kaveriksi ja oikein tummaa suklaata jälkkäriksi. Maiskis.

***

Viilentynyt ilma antaa minulle energiaa. Herään eloon kesän kuumuuskooman jälkeen. Voin vihdoin tuulettaa asuntoa (kun ikkunasta tulee oikeasti raikasta ilmaa) ja ajatella villalankojen neulomista. Lenkkeilykin innostaa ihan eri tavalla kuin kesähelteellä, ja kynttilöiden polttelussa on iltojen pimennyttyä jotain järkeäkin. Ja luulenpa että jonain oikein kirpeänä syyspäivänä kamppaan miehen lämpimään vaahtokylpyyn ja hyppään itse perässä.

4 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Hienoa on!! :D


Kyllä syksyn lapsi nyt nauttii näistä keleistä, ja villalangoista (lapaset jo tehty!), ja kaikesta! <3 Mmmmm. :)

Kuutar kirjoitti...

Menin heti stalkkaamaan ja kirja näyttää ulkoasultaan ainakin tosi kivalta! Pitääpä päästä sitä selailemaan joskus, jos vaikka innostuisi :)

Salla kirjoitti...

Ruoista tuli mieleen... Joku professori selvitti telkussa, kuinka paras ruokavalion perusta (kasvisten ja hetelmien ohella) on tumma leipä, perunat, punainen maito, voi ja naudan liha.

Luokkamme poikia siteeraten: "Kuuuuuuuuuka oli taas oikeassa!" =P

Ja juu, syksy on kivaa. Me on alettu koirien kanssa ottaa jalismatseja iltaisin läheisellä kentällä. Toistaiseksi olen pahasti alakynnessä...

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: oi, tulisipa kaunis ruska!

Kuutar: hyvä hyvä, innostu innostu! :D

Salla: lääkärit ja professorit ovat aina vähän mitä mieltä sattuu... taitavat suositukset vaihtua vähintään viiden vuoden välein :P. Hyvin ovat terveinä sellaisissakin paikoissa joissa ei viljellä ruista tai perunaa, eikä juoda maitoa tai syödä nautaa. Tärkeintä on löytää itselle sopiva ruokavalio, oli se sitten "virallisten" suositusten mukainen tai ei :).

Ja hei, onhan se vähän eppaa kun niillä koirilla on molemmilla neljä jalkaa ja sulla vaan kaks...