2.7.2010

Noloja tunnustuksia osa 14


Onko teille koskaan käynyt niin, että kenkäkaupassa luulette tekevänne hienonkin löydön ja sitten myöhemmin selviää ettei ostamillanne kengillä voi kävellä puoltakaan tuntia vammautumatta? No hyvä etten ole ainoa.

Vaan kyllä se aina tuntuu yhtä tyhmältä. Kaupassa kengät tuntuvat niin sopivilta ja kivoilta. Ne ovat kauniit ja ehkä edullisetkin. Oi iloa! Ei oikein edes malta odottaa, että pääsee kirmaamaan kaduille uudet kengät jalassaan. Vastaan tuleville tutuille esittelee - katso nyt miten hienot ostin, ja vieläpä edullisesti!

Harmi on suunnaton, kun kenkien neitsytmatkalla kantapää hiertyy rikki, varvas litistyy ruttuun, kehräsluuta painaa, askel tuntuu nurjalta ja mielessä vilistää kurjasti ajatuksia siitä mihin kaikkeen muuhun kenkiin tuhlatut rahat olisi voinut sijoittaa. Ilo vaihtuu itkuksi vartissa. On nolo ja petetty olo.

Eikä mikään auta. Ei sukat, ei rakkolaastarit, ei pohjalliset, ei kengän venytys. Vahinko on tapahtunut, eikä siitä voi oikein syyttää kuin itseään - jos kehtaa itselleen tunnustaa että osti väärät kengät.

Ostan hyvin harvoin kenkiä, enkä siis kovin usein joudu pettymään. Mutta toisaalta ne harvat pettymykset osuvat sitten kipeästi enkä ehkä himoshoppaajan tavoin turru tappioon. Typerän ostoksen raskauttamaa oloa ei kevennä edes se, että toisinaan on onnistunut ostamaan oikein hyviäkin kenkiä.

Kenkätelineessä olevat ballerinat irvistävät ilkeästi minulle. Kantapäätä ja mieltä vihloo joka kerta kun katson niitä. Onneksi ne eivät olleet kalliit.

10 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Syy miksi ostan vain halpoja kenkiä...tai pähkäilen kenkien ostoa ties kuinka kauan. Ja yritän sovittaa niiden oston lämpimiin keleihin, jotta voi sitten tarpeen vaatiessa kävellä ilman kenkiä kotiin (väsytys taktiikka toimii useimmiten).

*odottaa mielenkiinnolla mitä jalat sanoo maanantaina turvakengistä, kun joutuu ahtamaan jalat niihin neljän lomaviikon jälkeen*

Kuutar kirjoitti...

Mun talvikengät kesti sen muutaman kuukauden mitä talvesta oli jäljellä kun ne ostin. En niitä mitenkään pahoinpidellyt, mutta niistä vaan katapää vajosi ja pohjan ja koron väliin tuli reikä. Harmitti kyllä kun ne muuten olivat jalkaan niin sopivat. Eikä tietänkään kuittia ollut enää tallessa.

Sain lopultakin aloitettua skräppäyksen ja sille blogin, käypä katsomassa :)

Nan kirjoitti...

Tutulta kuulostaa, noin on käynyt minullekin valitettavan monien kenkien kohdalla :( Kurjaa, että sinullekin osui tuollaiset kengät kohdalle...

Ei kai tuohon oikein mikään autakaan, kun jos kerran kaupassa kengät tuntuvat hyvältä ja kotona ei, niin minkäs teet :( Ainahan voi yrittää laastareiden avulla ajaa kenkiä sisään, toivottavasti sinulla auttaisi se!

Minä olen kantanut toivottomimpia tapauksia kylmästi keräykseen, pois silmistä ja muistuttamasta turhasta rahan menosta, mutta aina olen ensin sinnikkäästi kiduttanut jalkojani ja yrittänyt ja yrittänyt...

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Ostin elämäni ensimmäiset kangaskengät alesta toissapäivänä kympillä...Kahta kokoa normaalia isommat, ja silti toinen on jo liimauksesta rikki, kun vasemman jalan isovarvas työntyy kävellessä kangasta vasten T____T

ja juu, hyllyssä joulualesta SpiritStoresta ostetut iiiihanat kengät joilla en osaa/kykene kävelemään. Kauniit, mutta liikaa korkoa. yh :'(

Salla kirjoitti...

Eipä hätiä mitiä! Sinä mennä nyt lähin apoteekki ja sinä ostaa wunder-rakonestopuikko mallia Compeed. Sellainen dödöstikin näköinen jota tuhrataan onkelmakohtiin ennen kenkien asettelua jalkaan ja sitten kirmaamaan; mutta varovasti ensin.

Minulla puikero pelittänyt aina, testattu välillä 18-35 astetta ja eri kosteusoloissa. Ei haise, ei tahmaa ja vaikkei luulisi, niin toimii!!!

P.S. En saa Compeedilta provikkaa tästä minimainoksesta... ;)

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: joo, eipä kovin kalliita kenkiä löydy minultakaan. Viime syksynä ostin pitkävartiset maiharityyppiset kengät, ja niistä maksoin enemmän kuin parista muista kengistä yhteensä, mutta ne ovatkin olleet erinomaisen hyvät. Ei harmita yhtään että satsasin!

Kuutar: no olipas ne heikkoa tekoa :(. Ja haa, hieno blogi tuli :)!

Nan: kierrätykseen ne epäsopivat minullakin lopulta päätyvät. Ovat sitten ehkä iloksi jollekin toiselle, eivätkä vain muistuttele minua rahanmenosta ja vie turhaan tilaa kotona.

Kukkahattuneiti: perin harmillista! Ikinä en ole ostanut niin kauniita kenkiä että menisivät ihan koristeesta, mutta ehkä sinun kenkäsi sopisivat sitten paremmin vitriiniin kuin jalkaan...? :P

Salla: no need for Compeed! Uskomatonta mutta totta: ystävä kallis tuli käymään, ja ballerinani sopivat hänelle! Oh ja wau! Sinne menivät siis toisen vaivoiksi :D.

Avaruushiiri kirjoitti...

Ainahan voit yrittää samaa kuin teinityttö, jonka puhelua "pääsin" kuuntelemaan pankkiautomaatin jonossa taannoin. Hän valitti ystävälleen, kuinka hänen ostamansa kengät eivät olleetkaan mukavat - ihan liian raskaat kävelyyn. Eikä kauppa ollut suostunut ottamaan niitä palautuksena takaisin! OMG!

Hehkuvainen kirjoitti...

Siis OMG!

Just, tuohon ei kyllä mulla pokka riitä (ja hyvä niin). En todellakaan aio alkaa sellaiseksi kuin luokkatoverin mies, jonka mielestä kaupan pitäisi ottaa takaisin mm. paita jota hän oli kerran käyttänyt mutta todennut sitten epäkivaksi.

khr kirjoitti...

Et suinkaan ole ainoa. Osa näistä kengistä yllättää siinä vaiheessa kun niitä on kiukulla käyttänyt muutaman kerran mutta osa ei vain suostu istumaan, ei sitten millään. Eikä sillä ole merkitystä onko kenkä halpa vai kallis ja kuinka monta kertaa se jalassa on kipitellyt kauppaa päästä päähän.

Hehkuvainen kirjoitti...

Tuntuu tosiaan olevan ihan sattumankauppaa että saa sitten lopulta sopivat kengät. Ja melkein yhtä tylsää on se, että jotkut kengät ovat oikeastaan kuluneet pilalle siinä vaiheessa kun ne ovat niiiiiin mukavasti omiin jalkoihin muotoutuneet...