30.7.2010

Tuntematon tulokas


Tunnistaako kukaan tätä kasvia? (Pahoittelen huonolaatuista kuvaa, isommaksi klikkaaminen saattaa auttaa tai sitten ei.)


Kasvin lehdet ovat paksut ja tönköt, mehikasvien kaltaiset. Lehdet ovat tasaisen vihreät, en tiedä kukkiiko kasvi. Muut kuvailut lienevät turhia, sillä yksi tuntomerkki on ylitse muiden: kasvi monistaa itseään lehtiensä reunaan. Kuvan pienet pampulat eivät siis ole monimuotoista lehteä, vaan uusia pikkukasveja.

Tällainen olisi muuttamassa kotiini, ja olisi hurjan kiva tietää uuden asukkaan nimi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itulehti tai kehtolehti.

Rippu kirjoitti...

Voisiko olla Kalanchoe daigremontiana, eli mikähän lie pitsi-itulehti suomeksi. Netti tuntuu pursuavan lempiniemiä ko. kasville. Virallista suomenkielisestä nimeä en tiedä. Tieota tuntuu löytyvän, tässä yksi linkki http://www.blankees.com/house/plants/backbone.htm

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kiitos vinkeistä! Kyseessä taitaa tosiaankin olla pitsi-itulehti (kehtolehti on kuulema ihan eri laji). Ja paljon tuntuu olevan lempinimiä, minusta hauskin on laskuvarjojääkäri :D. Tuossa ikkunan alla pienet poikaset nyt ovat, toivottavasti lähtevät kasvamaan.

Alitsa kirjoitti...

Meikäläinen pyytää taasen pientä pistokasta, kun se noita noin pukkaa. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Sain omat pikkuiseni kuvan kasvista, joten joudumme hetken odottamaan että minulta irtoaa pistokkaita. Mutta minäpä tiedän mistä niitä saa nopeammin! *säntää kirjoittamaan sähköpostia*