29.7.2010

Kilpavarustelu


Arkipsykologit paljastavat lehtien palstoilla säännöllisin väliajoin sen, etteivät naiset meikkaa miehiä varten. Naiset meikkaavat toisia naisia varten. Äkkiseltään ajatus kuulostaa hieman hassulta, mutta siinä on vinha perä.

Tulin sitä eilen ajatelleeksi, kun oli tarkoitus lähteä elokuviin miehen kanssa ja tavata siellä ensimmäistä kertaa yksi hänen naispuolisista ystävistään. Sain peräti naisellisen pukeutumiskriisin, ja mietin oikein pitkään että mitä laittaisin päälleni. Halusin olla nättinä, mutta en niinkään siksi että olisin miehen silmissä kaunis, vaan siksi että olisin nätimpi kuin miehen ystävätär.

Jännää saada itsensä kiinni jostain näin pöhköstä.

10 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihminen on ihmiselle susi.. Vai oliko se niin että nainen on naiselle susi? Veikkaan että yli puolet naisista pukeutuu toisia naisia varten ennemmin kuin miehiä varten..

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Niin. Ei se munkaan mies oikein enempää mieti miten mun vaatteet toisiinsa luontuu tai onko mun ostama huivi syysmallistoa 2010. Sitä miettii, että nyt se Maija on niin kade tästä, ja tota en osta kun Jonnalla on samanlainen... Ja muuta pöhköä :)

Alitsa kirjoitti...

Minäkin pukeudun muille naisille. En näyttääkseni paremmalta, vaan siksi, että toiset naiset arvostavat panostani omaa Siippaa enemmän.

Kotona saa vain jonkun "ihan kiva"-ynähdyksen, mutta tyttökaverit kehuvat kivemmin ja mietitymmin! :)

Rippu kirjoitti...

Tunnustan. Tästähän siinä on hyvin pitkälti kysymys, kun illalla miettii vaatekaapilla, mitä aamulla laittaisi päällensä. En kuitenkaan jaksa uskoa, että haluaisin pukeutumisella aina osoittaa olevani parempi kuin muut. Ennemminkin "tarpeeksi hyvä". Kertookohan se jotain alemmuuskompleksistani :D

Yamaba kirjoitti...

Naiset ovat asiantuntijoita naisten pukeutumisessa. Miehiltä jää yleensä nyanssit huomaamatta, monta kertaa pääasiatkin, eikä välttämättä edes muista, että naiset pukeutuvat julkisiin tiloihin harkiten, eivät vain jotain kohtuullisen puhdasta päälleen vetäen. Periaatteessa minä kyllä tiedän miten naiset pukeutuvat, mutta en minäkään sitä yleensä käytännössä muista. Kun ei itse toimi samalla tavoin, ei ole henkisiä välineitä sen tarkkaan huomaamiseen ja analysoimiseen.

Hanni kirjoitti...

Tuo on totta, uskon täysin että nainen meikkaa toista naista varten. Eikä edes välttämättä näyttääkseen paremmalta kuin kanssakulkija-naiset. Ja jos naiselta saat kaunista palautetta ulkonäöstä tai pukeutumisesta, sen voi ottaa tosissaan. Miehet osaa lässyttää kyllä tarkoittamatta edes mitä sanovat :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Johanna: uskon että suurin osa naisista toimii ainakin osaksi näin. Täälläkin on jo monta tunnustusta :P!

Kukkahattuneiti: aika pöhköähän se on, mutta ah niin kovin inhimillistä. Ja kyllä kai miehillä on joku vastaava juttu, varmasti.

Alitsa: sitä varten tyttökaverit ovat! Että kehuvat toistensa pukeutumista ja sitten miettivät kuinka näyttäisivät vielä paremmilta :D.

Rippu: minä kovin harvoin mietin oikein aktiivisesti että mitä haluaisin viestittää/osoittaa pukeutumisellani, jos mitään. Nyt oikein hämmästyin, kun sain itseni kiinni tämmöisiä ajattelemasta. Ehkä pitäisi joskus pukeutua miestäkin varten...? Tosin jos se on kuten useimmat miehet, se ei edes huomaa... :D

Yamaba: mutta onhan miehillä kai joku vastaava juttu, onhan? Sellainen mitä he tekevät kun haluavat olla kukkoja tunkiolla?

Hanni: palaute on kyllä kiva asia, varsinkin jos se on positiivista. :) Ja naiset kyllä ehkä herkemmin antavat palautetta ja kommentoivat, ei se ehkä sitten ole miesten miehisyydelle sopivaa.

Yamaba kirjoitti...

Bisneksessä ja hallinnossa, sotilailla yms on pukeutumiskoodeja, ja luulen niiden miesten tuntevan pukujen nyanssien merkitykset tarkoin. Muualla se varmaan ei niinkään ole puku. Se voi olla auto tai raktori, ylipäänsä varallisuuden näyttäminen. Asema hierarkiassa eli valta on tärkeää. Iso ruho toimii myös hyvin. Pätevyys, kokeneisuus ja asiantuntevuus on erittäin kovaa valuuttaa, menee kevyesti Mersun ja vaatturin tekemän puvun ohitse. Totta kai miehilläkin näitä on. Mutta naisten pukeutumisen ja meikkaamisen hienouksia luulen harvan miehen tajuavan.

Rippu kirjoitti...

Monesti erehdyn kysymmään miehen mielipidettä vaateita valitessani. Olen kuitenkin huomannut, että hän luottaa asiassa järkähtämättä harkintakykyyni - myös omien vaateidensa kohdalla. Niinpä kysyessä palaute on aina hyväksyvä. Joskus hän yrittää pinnistää edes jonkin mielipiteen, vain minun mielikseni. Tämä on sinällään vähän turhaa, koska teen kuitenkin lopulta niin kuin olen itse ajatellut :D

Niin, ja jos oikeasti laittautuisi/pukeutuisi sitä omaa miestään varten, niin meillä ainakin toivomus olisi, että kunhan on mahdollisimman vähän päällä, mieluummin ei mitää :D eheh...

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: naisilla on naisten jutut ja miehillä miesten jutut :). Ihan aina ei ymmärretä toisten kotkotuksia, mutta ei kai niitä sitten ole tarkoituskaan tajuta.

Rippu: heh :D. Mukavaa että miehesi toive on kotioloissa helposti toteutettavissa. Tulee edulliseksikin! :P