16.7.2010

Kesäpuuhia


Lukeminen on hauska harrastus. Lapsena luin paljon, nykyään suorastaan hävettävän vähän. Ennen meni kirja viikossa, nyt menee kirja vuodessa. Yöpöydällä on kesken Waltarin Mikael Karvajalka, se etenee hyvin rauhalliseen tahtiin. Tai luenhan minä, mutta en kirjoja. Kesällä kulutan lehtiä. Kaverilta saatuja vanhoja Yhteishyviä, lehtiroskiksesta napattuja Aamulehtiä, kaupungilta kaapattuja ilmaislehtiä. En jaksa keskittyä tiukasti tarinaan, joten pienet lehtiartikkelit ovat sopivia lukupaloja.

Käsityöt ovat vähän tauolla helteiden takia. Aloitin kyllä yhden puuvillaisen projektin, mutta villaiset saavat odottaa viileämpiä kelejä. Harrastuspuolella on muutenkin hiljaisempaa, sillä kesälomakiireet ja helteet ovat torpedoineet sekä lenkkeily- että kuoroharrastusta. Hieno ajatukseni siitä että lenkkeilisin kesällä ahkerasti on jäänyt kyllä ihan ajatuksen asteelle.

Olen asunut Tampereella kohta seitsemän vuotta ja vasta nyt kävin ensimmäistä kertaa Näsijärvessä pulahtamassa. Vesi oli vihdoin riittävän lämmintä, ja olihan minulla ihan uusi uimapuku joka piti kastaa. Mutta en ole mikään järviuimari, eikä rantaan lähteminen houkuttele mitenkään erityisesti. Kun vihdoin olisi riittävän lämmintä uida, on jo niin kuuma etten jaksa raahautua rannalle. Suihkuun meno käy urheilusuorituksesta.

Olen ylen kiitollinen saapuneista sateista ja mieheltä lainatusta tuulettimesta. Kämpässä on ollut toistuvasti yli 30 astetta lämmintä. Haluan lyödä jokaista, joka sanoo että ei saa valittaa vaan pitäisi nauttia kun nyt kerrankin on lämmintä. Minä kyllä valitan jos aihetta on. Ja sitä on, kun kotonakaan ei pääse hellettä karkuun ja pää on jatkuvasti kipeä.

Vaan olenhan minä tehnyt muutakin kuin maannut kotona. Olen maannut siskoni kotona Helsingissä, kun olin melkein viikon kissavahtina. Kissoja olisi kuulema saanut leikittää, mutta eiväthän ne jaksaneet leikkiä. Viikko pääkaupungissa meni nopeasti, kun seikkailin Seurasaaressa ja tapasin ystäviä. Sain siskolta tuliaisiksi hieman erilaisen vyölaukun:


Tämän kyllä kehtaa laittaa keskiaikamekon kanssa! Kaverit vihertyvät kateudesta!

6 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

No varmana vihertävätkin! Hieno laukku! Olin eilen Tampereella Tokaksvanhimman kuskina silmäleikkauksessa, ja huomioin, että siellä oli kuitenkin n 10 astetta viileämpää kuin täällä (=24 vs 34 astetta). Lahden itäpuolella alkoi helle taas pakata paksuna autoon. Mutta samaa mieltä: älköön kukaan kieltäkö muakaan valittamasta helteestä. Teen sitä päivittäin :)

Mie taas kirjoitti...

Ooh! Hieno! Kerrassaan upea laukku!

Kuumasta saa valittaa, valitan minäkin vaikka lämmöstä tykkään! :D Liika on silti liikaa... Mä kävin tänään Nuuksiossa käppäilemässä, siellä puhalsi ihana virkistävä tuulenvire. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Lääh puuh! On se nyt kun ei kommentteihinkaan jaksa vastata...

Hanni: toivottavasti operaatiosta on toivuttu hyvin. :)

Sie taas: pienikin tuulenvire auttaa paljon! Siksi tuuletin tekee kovasti töitä, vaikkei se ilmaa varsinaisesti viilennä... tuntuu kuitenkin viileämmältä!

Metta kirjoitti...

Heti viherryin! Hieno on, kyllä sitä kelpaakin esitellä. Hämeenlinnassa ehkä syksyllä..?

Omppu kirjoitti...

Syksyllä? Kesähän silloin vielä on! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Metta: ehkäpä! Saa nähdä tuleeko lähdettyä reissuun...

Omppu: niin kyllä on :).