11.5.2010

Törsäystä


Pääsin viikonloppuna kokeilemaan ystävän piikkimattoa, ja sehän oli niin vinkeää että piti saada oma.


Ostin maton Anttilasta kahdellakymmenellä eurolla. Arvelin ettei se tunnu tässä konkurssissa enää missään. Käyttöohjelippunen lupaa maton tekevän seuraavaa:

- stimuloi akupunktiopisteitä ja poistaa kipua
- rentouttaa jännittyneet lihakset
- rentouttaa mielen
- helpottaa unen saamista
- auttaa palautumaan psyykkisestä tai fyysisestä stressistä

Olen kokeillut mattoa vasta kolmasti, joten en voi kertoa vielä mistään ihmeellisistä vaikutuksista. Alussa arvelin etten kyllä ikinä voisi nukahtaa matolle, niin kuin jotkut kuulema tekevät, kyllä se sen verran muikeasti nipistää näin luisevalla ihmisellä. Mutta niin vain meinasin äsken torkahtaa, joten joku herkemmin uinuva (ja vähän lihaisampi) nukahtaa varmasti helposti. Lämmin siinä maatessa tulee, veri lähtee selkeästi kiertämään.

Jos piikkimatolla makoilusta ei mitään muuta hyötyä ole, niin ehkäpä tulisi kuitenkin vähän useammin pidettyä edes vartin mittainen lepotauko. Ja jos piikkien ansiosta jää väliin edes yksi migreenikohtaus, niin matto on kyllä hintansa väärti (tuumii nimimerkki "kahdessa viikossa seitsemän särkypäivää").

8 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Mä ostin just tänään samanlaisen! Kerran siis vasta kokeillut ja niin vaan torkahdin siihen minäkin, vaikka epäilin että niin ei käy, kun en oo kans mikään kovin hyvä nukahtaja. :)

Moarre kirjoitti...

Mie sain maton joululahjaksi ja oon kyllä käyttänyt ahkerasti ja tykännyt kovasti. Rentouttaa mainiosti nukkumaan mennessä. :)

Avaruushiiri kirjoitti...

Hyvän hankinnan teit. Itse olen ottanut tavaksi mattopiikittää itseäni joka ilta ennen nukkumaan menoa. Toistaiseksi olen joka ilta muistanut poistaa lätyn altani ennen kuin taju lähtee lopullisestsi. ^_^'

Alati armas avokkeeni toki käyttää mattoa piristeenä aamuisin. Hänen elimistönsä kun toimii kaikilta osin päinvastoin kuin tavallisten kuolevaisten. 8P

Nan kirjoitti...

Mielenkiintoista lukea kokemuksiasi matosta. Minä olen miettinyt tuollaisen ostamista jo kuukausia, mutta en ole vielä ostanut. Kun kerran ihmiset siitä keskimäärin näyttävät pitävän, ehkä minunkin nyt sitten kannattaisi oma kaksikymppinen tuohon sijoittaa :)

NetKissa kirjoitti...

Isäntä osti kanssa tuommosen pari kuukautta sitten. Kaksi kertaa olen okeillut, mutta mulla on tota massaa niin paljon, ettei tunnu läskikään pehmittävän tarpeeksi. Isäntäkään ei ole mattoa paria kertaa enempää käyttänyt. Mutta kyllä sille ihan hyvä käyttökohde löydettiin. Yksi kissa tuppaa haluamaan öisin vaatehuoneeseen ja vaatehuone nyt vaan on kissoilta kiellettyä aluetta. Muissa strategisissa ovissa meillä on lukot, mutta tuohon vaatehuoneen oveen sitä ei ihan helpolla saa. Vaan piikkimatto oven edessä estää tehokkaasti kissaa hyppäämästä oven kahvaan. Ja näin on vaatehuone saanut olla rauhassa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Hauskaa kuulla että teillä on matosta hyviä kokemuksia - joko sen oikeassa käytössä tai sen luovassa käytössä, kuten NetKissalla :D. Lupaan lötköillä matolla jatkossakin, ja ehkäpä raportoin myöhemmin lisää jos tunnen jotain vaikutuksia.

Ipo kirjoitti...

Tulin vaan moikkaamaan! :) Ei oo ehtiny pahemmin blogeilla roikkua - eikä missään muuallakaan (paitsi f*ckin duunissa). Mut nyt ehtii. Vielä huomisen... jee.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiva kun tulit moikkaamaan, tule toistekin :).