4.5.2010

Keskusteluja miehen kanssa osa 184


-Miksi miehet saavat paniikkikohtauksen kun nainen haluaa jutella suhteen tilasta?

-No koska "millainen on mielestäsi suhteemme tila" on ehkä kamalin kysymys mitä voi miehelle esittää. Sen kuullessaan mies on aivan varma, että naisen mielestä suhteessa on jotain pahasti vialla.

-Voi ei. Eihän se sitä automaattisesti tarkoita! Nainen voi haluta jutella suhteesta vaikka kaikki on hyvin. Itse asiassa usein kai juurikin niin: naisen mielestä kaikki on hyvin ja hän vain haluaa kuulla että mies on samaa mieltä. Mutta te miehet taidatte olla ihan eri maata: jos kaikki on hyvin niin teidän mielestänne silloin ei ole mitään puhuttavaa...?

-Pitää paikkansa. Ja myönnä pois, että kyllä naisetkin säikähtävät jos mies haluaa puhua suhteen tilasta.

-No aivan takuulla säikähtävät! Ja säikähtävät juuri siksi, että miehet tuntuvat ottavan asiat puheeksi vasta sitten kun jokin on pielessä! "Olen vähän miettinyt tätä meidän suhdetta" on todella pahaenteisen kuuloista miehen suusta, sillä juurihan me äsken totesimme että jos kaikki on hyvin niin miehellä ei ole tarvetta puhua. Kun taas naiset saattavat haluta keskustella hyvistäkin fiiliksistä ja toivovat niille vastakaikua. Naiset haluavat kuulla että miehenkin mielestä kaikki on kunnossa.

-Hmmm. Naiset tuntuvat usein hakevan vahvistusta omille tunteilleen.

-Kyllä, niin me taidamme tehdä. Minä ainakin teen. Luulen että naiset ovat myös herkempiä ilmaisemaan tunteitaan sanallisesti. Mutta ymmärrän nyt että miehelle ei saa esittää kysymystä suhteen tilasta. Mikä olisi helpompi ja mieluisampi kysymys?

-Suhteen tila on aivan liian iso ja abstrakti käsite miehelle. Kannattaa kysyä jotain konkreettisempaa, kuten vaikkapa "olenko yhtä ihana kuin ensimmäistä kertaa tavatessa?"

-Haa! Luulin että tuo on kysymys jota miehet eivät halua kuulla! Mutta tuo siis on oikeasti helpompi?

-Kyllä. Siitä selviää pienellä valkoisella valheella, jos toisella roikkuu perse jo vähän enemmän kuin suhteen alussa.

***

Puhutaan täällä siis muustakin kuin kiimalakanoista. (Tuotanto pyörii ihan mukavalla tahdilla, kumma ettei tilauksia ole tullut...) Mies on hyvä tutkimuskohde. Se osaa vastata melko kiperiinkin kysymyksiin (jos ne eivät siis koske suhteemme tilaa). Jatkan tutkimuksiani.

7 kommenttia:

Omppu kirjoitti...

LOL!

Mä olen niitä naisia, joita ei kiinnosta keskustella suhteen tilasta, ellei siinä ole jotain pielessä. Mut mä oonkin äijä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mää olen useaankin otteeseen saanut (miehiltä) kuulla etten ajattele niin kuin naiset yleensä - ja olen sen ottanut lähes poikkeuksetta kohteliaisuutena. Mutta joissain asioissa taas ajattelen kai justiinsa niinku stereotyyppinen nainen, joten taidan olla sopivasti sekalainen tapaus :P. Mää olen mää ^_^.

Johanna kirjoitti...

Minä olen kanssa vissiin meidän suhteessa se äijä.. Kun on hyvä niin mitä sitä sitten sen enempää puhumaan, sanon sitten jos on huono :D
Mies taas haluaisi välillä kuulla ihan ääneen sanottunakin että on hyvä... Voi vaikeutta :D

Alitsa kirjoitti...

Tykkään keskustella suhteeni tilasta...toisten naisten kanssa! :D Miehen kanssa se on niin pirun tylsää, pikkuhiljaa vaan katse lasittuu kun keskusteluissa mennään ihmissuhdelinjalle...

Hehkuvainen kirjoitti...

Johanna: voi voi :). Kai sinä sentään välillä sitten sanot että on hyvä...? :)

Alitsa: :D Ja miehet toisinaan kehtaavat vielä ihmetellä miksi naiset juttelevat suhteesta toisten naisten kanssa... ehkä ei olisi niin suurta tarvetta sille jos miehetkin osallistuisivat keskusteluun toisinaan :D!

Yamaba kirjoitti...

Hehku, olen aina pitänyt sinua viisaana naisena, ja uskoni sinuun vahvistui entisestään tämän postisi luettuani. Se oli viisaasti kirjoitettu. Kyllä suhteen tilasta puhuakin voi, miehenä siis, jos tarve vaatii, mutta aloituksen pitää olla konkreettinen, yksinkertainen ja helppo.

Hehkuvainen kirjoitti...

No kiitos :).