6.5.2010

Agenttihommia


Tajusin tuossa äskettäin, että eivät ole työharjoittelupaikassa pistäneet minua allekirjoittamaan minkäänmoista vaitiolovelvollisuuslipuketta. Aion kyllä tehdä parhaani ollakseni luottamuksen arvoinen, mutta hetkeksi jäi asia mietityttämään.

Minulla on tiedossani useita firman salasanoja ja pääsy lähes kaikkiin hallinnollisiin systeemeihin. Käsittelen jatkuvasti asiakasrekisteriä (henkilötiedot, vaivat ja hoidot) ja talon sisäisiä asioita (palkat, ostot ja myynnit). Minulla on työn alla tehtävä, josta voin keskustella lähinnä vain toimitusjohtajan kanssa, sillä muiden talossa olijoiden ei oikeastaan tarvitse tietää siitä mitään.

Ei ole mikään ihme, että hyvin suuri osa vakoojista on toiminut sihteerinä. (Ja toimii ehkä edelleen! Ehkä on konttorin Irma sittenkin vakooja! Tissiliivissä on sillä mikrofoni ja nutturassa piilokamera.) Kova on luotto.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh,et ole tosissasi.Ei harjoittelijoita päästetä tietoihin käsiksi,ei sellaista firmaa olekaan.Palaa siis jo maan pinnalle tyttö hyvä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Parahin Anonill..nyymi!

Huh, minä ihan tosissaan luulin työskenteleväni aitojen ihmisten ja asioiden parissa. Onpa hyvä että sinä tulit kertomaan kuinka asiat elämässäni oikeasti ovat!

Kovasti ovat vaivaa nähneet kun ovat luoneet leikkifirman ja sille leikkiasiakkaat. Valmistunkohan minä näistä opinnoista nyt sitten muodikkaasti valemerkonomiksi?

Mie taas kirjoitti...

Tai sitten hra/rva/tms Anonyymi elää itse virtuaalimaailmassa! :-D

Valemerkonomi tosin kuulostaisi oikein kiinnostavalta titteliltä.. :-P

Hanni kirjoitti...

Mun täytyy tyhmänä kysyä, että onko nykyään työpaikoissa vakituisella henkilökunnalla vaitiolovelvollisuus? Mun Tokaksvanhin on armeijan palveluksessa, ja on allekirjoittanut vaitiolovelvollisuuslupauksen (hirveän pitkä sana..), mutta se onkin Suomen armeija :) Muuten en ole kuullut tuosta käytännöstä muiden kuin lääkäreiden ja hoitajien kohdalla.

blueberry kirjoitti...

Tuo eka kommentti oli kyllä jokseenkin mielenkiintoinen, joko sarkasmia tai sitten vuosikymmenen aivopieru :D. Ota sitten selvää.

Hehku-agentti ;)! Suojelupoliisiko sut sinne kouluun laittoi ;]...?

Omppu kirjoitti...

Siivoojat ovat kuulemma myös suosittuja agentteja. Kukaan ei huomaa siivoojaa, joka huippufirmoissakin on joku ulkoistettu anonyymi. Siellä se sitten pöjyjä pyyhkiessä ja rsokiksia tyhjennellessä mikrofilmaa kaikki salaiset paperit. Paitsi kun nykyään on kaikki tietokoneella, voi olla vähän hankalampaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Sie taas: tahdon valemerkonomiksi merkonomin paikalle!!! :D

Hanni: lääkärien ja hoitajien lisäksi esimerkiksi kaikki lastentarhan tädit ja vastaavat ovat vaitiolovelvollisia. Ja kovin moni muukin. Kaltaiseni merkonomi(opiskelija), joka käsittelee potilastietoja, on mielestäni myös vaitiolovelvollinen. Papit, sosiaalityöntekijät, psykologit, koulukuraattorit... hyvin monet ovat salassapito- ja vaitiolovelvollisia. Ja tietotekniikka-alalla vasta tiukkoja ollaankin!

Blueberry: supon hommissahan mää :P.

Omppu: sasse! Ja mää oon ollu siivoojanakin, niin että selkeetä vakooja-ainesta!

Minja kirjoitti...

Ja keittiöapulaisena vanhainkodissa jouduin joskus itse allekirjoittamaan vaitiolovelvollisuuden. Tietoa se on pienikin tieto, mistä ei saa ulkopuolelle höpistä. :)

Miisa kirjoitti...

Mä oon ollu vaitiolovelvollinen myös pelinhoitajana, kaupassa, ala-asteella työharjottelussa, jne.

Ja hei, mä haluun nutturakameran :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Minja: kiva kun kävit jättämässä kommentin! Ja niin se juuri on: pienikin tieto voi olla iso juttu jos se pulpahtaa esiin väärässä paikassa.

Miisa: ei muuta kuin kameraa kehittelemään! :)

Jossu kirjoitti...

Omppu sen sanoi! Itsekin olen ollut siivoojana erään suuren ruokafirman pääkonttorilla. Kyllä siinä näki yhtä ja toista, joka ei olisi silmilleni kuulunut. Ja siinä huomasi, miten nopeasti ihminen osaakaan lukea! Puolen sekunnin mittainen silmien hairahtaminen roskista tyhjätessä, ja silmäni osuivat pöydällä lojuvaan kaverini työhakemukseen...
Ei sillä, että olisin mikään perverssi vakoileva kummajainen - päinvastoin. Katsoin, että minuun luotettiin, joten halusin olla sen luottamuksen arvoinen. Mutta todellakin, vakooja voi olla siellä missä sitä vähiten epäilee :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Jossu, juuri niin! Siivoojana pääsee näkemään paljon (muutakin kuin likaa).