20.4.2010

Kevään merkit


Sunnuntaina näin kaksi västäräkkiä. Olen nähnyt myös nokkosperhosia, leskenlehtiä ja krookuksia. On se selkeästi kevät. Mutta minulla pysyy pipo päässä niin kauan kuin jäätävä tuuli puhaltaa. Vaikka aurinko paistaa, kylmä tuuli tuntuu pureutuvan suoraan otsalohkoon.

Varma kevään merkki on aina myös koirankakkakeskustelut. Joka vuosi asiasta puhutaan, hieman harvemmin sille tehdään mitään. Pientaloasukkaat voivat kyllä yrittää vähentää tontilleen ja pihatielleen ilmestyviä kikkareita. Koirankakkaroskis auttaa siinä.

Tänä vuonna kukaan ei muista puhua katupölystä kun kaikki panikoivat tuhkasta. Tai ainakin jotkut panikoivat. Minä en ole suonut kovinkaan montaa ajatusta kummallekaan. Sen verran olen asiaa ajatellut, etten pese ikkunoita ennen kuin kadut on puhdistettu. Ne joita tuhka kiinnostaa voivat katsella sitä webbikameran kautta. Luulen että se on lähinnä päiväaikaista hupia, yöllä näkyy ehkä pelkkää mustaa (mikä on toisaalta erinomaisen kuvaavaa, toim. huom).

Tein jo yhden lenkin polkupyörällä. Hyvin se tuntui talvehtineen. Tanko on edelleen vinossa, satula on edelleen rikki ja luulen että takakumi vuotaa, mutta kyllä pyörällä silti eteenpäin pääsee. Pikkuisen rasvaa ketjuihin ja taas rullaa.

7 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Tuhka juttuja olen seuraillut ihan sillä silmällä, että jännään kuinka kesäloma suunnitelmieni mahtaa käydä (vaikkei vielä oo ees tietoo millon se loma on, mitä nyt ehdotin touko-, kesä- tai syyskuuta pomolle).

Mäkin pumppasin pyörään ilmat ja kävin ajelee! Tanko vinossa ja pölyssä. :)

blueberry kirjoitti...

Mä en oo nähny vielä ainuttakaan leskenlehteä, mutta oon päässyt purtamaan pihan kanssa! Kivetysten sammalet melkein revitty irti jo, ja lisäksi ruohoalueelta puskee jotain kasvillisuutta...saa nähdä mitä kaikkee kivaa :). Äiti lupas mökiltä tuoda muutamia vuorenkilpiä, niitä laittelen aidan alle, jottei koirat niin kiinnittäis huomiota siihen 30cm rakoon mikä siinä on ;D. Aidassa roikkuu lisäksi kukkalaatikko, siihen haluaisin gerberoita tai jotain... Lisäksi haaveilen köynöskasvista, jonka vois laittaa seinää pitkin kasvamaan... suureelliset on haaveet :D.

Parhaalla ystävällä on tulossa pari matkaa lentokoneella, saa nähdä pääseekö kun ne on toukokuussa. "Sanonta kuin tuhka tuuleen kadotti juuri merkityksensä".

Mä en oo vielä aloittanut pyöräilykautta, tuossa pihallahan tuo pyörä on... Pitäis kai huollattaa, mutta taidan tyytyä kumien pumppaamiseen, kun ei taida olla muuhun varaa nyt.

Hanni kirjoitti...

Mie oon panikoinut katupölystä, koska se saa hengityksen kulkemaan HIEMAN raskaasti astmaatikolla. Täällä edelleenkin putsataan suuri osa kaduista kuivalla harjalla pöllyttämällä. Sisko sen sijaan panikoi tuhkapölystä; Turkin matka on varattu, ja koneen pitäisi lähteä ylihuomenna iltapäivällä. Saas nähdä, miten käy työstä stressatun siskon, joka olisi ollut loman tarpeessa.(paitsi että töissä on kuulemma ihan mukavaa, kun pomo jäi Turkkiin, jossa oli lomalla, kun ei pääse sieltä pois :))

pilami kirjoitti...

Minua koiranomistajana ärsyttää myös koirankakkakikkareet. Ei pysty ymmärtämään miksei niitä voi poimia mukaansa - tosin, roskiksia tarvittaisiin enemmän puistoihin ja lenkkipolkujen varsille, jotta kakankeräily lisääntyisi. Ei minuakaan hirveästi miellytä kulkea esim. 45 minuuttia kakkapussi kädessä. Laitan yleensä johonkin omakotitalon tai taloyhtiön roskikseen. Sitä paitsi, kaikki koirien ripulit ym. leviävät just kun ihmiset eivät siivoa kakkakasoja. Ja ripuloivan koiran kanssa ei ole tosiaankaan kivaa asua!

Yamaba kirjoitti...

Kevät on vaikeaa aikaa. Voidaan kaikki huokaista helpotuksesta kun päästään viimein marraskuuhun.

Omppu kirjoitti...

Minä en panikoi katupölystä. Minä vain inhoan sitä. Nenä vuotaa, naama kuivuu niin että jo ennestään atooppinen iho halkeilee kuivuudesta. Seurauksena verta lakanoissa aamusella (haljenneista kasvoista). Aivastelua (siitepölyllä on osuutta asiaan). Ei kiva.

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian. Aika hyvältähän tuo nyt jo näyttää.

Blueberry: ihanaa, pihatouhuja! :) Kyllä kelpaisi minullekin oma pieni piha... vaikka siihen saisikin ajan ja energian lisäksi uppoamaan rahaa.

Hanni: tosi ikävää että hengitys vaikeutuu :/. Toivottavasti sisko pääsi matkaan (harmi jos pomo myös).

Pilami: niin, jotkut hommaavat koiran mutta eivät sitten viitsi huolehtia siitä tai sen jätöksistä. Ymmärrän kyllä ettei kakkapussia viitsi roudailla kovin pitkään mukanaan, joten siksi koirankakkaroskiksia pitäisi tosiaan olla enemmän.

Yamaba: kevät on ihanaa aikaa! Tosin mielestäni sitä on kestänyt jo riittävästi, voisimme siirtyä kesäisempiin keleihin.

Omppu: voi raasu :(!