15.4.2010

Asiakaspalvelutesti


Minulla on hajuille herkkä pää. Tai pitäisi ehkä sanoa että se on valikoivasti herkkä, sillä kaikki haisut eivät aiheuta migreeniä. Inkivääriä saa olla vahvasti, mutta uunista tulviva neilikan tuoksu aiheuttaa melko varmasti päänsäryn. Kestän huomattavasti paremmin miesten vahvojakin partavesiä kuin naisten imeliä hajuvesiä. Haistelen mielelläni ruusuja, mutta ruusuntuoksuista kasvovoidetta en voi käyttää.

Ja ne kasvovoiteet ovatkin sitten jännä juttu. Niiden ostaminen on joskus melkoista arpapeliä, jos tarjolla ei ole testeriä. Eikä se testerikään mikään autuaaksi tekevä asia ole; vaikka kämmenselkään levitetty voide tuntuisi (=tuoksuisi) ihan kivalta vielä parinkin tunnin päästä, voi sama voide olla naamakäytössä ihan toivoton tapaus.

Onhan niitä olemassa kaikenlaisia hajuttomina markkinoituja rasvoja. Mutta se ei aina toimi, sillä joskus ne "tuoksuttomat" tuotteet ovat itse asiassa pahempia kuin hajustetut. Apteekin perusvoiteet käyvät yleensä mainiosti, eikä tilanteeni ole sillä tapaa toivoton etten löytäisi käyttökelpoisia tuotteita.

Mutta joskus mieli kaipaa vaihtelua. Ja kun ikää tulee lisää, olisi kiva saada valikoimaan vähän hoitavampia tuotteita. Voidaan joskus toiste sitten jutella siitä että onko sillä merkitystä millaista voidetta naamaansa laittaa. Kai minä pärjäisin loppuikäni niillä voiteilla jotka olen nyt hyviksi havainnut (ellei niiden valmistusta lopeteta tai koostumusta muuteta), mutta siitä ei ole nyt kyse. Nyt on kyse vain siitä, että olen kyllästynyt kasvovoiteiden aiheuttamiin migreenikohtauksiin ja haluan vaihtelua. Päätin tehdä pienen asiakaspalvelutestin.

Lähestyin kolme viikkoa sitten kuutta eri kosmetiikkafirmaa sähköpostilla. Kerroin lyhyesti ongelmastani ja kysyin voisivatko he lähettää minulle näytteitä voiteistaan. Ja tässä tulokset:

Kolmesta paikasta en saanut mitään vastausta. Äärimmäisen huonoa asiakaspalvelua. Hävetkää.

Yhdestä firmasta vastattiin ettei heillä ikävä kyllä ole näytepakkauksia tuotteistaan. No, ei voi mitään. Sieltä sentään vastattiin nopeasti ja ystävällisesti.

Yhdestä puljusta vastattiin välittömästi ja luvattiin lähettää näytepakkauksia. Niitä ei ole näkynyt. En ole kysellyt perään.

Vain yhdessä firmassa palvelu pelasi kiitettävästi. Dermoshopista vastattiin nopeasti, luvattiin lähettää näytteitä ja sitten oikeasti lähetettiin ne. Sain ison kasan näytteitä erilaisista voiteista. Vaikka useimmat tuotteet ovat harmillisen kaukana luonnonmukaisesta, aion testata niitä mielenkiinnolla. Ja jos joukosta löytyy voide joka miellyttää minua, esittelen sen varmasti teillekin.

9 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Mielenkiintoinen testi, eipä ole itselleni tullut mieleen sellaista tehdä, vaikka ideahan on loistava.

Pakko ihan vähän hehkuttaa Avenén tuotteita, joita saa Suomesta joistakin Apteekeista. Niitä ei ole tuoksutettu (itse rakastan eri tuoksuja, myös parfyymejä, mutta en naamassani - ihoni on atooppinen ja saisi varmaan kohtauksen sellaisista) ja koostumus on miellyttävä.

Minulla oli helmikuussa jälleen kerran paha silmäluomi-ihottuma ja se paheni suomireissulla. Siellä hipsin sitten Apteekkiin ja siellä suositeltiin kokeilemaan Avenen silmänympärysvoidetta. Ihottumani parani täysin vajaassa viikossa!

Ilokseni huomasin kotiin palattuani, että täällä myydään Avenen tuotteita kempparissa ja puolet halvempaan hintaan kuin Suomessa :)

Yamaba kirjoitti...

Nyt oli sellainen postaus, että tähän en osaa sanoa mitään. Rajani tulivat vastaan.

Hanni kirjoitti...

Mulla on sellainen nenä, että vaikka en saisi migreeniäkään, alkaa oksettaa, jos voiteessa - tai missä tahansa kosmetiikkatuotteessa - on epämiellyttävä haju. Apteekin farmaseutti kaivelee aina runsaskätisesti näytepakkauksia, kun sinne menen. (Ne hajusteettomat vasta onkin kammottavan hajuisia, niitä en voi käyttää. Kuin eltaantunutta margariinia...)Kannattaa käydä vinkumassa sielläkin.

Omppu kirjoitti...

Itsekin olen noita Dermoshopin tuotteita käyttänyt ja niistä tykännyt.

Alitsa kirjoitti...

Tämän kosmetiikkatestin voi tehdä joskus ihan tavon kosmetiikka-osastollakin: voi mennä kysymään asioita ja ainakin Stokkalla ja Sokoksella suhtaudutaan myötämielisesti.

Siinä on tosin semmoinen iso ongelma, että osastot tuoksahtavat voimakkaasti, joten hajusteallergikko ei uskaltane niitä paikkoja lähestyä...:(

Hehkuvainen kirjoitti...

Elegia: pistänpä nimen muistiin, kiitos vinkistä :).

Yamaba: suuri Yamaba on sanaton! Oliko tämä niin kamalaa :o?

Hanni: niin, voisihan sitä tosiaan tehdä iskuja apteekkeihinkin. Ja niin: "tuoksuttomissa" tuotteissa on usein suorastaan tympeä haju :/.

Omppu: muistelinkin että sinulla on Dermoshopin tuotteita ollut.

Alitsa: tavarataloihin, mars! Uskallan kyllä kosmetiikkaosastoille, tosin vain hetkeksi.

Omppu kirjoitti...

Joo, mä olen niitä joskus tilannut mutta siitä on kauan, koska aikaisemmin niillä oli viidenkymmenen euron vähimmäistilaus. Nykyään voi tilata vähemmälläkin rahalla, mutta silloin menee postimaksu (vähintään viidenkympin tilauksesta ei).

Kimpassa saa tilata samaan laskuun, mutten ole viitsinyt tätä kavereille mainostaa ettei pidettäisi verkostomarkkinoijana. :-)

Mie taas kirjoitti...

Mä oon kokeillut jos jonkinlaisia naamarasvoja ja muita. Migreeniä en saa, mutta iho on muuten valitettavan herkkä, etenkin käsissä. Sain tossa pari viikkoa sitten (arvaat varmaan missä ;-)) kokeilla Dermosilin extrahoitavaa tököttiä ja härregyyd, se oli aivan loistavaa! :-D Sitä haluan itellenikin!

Vielä kun löytäisi jonkun voiteen naamallekin, joka tuntuisi hyvältä, hoitaisi, eikä haisisi eikä maistuisi pahalta! :-D

Hehkuvainen kirjoitti...

Omppu: no, jos ihastun johonkin voiteeseen kovasti niin saatan joskus ehdottaa sinulle kimppatilausta :). Tosin ei ole pelkoa siitä että sellaista tapahtuisi ihan äkkiä, rahat on niin vähissä...

Sie taas: loistavaa, että löytyi hyvä tökötti! Toivottavasti löytyy jotain sopivaa naamaankin :).