13.3.2010

Pikku juttuja


Jotenkin hassusti tympeä olo. Johtunee ehkä siitä, että kuluvalla viikolla päätäni on särkenyt lähes joka päivä. Ei mitenkään ylivoimaisen paljon, mutta riittävän inhottavasti kuitenkin. Se häiritsee keskittymistä, nukkumista, ajattelemista, toimimista ja ennen kaikkea nauttimista. En oikein voi nauttia lyhyistä koulupäivistä, hyvästä ruoasta, kivasta seurasta, hauskoista puheista tai kauniista säästä. Mikään ei kiinnosta, ei sytytä, ei huvita. Pläh.

***

Koulua on jäljellä kolme viikkoa, ja sitten alkaakin koko loppukevään kestävä työharjoittelu. Välillä meinaa jo vähän jännittää, että kuinkahan siitä selviän, mutta eiköhän se jotenkin suttaannu. Ainakaan läksyjä ei pitäisi tulla, eikä kokeitakaan ole. No, yksi näyttö siinä kyllä pitää suorittaa, joten voihan sen kai kokeeksi laskea.

***

Olen niin rivo suustani, että kohta -ihan kohta- ystäväni varmasti kyllästyvät siihen. Minun kanssani kun ei voi keskustella viattomasti ja asiallisesti, ei sitten millään. (No voi tietysti, mutta harvemmin.) "Siitä puhe mistä puute" pitää kohdallani kyllä paikkansa. Mutta minä kyllä puhun myös siitä mistä ei ole puutetta. Ja siitä mitä voisi olla jos emme välittäisi tietyistä elämän säännöistä. Olen julkea, kiusoitteleva, perverssi ja törkeä. Näen elimiä, seksiä ja erotiikkaa kaikkialla - ja useimmiten raportoin siitä kuuluvasti.

Karseinta on se, etten voi sille mitään.

***

Ihan edelliseen liittymättä kerron mikä nauratti päivänä eräänä. Se, kun Matti Nykänen kertoi Aamulehdessä jotta "olen monipuolinen artisti, jonka vahvuus on karisma". Repesin.

***

Kävin katsomassa elämäni toisen 3D-elokuvan, tällä kerta vuorossa oli Liisa Ihmemaassa. Leffassa ei ollut mitään yllättävää, ei kerrassaan mitään.

Pidän Tim Burtonin tyylistä, mutta nyt se alkoi puuduttaa. Raitakuosit, omituiset elukat, Johnny Depp sekoilemassa valkoisen naamansa kanssa, Helena Bonham Carter, synkät kuosit, koukerot kasveissa ja arkkitehtuurissa, Danny Elfmanin musiikki... tämä kaikki on nähty ja tehty niin monta kertaa ennenkin. Ja paremmin, jos saan sanoa.

Olen nähnyt Burtonilta useita mainioita elokuvia: Beetlejuice, Painajainen ennen joulua, Corpse Bride, Saksikäsi Edward, Sleepy Hollow, Batman, Batman Returns, Big Fish, Jali ja suklaatehdas. Kaikki nämä (kyllä, myös pätmänit) ovat parempia kuin Liisa Ihmemaassa. Ne ovat oivaltavampia, hauskempia, koskettavampia, vauhdikkaampia, jännittävämpiä, syvällisempiä ja yksinkertaisesti tarinana toimivampia.

Nättihän se ihmemaaseikkailu silti oli. 3D-tekniikka on aika hauska, ja sitä on ihan vinkeää seurata. Mielikuvitusta kutkuttavat elukat ja kasvit ovat... no, mielikuvituksellisia. Näkymä on epätodellinen, mutta (ja juuri siksi) kaunis. Elokuva on sekavaa poukkoilua läpi hienojen maisemien.

Jos haluatte nähdä Tim Burtonin 3D-elokuvan, käykää katsomassa Liisa Ihmemaassa. Jos haluatte nähdä oikeasti hyvän Tim Burtonin leffan, katsokaa joku muu hänen elokuvistaan.

9 kommenttia:

Mie taas kirjoitti...

Mä en edes muista, koska oon viimeeksi käynyt leffassa! :-) Mä oon tykännyt Burtonin leffoista, aattelin, että tämä Liisa voisi olla hyväkin. No, kiitos tiedoista, ei tarvi miettiä, että lähtisin katsomaan.

Kipuja täälläkin, mulla on ollut keskiviikosta saakka toispuoleista niskakipua. :-( Ei kivaa ollenkaan, särkylääkettä saa popsia päivittäin.

Avaruushiiri kirjoitti...

Collegehumor paljastaa koko totuuden Burtonista.
PS. Pahoitteluni viimeaikaisesta hiljaisuudesta... Kehittelen edelleen vastausta viimeisimpään sähköpostiisi. ^_^'

Hehkuvainen kirjoitti...

Sie taas: voi, käy ihmeessä elokuvissa! Mutta katso jotain muuta kuin Liisa. No, tämähän oli toki vain minun mielipiteeni, mistäs sitä tietää vaikka sinä tykkäisit siitä ihan hulluna...

Avaruushiiri: laittamasi linkki on tööt, mahdoitko tarkoittaa tätä videota? Jaa vastausta! Voi, se postihan on jo old news. Ka, elämä jatkuu :). (Ei silti, saa siihen vastata.)

Kuutar kirjoitti...

Hämmentävästi vaikka Nightmare before christmas perustuukin Tim Burtonin tarinaan, on sen ohjannut Henry Selick, sama tyyppi joka ohjasi Coralinen.
Mä ainakin aion mennä katsomaan Liisan, voihan sitä positiivisesti yllättyä kun odotukset on matalemmalla. Ja ainakin silmäkarkkia riittää.

Hehkuvainen kirjoitti...

Jep. Tässä oli juuri vähän hankaluutena se, että kuinka määritellään "Tim Burtonin elokuva". Että onko niitä vain ne jotka hän on ohjannut, vai myös ne joita on tuottanut ja/tai kirjoittanut. No, päädyin laittamaan listalle myös Painajaisen ennen joulua, sillä se on mielestäni niin kovasti Burtonin näköinen elokuva - vaikka hän ei sitä olekaan ohjannut.

Ja käy ihmeessä katsomassa Liisa! Voihan olla että sinä pidät siitä. Ja jos et, niin ainakin visuaalinen puoli varmasti miellyttää. Pyydän myös huomaamaan hienot ääninäyttelijät.

Yamaba kirjoitti...

Se oli mukava videolinkki.

Se että näkee seksiä kaikkialla tarkoittaa vain että on elossa. Ei se ole vaarallista. Eikä se lopu ennen kuin olet koomassa tai kuollut.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, Yamaba, lohduttavista sanoistasi :).

Yamaba kirjoitti...

Et ehkä lue näin vanhaa kommenttia, mutta mitäpäs siitä. Mummoni opetteli 90-vuotiaana käyttämään videoita. Nauhoitti Mr. Maailma kisoja ja sen sellaisia. Katseli nauhaa kerran toisensa jälkeen ja sanoi: "Ai ai kun on kommeita miehiä!" Minä katsoin mummoa hymyillen ja silloin vasta oikein tajusin, että ei seksistä pääse koskaan eroon, niin pitkään kuin elää. Eikä tiedä, mummo on saattanut nuorena naisena olla samanlainen kuin sinä nyt.

Se oli hyvä mummo. On jo kauan siitä kun kannoin häntä hautaan.

Hehkuvainen kirjoitti...

Oi, mutta kyllä luen! Kaikki kommentit, oli ne sitten vanhoihin tai uusiin postauksiin. :)

Virkeä on ollut mummo!