11.3.2010

Lisäksi sokeudut ja kämmeniisi kasvaa karvaa


Amerikkalaisen Monroe-klinikan sisätautiosaston ylilääkäri John A. Schindler on kirjoittanut 1950-luvulla kirjan "Kuinka elää 365 päivää vuodessa". Kirja on aluksi melko mukavaa ja uskottavan oloista luettavaa, mutta sivulla 214 se muuttuu vitsikirjaksi.

Schindler aloittaa otsikolla "masturbaatio on usein huonojen tunteiden aiheuttaja" ja kertoo, kuinka masturbaatio aiheuttaa kelvottomien tunteiden tihentymän, joka johtaa helposti tunneperäisiin sairauksiin.

"Nämä tunteet syntyvät siten, että masturbaatio pakottaa henkilön vetäytymään itseensä, kääntymään omaan mielikuvitusmaailmaansa. Henkilön sisäänpäinkääntyneisyys vahvistuu ja hän erottautuu irti sosiaalisesta ympäristöstään omien unelmiensa ja mielikuviensa pariin.

Tästä on seurauksena, että hänen toimintatehonsa vähenee todellisessa maailmassa ja että hän tulee päättämättömäksi. Hän ikään kuin hoippuu läpi elämänsä kykenemättä tuloksia tuottavaan toimintaan, epäonnellisena ja yksikseen. Tunne-elämän yleiskuva on vaisun miettivä, kaihoisan katuva epäonnellisuus. Tämänlaatuinen henkilö on hyvin selvä esimerkki kehityksen taantumasta.

Lyhyesti sanoen itsetyydytys on epäkypsyyttä. Siinä yritetään tyydyttää eräs ihmisen perustarve lapsekkaalla tavalla. Niinkuin kaikkien epäkypsyyden muotojen kohdalla myös tässä on pakostakin seurauksena epäonnistuminen maailmassa, joka vaatii ihmiseltä kypsyyttä."


Buhahaaa!

Ei muuta kuin käsi jalkoväliin ja reippaasti kohti elämän epäonnistumisia! (Uusi mottoni, toim. huom.)

9 kommenttia:

blueberry kirjoitti...

Sittenpä kannattaa lukea tämä myös http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=69582&c=5&suurennos ;-). Muhahahaaa!

Saoka kirjoitti...

Kuulostaa enemmänkin itsetyydytystä harrastamattoman pidättäytyjän kuvaukselta tuo. Kun kierii niin himoissaan eikä voi sille itse mitään tehdä, niin ei uskalla ottaa normaalia kontaktia muihin ihmisiin, kun pelkää, että homma riistäytyy käsistä ja tulee väkisinmaanneeksi kaikki, joiden kanssa on vaihdettu parikin sanaa ujoa ja poissaolevaa moikkausta enemmän.

Blueberryn linkki oli hauska!

NetKissa kirjoitti...

Toi loppukuva kyllä kruunaa koko tekstin.

Yamaba kirjoitti...

Menneisyys on vieras maa.

Alitsa kirjoitti...

"...kaihoisan katuva epäonnellisuus..."

Just. :D

Omppu kirjoitti...

LOL!!!11!

Hehkuvainen kirjoitti...

Blueberry: hmmm... no siinäpä on tyyppi oikein ajatellut asiaa :).

Saoka: niin tosiaan kuulostaa!

NetKissa: =^_^=

Yamaba: sinäpä sen sanoit.

Alitsa: kyllä nuo sanavalinnat olivat kerrassaan mainioita :).

Omppu: kiitos tohtorille nauruista :).

Irwikissi kirjoitti...

Ei vit.! :D Vihdoin siis selvisi syy minunkin elämäni onnettomuuteen - kas kun tuota "itserakkauden lajia" on tullut harjoitettua jo hyvinkin nuoresta saakka :D

Luojan kiitos _jotkut_ asiat sentään on tässä vuosien saatossa muuttuneet, esimerkiksi seksuaalikasvatus...

Hehkuvainen kirjoitti...

Todellakin, korkeimmalle kiitos siitä että tässä asiassa on tultu aimo askel eteenpäin. Ja olihan se nyt hyvä että tässä vaiheessa selvisi mistä elämäsi kurjuus johtuu :D.