4.3.2010

Ei valittamista


Erään kaupunginvaltuuston jäsenen ehdotuksesta lähestyin sosiaaliasiamiestä sähköpostitse ja kysyin kuinka voisin tehdä virallisen valituksen siitä että sain toimeentulotukipäätöksen vasta viidentenätoista arkipäivänä.

Sosiaaliasiamies antoi minulle linkin aluehallintoviraston kantelulomakkeeseen ja jatkoi näin:

"Tiedoksesi kuitenkin, että asiasta on jo tehty useita kanteluita ja aluehallintovirasto seuraa tilannetta koko ajan. Aluehallintovirasto on lisäksi jo huomauttanut Tampereen kaupunkia asiasta. Toisin sanoen kantelun tekeminen ei enää tässä vaiheessa tuo lisäarvoa asialle mutta toki sinulla on oikeus se tehdä."

No, ehkä minä en sitten jaksa sitä täytellä ja lähetellä, jos sillä ei kerran ole mitään lisäarvoa. Vaan hyvähän oli linkki saada, voipi jatkossa sitten raivon vallassa tulostaa, täyttää ja lähettää niin monta kantelua kuin ilkeää.

***

Huomaan että olen ihan unohtanut mainostaa teille yhtä elokuvaa. Kaikkiaan yhdeksän Oscar-ehdokkuutta saanut The Hurt Locker kertoo pomminpurkajien työstä Irakissa.

Leffaa on jotenkin vaikea kuvailla. Yritän silti! Se on semmoinen elokuva, jota katsoo kaksi tuntia eikä ole ollenkaan varma että pitääkö siitä vai ei. Sitten viimeisen viiden minuutin aikana se jotenkin avautuu. Se osuu ja uppoaa. Eikä se avaudu siis vain siltä lopun osalta, vaan se loppu tuottaa merkityksen kaikelle aikaisemmalle. Ensin tuijotat elokuvaa pari tuntia ja annat sen vain lipua ohi jälkiä jättämättä, ja sitten lopussa koet koko parituntisen parissa minuutissa. (Niin, koita nyt sitten tämmöistä selittää.) Ja koko kotimatkan voit vain ihmetellä että miten vaikuttava elokuva se olikaan.

Sille lämpenee hitaasti, mutta se vaikuttaa pitkään. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja: