14.2.2010

Trööt


Hyvää sitä ja tätä. Pitkiä pellavia ja lannevaatteita*. Minua ei nyt huvita mikään, sillä pääni on däynnä rägää. Daudi jyllää jo neljäddä bäivää. Näytän ja kuulostan tavallista kamalammalta, eikä olokaan ole ihan paras.

Niisk.*Kaikki ovat varmasti kuulleet sen, että ystävänpäivä on alunperin Valentinus-nimisen kristityn pyhimyksen päivä. Mutta tiesittekös sitä, että tälläkin juhlalla on paljon pidemmät perinteet? Lupercalia (tai toisinaan lubercalia) oli antiikin Roomassa vuosittain 15. helmikuuta vietetty juhla, jonka paavi Gelasius I määräsi lopetettavaksi vuonna 494. (Aina ovat koittaneet kristityt kieltää pakanoita juhlimasta, nih!) Hedelmällisyyden ja puhdistautumisen juhlassa nuoret alastomat miehet uhrasivat eläimiä, pukeutuivat vuohen nahasta tehtyyn lannevaatteeseen ja läiskivät tyttöjä nahkaremmeillä.

Mies! Jos et tänään muistanut tyttöystävääsi tai vaimoasi suklaalla tai hempeillä korteilla, pukeudu nahkaiseen lannevaatteeseen, läpsi naistasi lempeästi pyllylle remmillä ja kerro jotta näin toimimalla puhdistat hänet kirouksista. Kyllä varmasti yllättyy vaimoke tämmöisestä muinaisten perinteiden kunnioittamisesta! Läps läps!

5 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ei laiskaan hullumpi idea... Jos ei olis tätä rägää... Lienemmekö virtuaalisesti tartuttanut toisemme?

Mrs.Marple kirjoitti...

x)

No meilläpä ei muistanut niin ei saa kyllä piiskauslupaakaan.

Alitsa kirjoitti...

Meillä ei tullut läpsyjä pepulle. Mies kohotti aamulla nuhaista päätään tyynystä ja vaati Finrexiniä. :D

Omppu kirjoitti...

*reps!*

Olin viikonloppuna ensimmäistä kertaa Sydäntalven juhlassa - vaikka onhan noissa keskiaikatapahtumissa oltu ennenkin. Sain pikakurssin veitsenteroittamisessa, missä en ennen olekaan kursseja käynyt. Ja Sauvo on paikkakunta, jossa en ennen ollutkaan flunssaan sairastunut. Nytpä olen!

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: mun rägä on jo kovasti vähentynyt, toivottavasti sinunkin. Kovasti sitä on nyt liikkeellä :/.

Mrs. Marple: oikein! :P

Alitsa: toivottavasti sielläkin voidaan jo terveemmin :).

Omppu: voi miten paljon uusia juttuja! Tosin toi nuha ei ole niinkään kiva... täällä on nyt joku tautisten kokoontuminen! :D