19.2.2010

Laittomuuksia


Eilen oli aivan mahdottoman tylsää herätä. Näin nimittäin juuri unta, jossa aivan käsittämättömän hyvän näköinen mies ilmoitti aikovansa kohta sanoa "ne sanat joilla voisi voidella moottorinkin". Juuri kun hän avasi suunsa, herätyskelloni soi. Voi surku. Mitenkään turhan helppoa ei herääminen viime päivinä ole ollut. Siksi on kyllä kerrassaan ihanaa, että edessä on viikonloppu.

***

Eilen harmitti myös jotenkin tavallista enemmän se, että olen tämmöinen riuku. Tai oikeastaan kaikki muut osat ovat ihan siedettäviä, jalat jopa hyvät, mutta käsivarret... Huokaus. Yleensä ne ovat ihan hyvät niin kauan kuin ei vertaa mihinkään tai kehenkään. Yleensä ne ovat sentään itselle sopivat. Onhan se ihan kiva, etteivät allit roikuskele, mutta joskus iltaisin kalpeassa valossa varsinkin kyynärvarteni tuntuvat niin ohuilta että itseäkin hirvittää.

***

Laki määrää, että kunnan sosiaalitoimistosta toimeentulotukea hakevan henkilön on saatava tukea koskeva päätös seitsemän arkipäivän sisällä hakemuksen jättämisestä. Minä jätin hakemukseni torstaina 4.2. eli tänään on yhdestoista arkipäivä. Soittelin hakemukseni perään, eikä sitä kuulema oltu vielä käsitelty. Virkailija arveli, että saan päätöksen ensi viikolla. Näin sitä kansalainen joutuu kestämään laitonta kohtelua. Ei ole ensimmäinen kerta, eikä varmasti viimeinen. En myöskään ole ainoa. Mihinkähän voisin asiasta valittaa?

***

Ja tänään tuli todistettua se, että helpoimmissa kokeissa tekee ne tyhmimmät virheet. Meillä oli tänään ylihelpolta tuntunut tietotekniikan koe, ja minulla on nyt erittäin epämiellyttävästi sellainen olo, että kirjoitin yhteen kohtaan jotain aivan pimeää. Ei koetta ilman aivopierua!

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ensimmäisenä (kun läänejä ei enää ole ja en ymmärrä vielä tätä uutta systeemiä) tulee mieleen Eduskunnan oikeusasiamies.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ai että oikein eduskuntaan...? Minä kun kuvittelin että Tampereen kaupungilla olisi joku paikka johon voisi soittaa ja sanoa että palkatkaa ny hemmetissä lisää väkeä sinne sosiaalitoimistoon...

blueberry kirjoitti...

Mä oon tässä kuukauden odotellut ansiosidonnaista päivärahaani. Aloin jo tänä aamuna huolestua, että ehkä mun hakemus ei oo edes mennyt perille (voi iiiik)! Mutta onnekseni nyt huomasin että maksu on tulossa huomenna! Ja nyt voinkin jo hakea seuraavaa tukikautta... Huh. Huojennus.

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvä että olet saanut rahasi! Ehkä minuakin pian onnistaa sossubingossa...