22.12.2009

Välitodistus


Viimeiset kouluviikot olivat melko haastavia. Eivät niinkään sisällöltään, vaan olosuhteiltaan. Koulussa on nimittäin hirvittävän kylmä.

Eilistä palkanlaskennan tuntia ei sitten ollutkaan, kun opettaja kieltäytyi pitämästä tuntia jäätävässä luokassa. Kirjanpitoa olisi ollut samassa tilassa, eikä niitäkään oppitunteja sitten pidetty. Saimme sentään tehtävän pähkäiltäväksi, niin ei tuntunut niin typerältä olla paikalla. Missään muualla ei tosin ollut juurikaan lämpimämpää, joten hampaat kalisten istuimme sitten kirjastossa. Vaikka aivot tuntuivat vähän hyytyvän, tuli tehtävä kuitenkin tehdyksi.

Siinä ohimennen satuin sitten kuulemaan jonkinsortin huoltohenkilöstön jutustelua. Luokissa oli tehty lämpötilamittauksia, ja alhaisin tulos oli +13,1 astetta. Se on vähän turhan vähän, itse asiassa noin kymmenen astetta vähemmän kuin suositeltu sisälämpötila kevyttä istumatyötä tekeville.

Koulumme on juuri peruskorjattu isolla rahalla, mutta yksi asia sieltä on täysin unohdettu: ikkunoiden tiivisteet. Ilmastointiin panostettiin kovasti, mutta siinäkin kai lähinnä poistoilman kulkuun. Korvausilmaa ei tule riittävästi, joten talossa on alipaine. Niinpä joka ikisestä tiivistämättömästä ikkunasta virtaa pakkasilmaa sisään, joten ei ole ihme että tunteja on peruttu ihan sen takia että työskentelyolosuhteet ovat epäinhimilliset.

Hankalaa tai ei, tänään oli kuitenkin joulujuhla ja todistusten jako. Ja miltäs se minun todistukseni näyttää?

Asiakaspalvelun perusteet: kiitettävä. Toimiston työt ja ohjelmat: kiitettävä. Liiketoiminnan perusteet: kiitettävä. Toimintaympäristö (eli kansantaloustiede): kiitettävä. Työsuhdeasiat: kiitettävä. Kirjanpito: kiitettävä. Laskutus ja reskontra: kiitettävä. Palkanlaskenta: kiitettävä. Viestintä, suomi: kiitettävä. Poissaolot: 0.

Tästä on hyvä jatkaa loppiaisen jälkeen.

10 kommenttia:

Nan kirjoitti...

Onneksi olkoon loistavasta opiskelumenestyksestäsi :)

Kuulostaa tosi kummalliselta, että opiskella ja työskennellä pitäisi noin kylmässä. Eihän se onnistu, siinähän jäätyy jo järkikin (jos ei muuten, niin ärsytyksestä). Toivottavasti siis tekevät asialle jotain!

Mie taas kirjoitti...

No onpa siellä tosiaan kylmä! :-O Mutta kerrassaan upean todistuksen oot saanut! :-) Onnittelut, olet sen ansainnut!

Saoka kirjoitti...

On se! Hyvä tyttö! :-)

Meilläkin on kuulemma tällä tai ensi viikolla joku ilmastoinnin säätö jossain päin amista eikä sinne saa kuulemma silloin mennä ollenkaan. Kuulemma opettajat lasketaan pitkin hampain käväisemään työhuoneissaan. Tuolloinhan se on tietysti hyvä tehdä, kun normaalit amislaiset ovat joululomalla. Saa nähä mitä se sitten teettää lämpötiloille.

Salla kirjoitti...

Hieno tokari! Nyt rentouttavaa ja ansaittua lomaa!

Villasukka kirjoitti...

Hieno todistus! 23 kuulostaa minulle henk. koht. liian lämpimältä, mutta tarkemmin ajatellen, minähän en tee kevyttä istumatyötä - istun vain ja ainoastaan kokeen valvonnassa, muuten heilun ja kuljen ees taas koko ajan...

Hanni kirjoitti...

Olipas hieno tokari! Ja etenkin olosuhteet huomioon ottaen. Oikein rattoisaa joulua sulle!

Ipo kirjoitti...

Onnea kunnialla suoritetun syksyn opiskelurupeaman johdosta! :)

Johanna kirjoitti...

Upea todistus, onnea :)

Mutta burr, millainen kylmyys, toivottavasti homma korjaantuu..

Mustikkamaa kirjoitti...

Hienoa, Hehku, hienoa *hatunnosto*! Tällaisilla tuloksilla tosiaan hyvä jatkaa loppiaisen jälkeen - mutta nyt vietät ihanan loman! Hyvää, hmm... tulee pari päivää myöhässä (oli vissiin toissapäivänä), mutta hyvää Yulea ;-D!

Mulla on myös uudessa kämpässä ollut välillä aika viileää, 19 astetta vissiin alimmillaan. Huoltomies kävi kattomassa patterit (oli muuten aika gorgeous), mutta kaikki oli kunnossa. Villasukkaa vaan jalkaan :-)! Ja jossei muuta niin soitan sen huoltomiehen tuomaan mulle vilttejä ;-D!!

Terkkuja haukuilta myös!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, pupuset. :)