28.11.2009

Patakintaat


Nina "timoteeaan vaimo" Mikkonen tuossa joskus taannoin kertoili, että on köyhinä aikoina pessyt pakastepussejakin. No eihän tuo nyt mikään ihmeellinen juttu ole, kyllä täälläkin pakastepusseja pestään! Tosin minä pistän ne reippaasti pesukoneeseen.

Löysin kaupasta Novitan Huopasta, joka oli tarjouksessa. Tumma ruskea on mielestäni mukava väri, ja yhden kerän luvattiin riittävän lasten lapasiin. Ja kyllähän se juuri ja juuri riitti, vaikka ei tämä kyllä lasten koolta vaikuta...


Arvelin, että kun teen vyötteen ohjeen mukaan pienimmän koon silmukkamäärällä ja suuremmilla puikoilla (10 mm halot), saan itselleni sopivat. Alussa näytti hurjalta, mutta tarkoitushan olikin pistää jättilapaset pesukoneeseen huopumaan. Estääkseni lapasia huopumasta umpeen tungin peukaloihin pakastepussit ja harsin muutamilla pistoilla pussit myös käsiosiin. Kaikki hyvin tässä vaiheessa. Ja sitten vain pyörimään neljäänkymppiin farkkujen kanssa!


Erikoiset pallukat, mutta tällaisia osasin odottaakin. Pussit olivat sentään pysyneet kiinni, vaikka nyt tursusivatkin ulos kun kutistuminen oli merkittävää. Ei muuta kuin venyttelemään.


No nyt ne näyttävät etäisesti lapasilta. (Kuva on kyllä luokattoman huono. Ai mikä luonnonvalo, ei täällä vain sellaista ole.) Tosin vain etäisesti. Pituus on juuri sopiva minulle, ja peukalo on oikealla kohdalla. Mutta leveyttä on edelleen aivan liikaa joka paikassa. Pinta ei ole huopunut kauniin tasaiseksi, vaan se on hämärän nyppyistä. Huopuminen on kyllä sinällään ollut tehokasta, että tiivistä siis on. Niinkin tiivistä, että ei enää taivu. Näppärät kuin nyrkkeilyhanskat!

Eli ei, ei tosiaankaan kannata tehdä pesukonehuovutettuja lapasia Huopasesta. Ei noita kukaan voi lapasina käyttää, mutta hyvät patakintaat niistä tuli.

8 kommenttia:

Saoka kirjoitti...

Selevä, enpä sitten kokeile ite! Tossut olen tehnyt ja pari hattua ja pari kassia, ja niihin tulee sopivan jämäkkää kyllä. Lapaset vissiin kannattaisi huovuttaa altaassa niin, että on kädet koko ajan siellä lapasissa sisällä :-)

Mutta onpahan patakintaat sitten!

mm kirjoitti...

Voikun hauskat :-)!! Terkkuja muuttorumban keskeltä, huoh! Itsenäisyyspäivään asti olen varmasti ihan überstressi. Iiiii-iiiii-iik!

Mrs.Marple kirjoitti...

Meinasin itekin tehdä, huopastakin on jo valmiina. Täytyy ilmeisesti miettiä uudemman kerran..

Mimmu kirjoitti...

Mä tein kans joku pari vuotta sitten juurikin Huopasesta itselleni tumput. Ihan kivat niistä tuli, lämpimät. Ainoa huono puoli on se, että joskus kun tulee kannettua kauppakassia, niin niihin venyy sellaiset sormienjäljet. :D

Hanni kirjoitti...

En miekään onnistunut Huopaslapasissa siten kuin oisin halunnut. Annoin ne vävykokelaalle joululahjaksi. Kiäh kiäh!

Susikairan akka kirjoitti...

En saanut minäkään toivottua tulosta huopasesta aikaiseksi:( Plääh! Ihan ylimainostettu juttu!

Alitsa kirjoitti...

Kävisköhän tuohon mikään muu lanka paremmin? Vaikka peruslampaanvilla ilman mitään kommervenkkejä?

Kun toisaalta olis kiva saada jotain huovutettua, mutta silleen, että vois huovuttaa pesukoneessa, laiska olen.

Hehkuvainen kirjoitti...

Saoka: olen tehnyt Huopasesta ihan onnistuneet tossut. Lapasiin pitää kehitellä joku muu ratkaisu.

mm: tsemppiä sinne muuttopuuhien keskelle!

Mrs.Marple: tee Huopasesta vaikka tossut, siihen hommaan se kyllä käy, kuten olemme Saokan kanssa todenneet :). Ja kyllähän nuo kintaatkin käyttökelpoiset ovat, jos haluaa paksut ja todella lämpimät systeemit.

Mimmu: ah, loistohomma! :) Siis ei se, että venyttyy hassusti, vaan se että onnistuit.

Hanni: vahinko kiertämään ;).

Susikairan akka: no niin kyllä on.

Alitsa: olikohan se Metta kun teki ihan yhdenkertaisesta hahtuvalangasta...? Ja kuulema hyvät tuli.