15.11.2009

Koe? Onko se jotain syötävää?


Olen oikein tyylikkäästi ja ovelasti vältellyt kokeisiin lukemista. Perjantai oli etäpäivä. Annetut etätehtävät olivat tällä kertaa ihan siedettäviä, joten niiden kanssa ei tarvinnut kitua turhan pitkään. Kävin kaverin kanssa ihan valoisaan aikaan lenkillä, kun sääkin oli mitä parhain. Sitten sain vieraan, jonka kanssa höpötellessä hurahti mukavasti muutamia tunteja. Paistoin liian ruskeita kauralastuja, mutta ei siitä sen enempää.

Eilen neuloin ystävän työpaikalla (se kuuluu useimmiten lauantain ohjelmaan), kävin ruokkimassa toisen ystävän eläimet ja kipaisin vielä kolmannen ystävän luo saunapainotteiseen illanviettoon. Tänään aion imuroida ja livistää kavereille katsomaan elokuvia. Eli mietin mahdollisimman vähän lähestyvää kirjanpidon koetta. Tulossa on myös liiketoiminnan perusteiden koe ja kansantalouden koe (kyllä, taas) mutta niitäkin miettisin ehkä vähän myöhemmin.

Sen verran olen koulua ajatellut, että lähetin yhdelle opettajalle sähköpostia. Meillä on työssäoppimista ensi vuonna huhti- ja toukokuu, ja meitä on kehotettu hakemaan paikkoja hyvissä ajoin (=nyt). No muuten hyvä ja kiva, mutta meillä on työssäoppimisen ohjausta vasta neljännessä jaksossa, eli juuri ennen harjoittelua. Toisin sanoen paikkoja pitäisi hakea nyt, kun emme tiedä käytännön asioista mitään.

Millaisia vaatimuksia koululla on harjoittelupaikan suhteen? Kuinka työssäoppimisen valvonta suoritetaan? Mitkä ovat harjoittelun vähimmäistuntimäärät? Voinko tehdä sopimuksen itsekseni vai pitääkö opettajan olla mukana? Pitääkö minun tietää asioita, vai haenko paikkaa ja kerron palaavani asiaan myöhemmin keväällä? Nämä ja monet muut asiat olisi kiva tietää ennen kuin menee haastatteluun levittelemään käsiään tyyliin "ei oo tietoo". Lähetin siis työssäoppimisen ohjaajalleni postia, enkä hae paikkaa ennen kuin saan riittävästi vastauksia.

Ärsyttää.

3 kommenttia:

Saoka kirjoitti...

Meillä oli AMK:ssa jotenkin samanlainen logiikka. Kolmannen vuoden syksyllä tehtiin seminaarityö, eli eräänlainen pienoismalli opinnäytetyöstä, jotta oppisimme tekniikkaa. Sitä tehtiin kahden jakson aikana ja näistä jälkimmäisessä oli sitten se viimeinen äidinkielen kurssi, joka käsitteli opinnäytetyön kirjoittamista kaikkine kielen hienosäätöineen. Suurella osalla oli siis seminaarityössään paljon ihan tarpeettomia virheitä, koska kurssi niiden karsimiseksi tuli vähän jälkijunassa. Kyllä lähti opettajille aika paljon palautetta ja myös sen ymmärtäväisen äidinkielenopettajan puolesta, että jatkossa voisi ensin järjestää sen kirjoittamiskurssin ja vasta kun se on käyty alettaisiin kirjoittaa seminaarityötä.

Metta kirjoitti...

Meillä kaikki harjoittelupaikat varataan Jobstepin kautta. Siellä työnantaja ilmoittaa vapaasta harjoittelupaikasta jonka opiskelija voipi sitten varata. Ei kovin paljon hienosäätöä siinä. Meillä tosin puolet opintopisteistä tulee harjoitteluista, ja olisi hölmöä jos niitten varaamiseen ja järjestelyihin menisi suhteettomasti aikaa ja vaivaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Saoka: no onpas logiikka! Ohjausopemme lupasi järjestää mahdollisimman pian pienen kyselytunnin, jotta saamme kaipaamamme infon. En siis saanut vastauksia postitse. Toivon saavani ne pian naamatusten.

Metta: kovin on erilaiset systeemit.