12.10.2009

Kaivinkoneenkuljettajan huono päivä


Täällä oli lauantaina kriisi. Kaivinkone rikkoi keskustassa runkovesijohdon ja iso osa kaupunkia oli hetken ilman vettä. Kun vettä sitten tuli, oli se lähinnä kuraa. Minulla kävi tuuri: asuintaloni on ilmeisesti toisen runkoputken varassa, eikä koko päivänä ollut mitään ongelmaa. Itse asiassa olisin ollut ongelmasta autuaan tietämätön, ellen olisi sattunut lähtemään kaupungille.

Torilla oli vedenjakelupiste, ja naapuritaloista valui sinne ihmisiä ämpäreiden ja kanistereiden kanssa. Ihmettelin hetken tilannetta, mutta koska olin juuri varsin onnistuneesti juoksuttanut vettä kotonani, en jäänyt kyselemään mistä mahtoi olla kyse. Kaupassa kuulin, kun ämpäriä ostamaan tullut nainen puhui puhelimeen että "neljältä lupasivat aloittaa puhtaan veden jakelun keskustorilla". Kysyin naiselta lisätietoja, ja hän kertoi että keskustasta on vedet poikki.

Vesi saatiin kai iltaan mennessä kulkemaan ihan normaalisti, mutta kyllä saattoi mennä monella lauantai-iltapäivän ohjelma uusiksi. Erityisesti katkosalueella toimivilla ravintoloilla on voinut olla mielenkiintoinen päivä. Ja sillä kaivinkonetta käyttäneellä työntekijällä voi olla kuumat paikat.

***

Kyllä loma on ihana asia. Tuntuu jotenkin eksoottiselta kun ehdin neuloa monta tuntia putkeen. On ihanaa, kun mitään ei ole pakko tehdä. Lattialle kaatuneet mullat voi hyvin jättää sijoilleen päiväkävelyn ajaksi, kun ne nyt ehtii siivota myöhemminkin. (Koulupäivinä kaikki on tehtävä heti, tai muuten hommat kasaantuvat mahdottomaksi vuoreksi.)

Jonkinmoista syyssiivousta olen ajatellut loman aikana tehdä. Askartelutarvikkeet pitäisi ainakin käydä läpi, jotta saan ne viikonloppua varten valmiiksi. Ikkunoita pesin viime viikolla, joten lattiat on vuorossa tällä viikolla. Nyt, kun ehtii tonkia paikkoja, voisi myös ihan reilulla kädellä viskata tavaraa menemään. Nan on jo pitkään ollut ahkera omassa romuprojektissaan, ja se inspiroi minua.

Iso juttu oli se, että lauantaina lahjoitin keinutuolini pois. Pidin kyllä siitä edelleen, mutta minusta alkoi tuntua siltä että se on pistettävä kiertoon nyt kun se vielä kiertoon kelpaa. Pian se olisi ongelmajätettä, jota en saisi tungettua mihinkään, nyt se vielä ilahdutti ystävääni.

Tarkoitus on tyhjentää varastoja, ei niinkään tehdä tilaa uudelle. Olen ottanut vielä tavallistakin pihimmän linjan - opiskeluaika on ihan jännittävä tilaisuus testata sitä kuinka vähällä oikeastaan tuleekaan toimeen. (Katsokaa kuinka hienosti yritän löytää positiivisia puolia köyhyydestä.) Vaikka kaikki kiva ja uusi houkuttaisi, sitä ei saa ostaa. Ei, jos ei oikeasti tarvitse.

Ja kyllähän minä aivan välttämättä tarvitsin kilon raakavillaa, kun sellaisen satsin Tallipihan lammasmarkkinoilta sai kolmella eurolla. Nyt täällä haisee lampaalta. Ja minulla menee vähintään pari vuotta että saan tuon määrän villaa pestyä, karstattua, kehrättyä ja neulottua. Enpä tiedä olenko koskaan aikaisemmin saanut kolmella eurolla tekemistä näin pitkäksi aikaa.

***

Ja vielä muistutus kahdesta tärkeästä asiasta: verenluovutus ja heijastimen käyttö. Ensiksi mainittua harrastakoot ne jotka voivat, ja jälkimmäistä harrastakoot kaikki.

7 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ekaa en harrasta ainakaan suosiolla ja tokaa ajattelin harrastaa koirien kanssa porukalla!

Mustikkamaa kirjoitti...

Mä luin vähän väärin: "Kahvikoneenkuljettajan huono päivä". Ei siinä mitään, aattelin että jaa jaa. Mutta siinä vaiheessa aloin tosissaan miettimään, kun luin että "kahvikone rikkoi keskustassa runkovesijohdon"... HEI HETKINEN!? Uudet rillit olis ehkä paikallaan 8-). Tai aivot.

Kirje lähti eilen, tai ainakin sain sen ennen viittä laatikkoon. Saanet sen tänään/huomenna?

Omppu kirjoitti...

Voi EI! Unohdin totaalisesti villamarkkinat. :-(

Sen siitä saa, kun viruu kotona kärsimässä hampaanjuuressa olevan märkäpaiseen aiheuttamasta kivusta.

Enpä itse huomannut vedessä yhtään mitään omituista, kunnes tanssimestari tuli käymään ja huomautti asiasta. Tosin en käynyt suihkussa, laittanut ruokaa enkä pessyt sinä päivänä kuin mustaa pyykkiä ja senkin aamupäivällä. Lisäksi join vain mehua ja limua, joita minulle tuotiin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi on, että sitä rauhallisempi olo, mitä vähemmän töönää nurkissa. Sukulainen muutti juuri omaan asuntoon ja ilmoitti, että mitään turhaa ei sinne huoli. Saapas nähdä, kuinka käy. Jotenkin sitä vaan kertyy pikku hiljaa... Delilah

Saoka kirjoitti...

Jonkinlainen romuprojekti tekisi kyllä hyvää. No, tänään juuri vietiin siskon kanssa tavaraa itsepalvelukirpputorille. Toivottavasti ei tarvitse kaikkea kantaa takaisin. Jos, niin osan osalta reitti käy kyllä kierrätyskeskuksen kautta, mutta osa olisi mukava saada ihan myytyäkin.

Hanni kirjoitti...

Heijastimet on kaivettu esiin, täällä on pimeetä, mökillä vielä pimeempää. Hitsit tuo keinutuoli. Just sellainen on mulla hakusessa mökkitupaani.

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: jos sitten pikkuisen väkipakolla...? No ei vaan :P. Hyvä, että näytte!

Mustikkamaa: ehkä sää sittenkin tarttet vaan kahvia... :D? Kiitos kovasti, kirje tuli perille :).

Omppu: älä huoli, ensi vuonna varmasti taas. Siis villamarkkinoita, toivottavasti mätää ei tarvitse enää kärsiä.

Delilah: muutoilla pääsee melko näppärästi eroon ylimääräisestä tavarasta. Sitä tosiaan niin helposti kertyy!

Saoka: olen tässä parin päivän aikana kerännyt jo kummasti paljon rojua kasaan. Se kasa esitellään ensin kavereille, josko he haluaisivat siitä jotain, ja sitten loput lentää suorilta roskiin. Toivottavasti kirppikseltä tulee hyvä tili :).

Hanni: kyllä sinulle jostain löytyy aivan ikioma kiikku, varmasti :).