15.10.2009

Huono, huonompi, minä?


En pidä hetkistä, jolloin jostain takavasemmalta iskee järjetön huonommuuden tunne. En hae paremmuuden tunnetta, vaan sitä, että tuntisin olevani edes riittävän hyvä.

Itsensä arvostaminen on joskus vaikeaa. Ja sen muistaminen, että on oikeastaan aika hyvä tyyppi ja monella tavalla ihan oikea aarre.

Pitäisi muistaa arvostaa myös sitä, että kerta toisensa jälkeen nousee sisukkaasti ylös. Niin sitä vain rymistelee eteenpäin hammasta purren, kun itsensä alentaminen alkaa ärsyttää. Kamppaan itseni kuraan, kärvistelen siellä hetken räkä poskella ja sitten nostan itseni jaloilleni. Tiedän suuntani, ja se on ylöspäin.

Hiljalleen minä vahvistun, taon luontoni lujaksi.

7 kommenttia:

mm. kirjoitti...

Tuttu tunne :,(.

Ipo kirjoitti...

Tsemppiä! Sä oot JUST HYVÄ! :)

Elegia kirjoitti...

Minäkään en pidä ja sellainen iskee aika usein. Yritän vain sivuuttaa ja unohtaa sen.

Ja ihan niin - hiljalleen sitä vahvistuu ja jaksaa taas nousta tolpilleen. Kyllä sen aika vielä tulee!

Asunnon- ja pankkitilinhakutilanteissa muuten minut merkitään aina "house wife". Se on minulle kova paikka, kun haluaisin olla muutakin kuin jonkun "lisuke".

.mm. kirjoitti...

Vanha sanonta: "If life gives you lemons, make lemonade." Mutta mutta, jatkoa seuraa: "...But unless life also gives you sugar and water, your lemonade is gonna suck." En nyt tiedä miten tämä liittyi sun postaukseen. Olis kiva saada itsestään niitä hyviäkin viboja, eikä aina vain kokea olevansa huono. Got me?

Saoka kirjoitti...

Jotain toivoa joskus tulla vahvaksi ihmiseksi on juuri sellaisella, jolla on joskus ollut jotain vaikeaa ja joka siitä huolimatta jaksaa sitä elämäänsä työstää ja tehdä asialle jotain. Jos jää marttyyriksi vuosikausiksi surkuttelemaan itseään, niin sitä sarkaa kyllä riittää vaikka elämän lyhyeen loppuun asti. Minun mielestäni sinä olet aika vahva ihminen etkä mikään kaikkein huonoin.

Omppu kirjoitti...

Hyvä motto, jonka joskus jostain luin: Tästä suosta noustaan!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, muruset :).

.mm.: I hear you. :/

Ipo: samoin, ystäväiseni :).

Elegia: no ei ole kivaa olla lisuke. Ihanaa, kun ehdit kommentoida sieltä kaiken touhun keskeltä :).

Saoka: kiitos lohduttavista sanoistasi :).

Omppu: mää voisin ottaa jonkun semmosen moton, etten alunperinkään menisi siihen suohon... mutta tuollakin motolla pärjäisi ainakin aluksi :P.