25.10.2009

Helppoa ekoilua


Vuodenvaihteessa ekologinen jalanjälkeni pienenee - eikä minun tarvitse tehdä mitään!

"Tampereen Sähkönmyynti Oy siirtyy kokonaan uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun sähkön myyjäksi 1.1.2010 lähtien. Kaikki Tampereen Sähkönmyynnin kotitalous- ja pienasiakkaat saavat jatkossa sähköä, jonka tuotannossa ei ole syntynyt haitallisia hiilidioksidipäästöjä (CO2)."

Lue koko juttu täältä.

Hyvä hyvä!

5 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Koskisähköä ja ydinvoimaa siis.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei, vaan vesi- ja tuulivoimaa :).

Tampereen Sähkönmyynti Oy siirtyy kokonaan uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun sähkön myyjäksi 1.1.2010 lähtien.

Uraani ei ole käsittääkseni uusiutuva energianlähde.

Käytännössä myymme pienasiakkaille siis sähköä, joka on tuotettu ympäristövastuullisesti vedellä ja tuulella.

Näin minä luin, ja jotenkin uskoinkin.

pilami kirjoitti...

Kannattaa uskoa, koska niin se on. :) Tuossa on se todellinen hyvä puoli, että mitä useampi taho tekee sitoumuksen ostaa / toimittaa vihreätä sähköä, niin sitä enemmän sitä tuotetaan ja sitä enemmän markkinoiden paine ohjaa investoimaan uusiutuvaan energiaan muiden energiamuotojen sijaan.

Karoliina kirjoitti...

Luin vain tuon kohdan jossa sanottiin ettei ole syntynyt CO2 -päästöjä. Olin huolimaton. Tuota jälkimmäistä lainausta ei ollut alkuperäisessä tekstissäsi.
Mutta, mutta, tuossa viitataan vain pienasiakkaisiin; teollisuudelle yms. myyvät kuitenkin ydinsähköä, koska tuota tuuli- ja koskisähköä ei tuoteta tarpeeksi.

Hehkuvainen kirjoitti...

Pilami: juuri niin. Uskon, että kaikki tunnistavat vihertymisen paineet, mutta harva kykenee tekemään ratkaisevaa askelta. Maailma muuttuu hitaasti. Alussa aina hankalaa jne.

Karoliina: olet oikeassa, jälkimmäinen lainaus on linkkaamastani tekstistä. (Jonka tietysti kaikki ovat äärimmäisen tiedonjanon vallassa lukeneet.)

On totta, että teollisuudelle myydystä sähköstä tuossa ei puhuta mitään, mikä pistää epäilemään sen alkuperää. Toisaalta: jos teollisuudelle myydään ydinsähköä, on ensimmäisen lainauksen lupaus ("siirtyy kokonaan uusiutuvilla energianlähteillä jne") vähän huijausta. Vai tarkoitetaanko siinä vain että pienasiakkaiden sähkö on kokonaan vihreää eikä että kaikki sähkö on vihreää? Pitäisikö soittaa sähkölaitokselle ja kysyä?

Niin tai näin, olen uutisesta iloinen :).