19.9.2009

Koetukset


Perjantaina nauroin vastaillessani koekysymyksiin kirjanpidon tunnilla. Opettaja joko nauraa tai itkee lukiessaan vastauksiani.

Kysymys:
"Jos verovelvollinen haluaa hakea muutosta toimitettuun tuloverotukseen, mihin muutoshakemus osoitetaan? Mikä on muutoksenhaun määräaika?"

Vastaukseni:
"Tämä oli justiinsa siinä sinisessä laatikossa missä oli muita vastaavia kysymyksiä joista en ymmärtänyt yhtään mitään."

Kysymys:
"Miten arvopapereiden jaottelu pysyviin tai vaihtuviin vastaaviin vaikuttaa mahdolliseen arvonnousujen esittämiseen?"

Vastaukseni:
"Hyvä kysymys! En kyllä yhtään tiedä. Carry back -järjestelmä ja SEPA kiinnostivat enemmän."

Kysymys:
"Mitä tilintarkastuskategorioita Suomessa on?"

Vastaukseni:
"Olenkin näköjään lukenut ihan vääriä juttuja. Kuten sen, että Sinikka Salo toivoi suomalaisten kasvuyritysten suuntaavan rohkeasti ulkomaille. Ja sen, että takakannen palauttaja voi voittaa miniläppärin :)."

Ei voi olla huono juttu, jos koevastaukseen laittaa hymiön. Ja vastasin kaikkiin kysymyksiin - tosin vastaus oli yleensä EOS. No, onneksi kyseessä ei ollut mikään ihan oikea koe. Opettaja oli antanut meille luettavaksi Tilisanomat. Jos kaipaatte unilääkettä, ottakaa lukuun Tilisanomat. Nukahdatte takuulla alle viidessä minuutissa. Opettaja halusi sitten jotenkin tarkistaa että olemmeko lukeneet lehteä. Olinhan minä lukenut, mutta vain osaksi ja juuri ne osat joista ei mitään sitten kysytty. Niinpä minun oli tungettava jokaiseen vastaukseen joku vinkki siitä, että olen sentään silmäillyt lehteä.

Palkanlaskennan välikoe meni hyvin, menetin vain yhden pisteen. Perjantain asiakirjastandardikoe meni mielestäni mukavasti. Tosin saan varmasti huomautuksen yhdestä sarkaimesta, joka lipsahti väärään kohtaan. Paperilla näyttää ihan oikealta, mutta opettaja tarkistaa kyllä sähköisen versionkin, joka kurjasti paljastaa virheen.

Ensi keskiviikkona on koe työsuhdeasioista. Se ei tule menemään hyvin. Kahden viikon päästä on koe kirjanpidosta. Sitä odotan lievän kauhun vallassa, sillä olen vähän turhan hienosti omaksunut opettajan ohjeen "pitää uskaltaa tehdä rohkeasti virheitä". Onnistumisen ja oivalluksen elämykset ovat jääneet melko vähiin kirjanpidon kohdalla.

Tosin sain juuri äsken oivalluksen. Uskon vihdoinkin ymmärtäväni mitä tarkoittaa se, kun varaston muutoksella korjataan ostot vastaamaan myyntien volyymia.

Hip hei.

6 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Hahaa :D Käyhän se kokeeseen vastaaminen noinkin. Pitää vaan saada opettaja uskomaan, että todellakin on lukenut koealuetta, mutta sattumalta nyt on vaan kiinnostunut eriasioista kuin opettaja :)

Yamaba kirjoitti...

Opettajaltasi lepsu tehtävänanto. Luultavasti kaikki muutkin luokassasi ovat vastanneet samoin kuin sinä, jolloin on vielä selvempää kenen moka tuo oli. Niitä sattuu.

Omppu kirjoitti...

Argh. Asiakirjastandardikoe.

Alitsa kirjoitti...

Hei!

Minäkin ymmärsin tuon varaston muutosjutun, johtuen järjestöjyräilystä (kikkailemme varaston kanssa vuodesta toiseen).

Mutta open pitäisi antaa sinulle täydet pisteet hyvistä nauruista. Nauru pidentää ikää!

Mie taas kirjoitti...

Kerro mullekin! :-D Se varaston muutos siis!

Hehkuvainen kirjoitti...

Mimmu: kun ei tiedä, pitää soveltaa ;).

Yamaba: ei tehtävänannossa sinällään mitään vikaa ollut, selkeä se oli: lukekaa lehti, teen siitä tarkistuskysymyksiä. Mutta tympeää ja typeräähän se kyllä oli. En usko että homma vaikuttaa kovinkaan paljoa arvosteluun :).

Omppu: ei sentään argh :). Varsin simppeliä - teoriassa.

Alitsa: open pitää antaa mulle paaaaaljon pisteitä, kannatetaan ajatusta! :D

Sie taas: mie kerron heti kun ollaan samassa tilassa niin että mulla on kynä ja paperia :).