21.8.2009

Muodollinen ongelma


Sopivien housujen löytäminen on mahdotonta, kun pituutta on saman verran kuin yläastetta aloittavalla ja lantiossa kuitenkin leveyttä ihan naisellisesti. Jos pituus on hyvä, housut kinnaa perseestä. Jos perse mahtuu housuihin, niin jalat saisivat olla kaksikymmentä senttiä pidemmät.

Ja mistäänhän ei enää saa housuja jotka ylttäisivät edes lähelle vyötäröä. Tekevät nykyään vain sellaisia seisontahousuja, joilla ei voi istua vilauttamatta puolta perää. Tänään piti sovituskopissa viidesti todeta että "ei ole ihmiselle tehty näitä vaatekappaleita". Pyh.

9 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Niinpä. Mä alanki olla aika mato taittelee niitä puntteja kenkien päälle, kun jopa saappaiden kaa lahkeet on liian pitkät joissain missä perse mahtuu olee (jos muistat ne sieltä ostetut vaaleet farkut joku vuos sitte). Nykyään kyllä on enempi tekemistä nappien saamisessa kiinni.

Pahimpia on lököpöksyt/verkkarit. Miten ihmeessä löytää sopivia ku niis ei oo nilkois mitää kiristysnyörin tapasia (tai jos on niin ne silti menee kengän alle, ikävää sadekelillä)?!!

Hanniina kirjoitti...

Sama vika Rahikaisella. Jos housut menee perseestä ylös, mittaa on puoli metriä liikaa. Ja minä kun olen vielä mielestäni mahdollisimman tavanomaisen kokoinen, jos nyt hiukan keskivertoa lyhyempi.

Onkohan ne kaikki tehtailijat ruåtsalaisia? :/ Siellä on paljon pitkiä kapeita ihmisiä!

Villasukka kirjoitti...

Ja kun vyötärömakkaroita löytyy sen verran, että pitää olla isompi koko, on lahkeessa pituutta puolelle kylälle. Inhoan lahkeiden lyhentämistä. Rakastin syvästi Marks&Spencerin housujen eri lahjepituuksia - keskimmäinen oli kuin minulle tehty.

Ipo kirjoitti...

Mä en tunne yhtäkään ihmistä - en miestä enkä naista - jolle kaupan housut sopis lyhentämättä, lahkeita kaventamatta jne. jne. Ne tehdään kato niille kaupassa tököttäville mallinukeille, ei muille. (Eikä muuten aina sovi mallinukeillekaan! Tiedän kert olen työskennellyt somistajana. Mallinukeille vaatteet fiksataan nuppineula-hakaneula-viritelmillä istuviks.)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kommenteista, ihanaiset naiset :). On se vaan ihmeellistä noiden housujen kanssa. Kyllä nyt voisi tästä joku napata liikeidean: ei voi olla menestymättä firma joka tekee housuja ihan tavallisille naisille!

Omppu kirjoitti...

Niitä firmoja on. Niitä kutsutaan ompelimoiksi. Siitä tilaamaan itselle sopivat housut. Tai opettelee itse. Mulla on semmoinen Joka tyypin kaavakirja, josta olen parit housut jo tehnyt. Valmiiden peruskaavojen lisäksi siellä ohjeistetaan lyhentämään ja pidentämään omien mittojen mukaisiksi. Toimii! Nyt tarttis vaan jäljentää isompaa kokoa oleva kaava, kun jäivät pieniksi...

Hameiden ystävä kirjoitti...

mua kans harmittaa

Urpoturpo kirjoitti...

Pahimpia on lököpöksyt/verkkarit. Miten ihmeessä löytää sopivia ku niis ei oo nilkois mitää kiristysnyörin tapasia

Tähän voisi auttaa eräs armeijan niksi. Armeijassahan housujen lahkeet ei saa lepattaa eli ei saa olla tällaiset gonalahkeet vaan niiden pitää olla särmästi. Ennen käytössä olleissa M62-maastoasujen housuissa oli juuri tällaiset lepattavat lahkeet, jotka piti tunkea kenkien varsien sisälle tai sitten oli käytettävä särmäreitä (muistaakseni nimi oli tämä, tai tähän suuntaan) joilla lahkeet ei enää lepattaneet. Nämä särmärit oli n. 10 cm pitkät ja ne oli tehty venyvästä vihreästä nauhasta. Yhdestä remmistä tehtiin renkula ja se laitettiin lahkeen sisäpuolelle, jonka jälkeen lahje kieritettiin särmärin ympärille. Remmi sitten kiristi lahkeen suun ja siihen loppui se lahkeen lepatus. Vastaavan voisi siviilissä tehdä ihan tavallisesta vaatteissa käytetyissä valkoisesta kuminauhasta... Näköjään guuglen kautta löytyy nuista särmäreistä kuvia ja juttuja, jos jotakin kiinnostaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Omppu: niin, mutku mutku mutku. Joskus haluis vaan saada valmiina. Sitten kun voitan lotossa niin taidan kyllä oikeasti teetättää joitakin vaatteita.

Hameiden ystävän tavoin olen minäkin hameiden ystävä :).

Urpoturpo: särmärit! Sinäpä sen sanoit! :D