16.7.2009

Pitäisi


Pitäisi siivota. Olen koko ensi viikon reissussa, ja sillä aikaa ystäväni asuu kämpässäni. Ei täällä niin törkyistä ole, etteikö vieras voisi majoittua vaikka heti, mutta olisi ihan omankin viihtyvyyden takia mukava saada vähän siistittyä paikkoja. Amme pitäisi pestä. Amme on ihan hauska väline kylminä talvipäivinä, kun kaipaa luihin asti ulottuvaa lämpöä, mutta ammeen puhtaana pitäminen on jokseenkin ärsyttävää.

Pitäisi pestä pyykkiä. Pesin eilen päiväpeittoni, seuraavaksi pitäisi pyörittää vaatteita. Pitäisi miettiä että mitä pakkaan mukaani viikon reissulle. Luvassa on hieman remontti- ja pakkaushommia, kissanhoitoa, ulkoilua, leipomista ja ihmisten tapaamista, joten jotain helppoa, kevyttä, mukavaa ja kulutusta kestävää. Saisi kuitenkin olla sen verran kivan näköistä, että kehtaa liikkua pääkaupungin kaduilla.

Pitäisi huoltaa itseä. Kynnet pitäisi viilata, ne ovat taas liian pitkät. En sinällään valita, että kynteni ovat vahvat ja hyvät, mutta välillä tuntuu siltä että niitä saa olla alvariinsa lyhentämässä. Häitä varten laittamani väritön lakka hilseilee pois, sillekin pitäisi tehdä jotain. Jalkani kaipaavat rapsutusta ja rasvausta, ne ovat jääneet aivan huomiotta ja ovat kyllä karmaisevan näköiset. Alapääkarvoja pitäisi vähän trimmata, roikkuvat jo suunnilleen polvissa.

Pitäisi kirjoittaa. Olen kaksi kirjettä velkaa. Niiden kirjoittaminen vain siirtyy ja siirtyy, kun jotenkin muka tuntuu siltä ettei ole aikaa keskittyä pariksi tunniksi kirjoittamiseen. Tiedän, että vain aloittaminen on hankalaa, ja sitten se kulkisi kyllä omalla painollaan, mutta en silti saa edes aloitetuksi. Pitäisi kirjoittaa yhdelle nörtille raportti käyttöjärjestelmän vaihtumisesta. Tai ei pitäisi, mutta haluaisin.

Pitäisi lukea. Minulla on ollut kaverin kirja lainassa jo varmasti puoli vuotta. Olen aloittanut sen kyllä, mutta olen jämähtänyt näköjään sivulle 56. Kaksi omaakin kirjaa on kesken, tuossa ne nököttävät yöpöydällä. Minua harmittaa se, että luen nykyään paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Syytän käsitöitä. Sen sijaan ihan laiskuuttani saan syyttää siitä, etten sitten käsitöitä tehdessä kuuntele enemmän kasettikirjoja. Nyt sentään on pitkän tauon jälkeen kuuntelussa yksi: Perry Mason ja piikkilanka-aita.

Pitäisi valokuvata. Kuvagalleriani horrostaa, kun minä en muka viitsi ja ehdi kuvailla. Otan toisinaan kameran mukaan kävelylenkille, mutta en sitten ota ainuttakaan kuvaa. Ja jos otan, pidän niitä kaikkia niin hölmöinä ja turhina, etten viitsi edes kokeilla että saisiko niistä muokattua jotain hauskaa. Uuden kuvankäsittelyohjelman harjoittelukin jää kovin vähälle, kun ei ole kuvia joita käsitellä. Inspiraatio on hukassa, en näe mitään kuvaamisen arvoista.

Pitäisi maksaa puhelinlasku. Pitäisi mennä lenkille. Pitäisi kaikenlaista, mutta heräsin päänsärkyisenä enkä siis jaksa enkä viitsi. Lisäksi huomaan nyt, että olen pukenut mekkoni väärinpäin ylleni.

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Onkohan ilmassa jotain? Eilen illalla särki päätä, ajattelin, että se menee nukkumalla ohi. Ei mennyt, heräsin neljän jälkeen karseaan särkyyn ja yökötykseen (en koskaan oksenna mutta olo on hirveä). Troppia ja pikku hiljaa takaisin makuulle. Helpotti onneksi.

Minullakin lukeminen jäi pitkäksi aikaa, koska en osaa neuloa ja lukea yhtä aikaa. Tänä vuonna olen taas lukenut paljon enemmän. Ja olen keksinyt podcastit joita tykkään kuunnella neuloessa ja pyöräillessä.

Yamaba kirjoitti...

Sellaista se elämä on, pitäisi tehdä kaikenlaista. Luulen kuitenkin, että jos edes joskus saa jotain kohtuullisesti tehtyä, niin pitäisi sen ihmiselle riittää.

Hehkuvainen kirjoitti...

Villasukka: kyllä, ilmassa on ukkosta. Eilen sitten jyrisi, ja kunnolla. Tosin aika samanlainen hiki on nyt, painostava ilma :/. Minäkään en migreenissä ole koskaan oksentanut, mutta lähellä se yleensä on. Yököttävää.

Yamaba: luulen samoin :).

Omppu kirjoitti...

Mulla yleensä migreeni heti helpottaa kun saan oksennettua. Toisaalta onneksi ovat harvassa niin pahat migreenit että oksettaa. Paha olo on niin oksettavan tuntuista.

Hehkuvainen kirjoitti...

Yök, oksentaminen on maailman hirveintä :/. Onneksi ei tarvitse päänsäryssä siihen ryhtyä.