2.6.2009

Näistä minä pidän


Susikairan akka iski taas! Tällä kertaa minun pitäisi paljastaa viisi lempparikirjaani. Hankalahko tehtävä, mutta jonkinlaisen listan sain aikaiseksi. Tässä niitä nyt olisi, ei missään järjestyksessä:

1. Markus Kajo: Kettusen paluu: ihmisen käsikirja

"Onneksi olkoon! Tervetuloa ihmislajin jäseneksi. Voimme vain onnitella, että kaikista elämänmuodoista päätitte ryhtyä juuri ihmiseksi ettekä esimerkiksi joksikin russakaksi, joita inhoavat kaikki, paitsi biologit, jotka saattavat tutkia jonninjoutavia hapsenkakkiaisia koko elämänsä."

Pidän Kajon tyylistä kovasti. Kirja on hauska ja oivaltava, repeilen jatkuvasti sitä lukiessa. Kirja sopii rakenteensa ansiosta kiireiseen selailuunkin, mutta minä en kyllä pysty sitä selaamaan, ihan lukemiseksi menee kuitenkin. Aina. Tämä päätyy nyt uusintalukulistalle.

2. Paulo Coelho: Veronika päättää kuolla

Helposti ahmittava kirja. Mielestäni hyväksi kaikille jotka ovat joskus ajatelleet itsemurhaa. Hyödyksi myös niille jotka ovat joskus pelänneet järkensä menettämistä. Tärkeä teos, joka auttaa ihmisen ymmärtämisessä. Uusintalukuun. Taas. Jotta muistaisin mitä on elää. "Elää sinun pitää ja tajuta se, että sinä elät", sanoi F. E. Sillanpää ja oli aivan oikeassa.

3. Yann Martel: Piin elämä

Tätä olenkin ylistänyt jo.

4. John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa

Tätäkin olen ylistänyt jo.

5. Sven Nordqvistin Viirusta ja Pesosesta kertovat kirjat

Ei näistä voi valita vain yhtä, siksi listaan kaikki. Omassa hyllyssä majailevat Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita, Viiru kateissa, Viiru puijaa Pesosta, Viiru ja Kososen kukko ja Viiru ja Pesonen kettujahdissa. Sarjassa on vielä ainakin viisi muuta kirjaa, ne puuttuvat vielä. Olen tutustunut Viiruun ja Pesoseen kauan aikaa sitten ja jäin koukkuun kerrasta. Hupaisat tarinat ja yksityiskohtainen kuvitus miellyttävät minua, näitä haluaisin jatkuvasti selailla. Vaan eihän sitä voi, että tulisi muutakin tehtyä.

8 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Suosittelen luettavaksi Randy Pauschin kirjaa "The Last Lecture", suomennettu "Jäähyväisluento", joka on kirjoitettu samaa nimeä kantavan luennon pohjalta. Lienet kuullutkin tästä - http://www.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513144753/

Villasukka kirjoitti...

Markus Kajoa saisi taas tulla telkkaristakin, kivaa kuunneltavaa. Joo-o, outo maha on, mutta nyt tuntuu taas olevan kunnossa. Joulun alla kramppasivat jalat - olin älyttömän väsynyt ja maassa. Nyt taas väsy ja nyt sitten (kai) vatsakramppi. Mitähän seuraavaksi?

Susikairan akka kirjoitti...

Tutusmiskohdelistaan lisättäviä kirjoja useita, Kiitos=) Tämä oli oikeasti kiva haaste, saa esimakua kirjoista, joihin ei välttämättä muuten tulisi tartuttua. Mutta olethan lukenut "Tuntematon emäntä"-kirjan? Mietin sitä kirjaa tässä vastikään ja ajattelin samaan syssyyn sinua, kun nuo sota-ajat tuntuvat olevan sinunkin sydäntäsi lähellä. Kajo on aivan parhautta. "Tuleeko puluilla pää kipeäksi, kun ne nyökkivät koko ajan?!" ;D

Hanni kirjoitti...

Olihan siellä tuttujakin, mulla on tuo Kajon ensimmäinen Kettunen, ja tuon Coelhon voisin lukea, mulla ei toistaiseksi ole kolahtaneet muut kuin Alkemisti. Ja tuo Boyne on kännykän muistissa muutaman muun kirjan kanssa. En löytänyt sitä kirjastosta, mutta pitääpä yrittää uudelleen. Viirua ja Pesosta ylisti joku muukin..ai hitsi, kun tulee niin monta kirjaa mieleen, mitkä olisi pitänyt mainita omassa listassa. Mahdoton tehtävä vain viisi kirjaa??

Hehkuvainen kirjoitti...

Mustikkamaa: kas, missähän minä juuri hypistelin tuota kirjaa ja mietin että pitäisi kai lukea... :D

Villasukka: seuraavaksi toivottavasti iloa, naurua ja voimia! ^_^

Susikairan akka: Tuntematon emäntä on ihan tuntematon. Vielä. :)

Hanni: aika vaikeaa on valita viisi... ja listahan elää koko ajan. Viirua ja Pesosta suosittelen kaikille aikuisille. Elämä on ihan riittävän ankeaa ilman vakavia kirjojakin, kannattaa välillä heittäytyä sopivasti lapsenmieliseksi :).

Susikairan akka kirjoitti...

Se kertoo vähän niinkuin kotirintaman tuntemattomista sotilaista, miesten ollessa rintamalla, siis emännistä. Oli kyllä monta itkun ja välillä naurunkin paikkaa. Onerva Hintikka ja hmm.. joku toinen kirjoittaja. Lue ihmeessä:)

Mustikkamaa kirjoitti...

Suosittelen kyllä Jäähyväisluentoa luettavaksi. Saat toki sen vaikka multa lainaksi :).

Mä rauhotuin jo eilisestä ajotunnista... Ystävä suivaantui saamastani kohtelusta ja soitti autokouluun mun puolesta (that's what friends for)! Siellä oltiin mun puolella ja lupasivat antaa palautetta ajo-opetuksesta. Ja mulla menee maikka vaihtoon :).

Hehkuvainen kirjoitti...

Susikairan akka: pistänpä korvan taakse :).

Mustikkamaa: hyvä, että asiat tuntuvat selkiytyvän ^_^.