29.5.2009

Minkä elokuvan olet viimeksi kuunnellut?


Katselen mielelläni elokuvia, mutta lähes yhtä mieluusti kuuntelen niitä.

Nuorempana yksi suurimmista suosikeistani oli 1993 valmistunut Kolme muskettisoturia. Katsoin sen useasti, mutta veikkaan että kuuntelin sen vielä useammin. Meillä oli kotona sellainen viritys, että pystyin nauhoittamaan videon äänet C-kasetille. Niinpä tallensin koko elokuvan kaseteille (ei siihen tainnut ihan yksi riittää) ja kuuntelin sitä sitten iltaisin korvalappustereoillani (niin, lapset, täti on niin vanha että sillä on ollut sellaiset). Siis en vain musiikkia, vaan koko elokuvan - repliikit, ammuskelut, viitan hulmahdukset ja hevosten laukan. Kuuntelin elokuvaa kuin radiokuunnelmaa.

Mahtaa vaikuttaa hullun hommalta. No, hullulla on halvat huvit, ja minusta se tosiaan oli hauskaa. Sanomattakin lie selvää, että osasin repliikit kyseisestä elokuvasta melko hyvin ulkoa (nyt olen unohtanut suuren osan). Lisäksi luulen, ettei kuuntelu ainakaan haitannut englannin kielen opiskeluani.

Ei ole lainkaan tavatonta, että puuhastelen täällä omiani ja taustalla pyörii joku elokuva. Silmäni ovat useasti kiinni jossain käsityössä, mutta korvani ovat vapaat kuuntelemaan. Joskus ei huvita kuunnella musiikkia, vaan tekisi ennemmin mieli katsoa jotain elokuvaa. Tosin aina en sitten viitsi/ehdi/jaksa keskittyä ihan täysillä johonkin uuteen elokuvaan, vaan haluan palata tutun tarinan pariin, ja silloin voin hyvinkin vain kuunnella. Kun olen nähnyt leffan kahdesti tai kolmesti tai kymmenesti, niin sen jälkeen riittää että kuulen sen.

8 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

Olitkin jo huomannut haasteen, nyt sain viimein linkitettyäkin:) Jään jännityksellä odottelemaan lemppareitasi:)

Hehkuvainen kirjoitti...

No, älä odota henkeäsi pidätellen, tässä voi hieman kestää... :D

TCL kirjoitti...

Sun pitää kaivaa se kasetti esiin, kuunnella sitä ja kuvitella että:

- Athosin tilalla on Jack Bauer
- Aramisin tilalla on Topper Harley
- Kardinaali Richelieun tilalla on Rocky Horror
- ja kapteeni Rochefortin tilalla on Frank Elgyn.

:D

Urpoturpo kirjoitti...

Hullulla ne on halvat huvit mutta idiootilla ne on ilmaiset. ;)

Hehkuvainen kirjoitti...

TCL: no siitähän tulisikin mielenkiintoista! Lisään listaan vielä Chris O'Donnellin Robinina. :D Voi olla että muiden kuvittelu vaatisi jo ajatusta, mutta Jack Bauer saattaisi tulla automaationa... Damn, kasettia ei kuitenkaan enää missään ole, joten ei voi kokeilla.

Urpoturpo: onneksi niin! Kyllä kävis huvittelu kalliiksi jos kaikesta pitäisi maksaa... ;D

Avaruushiiri kirjoitti...

Olisikohan tässä kyseessä peräti sukupuolisidonnainen ajattelutapa? (Odottelen tässä jahka Hehku keräilee leukansa lattialta kuultuaan minulta tällaista.)

Kas kun alati armas avokkeeni pitää myös mieluusti televisiota taustamusiikkina tehdessään jotain muuta, kun taas itselläni moinen ei vain toimi - huomio kiinnittyy itsestään liikkuvaan kuvaan ja kivoihin vilkkuviin värivaloihin. Ja sitten katsotaankin telkkua eikä tehdä muuta.

Avaruushiiri kirjoitti...

Ai niin - vaikka onkin vähän kyseenalaista netikettiä kommentoida muita kommentteja, niin tarkkuus pakottaa huomauttamaan että Tim Curryn hahmo Rocky Horror Picture Show'ssa oli toki tri Frank N. Furter. Rockya esitti tuiki tuntematon suuruus Peter Hinwood.

Hehkuvainen kirjoitti...

Avaruushiiri, kyllä täällä saa kommentoida kommenttejakin, ainakin tuollaisessa hyvässä korjaavassa hengessä :D.

Eikä minun tarvitse leukaani keräillä. Lausuntosi ei ole mielestäni missään ristiriidassa aiemmin puhuttujen juttujen kanssa :).

Ja mahdollista lie se. Tästä pitäisi ehkä järjestää jonkinlainen kysely.