10.5.2009

Kummallisen hyvä mieli


Kaivoin vasta tänään pyörän esille varastosta. Vähän ilmaa renkaisiin ja rasvaa ketjuihin ja sillä hyvä! Rullasi niin kuin olisi viimeksi eilen ajettu. Pitäisihän siihen satula vaihtaa, kun nykyinen on rikki niin että se imee sateella veden sisäänsä. Tosin se nyt on ollut tuollainen jo monta vuotta, joten ilmeisesti se ei ole ärsyttänyt sittenkään riittävästi. Ohjaustankoni on vinossa, eikä minulla ole riittävän isoleukaista jakoavainta sen kääntämiseen. Siihenkin olen jo tottunut. Siis tangon vinouteen, en siihen että en omista tarpeeksi isoa jakoavainta.

Eilen olin reipas ja siivoilin vähän kellarikomeroa. Kaikenlaista rojua sitä tuleekin säästäneeksi! Ison kassillisen tavaraa heitin surutta pois. Samanlaista raivausta pitäisi kyllä tehdä kämpässäkin, lähinnä vaatekaapissa. Alle kuukausi sitten pestyt ikkunat ovat taas likaiset, ja vaatekaappi näyttää taas siltä niin kuin sitä ei olisi ikinä siivottu. On se kumma. Tosin selitys kaapin ahtauteen löytynee siitä että minun kaappiini ilmestyy vaatteita tyhjästä. Koita siinä sitten pitää järjestystä yllä.

Tämä viikko oli ihan mukavan kiireinen. Maanantaina tanssitreenit, tiistaina elävää musiikkia, keskiviikkona kuoroharkat, torstaina leffakäynti ja perjantaina vyöhyketerapointia. Ensi viikko näyttää myös puuhakkaalta. Maanantaina tanssin, keskiviikkona yritän välttää aivojen ylikuumenemista haastavassa keskustelussa, torstaina laulan (tai ainakin harjoittelen sitä), perjantaina menen keikalle ja lauantaina seuraan Euroviisuja ystävän luona. Tiistai ja sunnuntai täyttynevät ihan itsestään kaikesta pienestä.

Taidan pitää elämästäni. Ihan varovasti, pienen hetken ajan.

11 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ahkera olet ollut sinäkin! Ne kangaspuut ovat vain sellaiset pienet, x-runkoiset ja its.as. kansalaisopiston omat, mutta olleet mulla ainakin 2-3 vuotta.... Niissä on vuoden jo ollut puoliksi niisitty loimi... Toinen puoli on - no, kissojen sotkema.

Kiitos ja Hyvää Tärkeän Päivää!

H. kirjoitti...

(Ilmainen mainos, ellei tiistaina ole liikaa tekemistä illan-suussa: Tampereen Yliopiston Laulajat kevätkonsertoivat Tampere-talon pienessä salissa 12.5. klo 19.)

Urpoturpo kirjoitti...

Sitä pyörän ohjaustankoa nyt voi kääntää hieman ilman jakariakin. Etupyörä pyörätelineeseen ja sitten vääntöä kehiin, niin johan oikenee.

Ipo kirjoitti...

Pidä ihmeessä elämästäsi - kuvauksen perusteella kuulostaa ihan luxukselta! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Villasukka: jahas, kissit ovat taas osallistuneet ^_^.

H.: haa, pitääpä pistää korvan taakse, kuulostaa hyvältä (niin kuin TYL aina).

Urpoturpo: täytyy myöntää ettei ole tullut mieleenkään kokeilla tuota. Jos väännän niin kyllä se jostain kääntyy, mutta voi olla että tuo romu antaa periksi väärästä paikasta... ;D

Ipo: asiat voisivat olla tosiaan huonomminkin. Tosin olen tietysti kuvauksesta jättänyt kaiken kakan pois... mutta sitä on sitten luvassa seuraavassa postauksessa :D.

Hannele kirjoitti...

Tuohan kuulostaa Elämältä Isolla Eellä!

Avaruushiiri kirjoitti...

Vai haastavaa keskustelua... Eikös "haastava" ole nykyään käytetty eufemismi "ongelmalliselle"? 8P

Veikkaanpa, ettei ohjaustangon säätötyökalu ole jakari vaan kuusiokoloavain... jonka käyttäminen voi aiheuttaa vähemmän vaurioita kuin raa'alla voimalla nykäisy. ^_^'

Pyöränsatulaan en ota mitään kantaa, en edes hyräile laulu- ja soitinyhtye Klamydian kappaletta "Ookko tehny lenkkiä (Pyörällä ilman penkkiä)?"

Nan kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä :) Tuo on minusta kyllä nimenomaan Elämää :)

Omalla vaatekaapillani on sama vika kuin sinun kaapillasi: se menee itsestään sekaisin ja sieltä löytyy aina joskus uusia vaatteita!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannele: näin kuvattuna kyllä :).

Avaruushiiri: jos ongelmallista on se, että tunnen itseni välillä kamalan tyhmäksi, niin kyllä, se on kiertoilmaus haastavalle :D. Ehkä sinun pyörässäsi tankoa säädetään kuusiokoloavaimella, mutta minulla kyllä jakoavaimella jos jollain. (Sinun on nyt vain luotettava siihen että erotan kyllä nämä kaksi työkalua toisistaan :D.)

Nan: melko hyvä on nyt, toivottavasti hyvyys jatkuu. Meillä on selkeästi huonosti koulutetut tai huonosti valmistetut kaapit :o! :D

Omppu kirjoitti...

Minkä kokoinen on se ruuvi/mutteri/vempain jota pitäisi kääntää rungon oikaisua varten? Voisin lainata koulusta isoa jako-/kiintoavainta, jos tiedät koon (millimetreinä ilmaistuna). Voisin myös lainata koulusta työntömitan jolla sen tiedon saa selville, jos tahdot.

Hehkuvainen kirjoitti...

Tjahas, minunpa täytyy tarkastella asiaa :). Toisaalta voin sen kyllä jättää noinkin, kun olen jo tottunut... mutta ehkäpä koitan tehdä asialle jotain jahka ennätän.