3.4.2009

Kevät koittaa Hitlerille


Ei kun Hehkulle. Jos ei nyt muuten, niin ainakin täkki ja takki on vaihdettu keväiseen malliin. Untuvatäkki odottaa nyt pesulaan pääsyä, ja otin käyttöön kamalan vanhan, litteän ja kermitinvihreän peittoni. Lisäksi olen nukkunut jo pari yötä keittiön ikkuna raollaan, kun lämpö on ulkona pysynyt öisinkin pikkuisen plussan puolella.

Tänä talvena patteri oli päällä yhden kerran, ja silloinkin vain pari tuntia. Se oli kyllä mielenkiintoista. Pattereideni termostaatit alkoivat nimittäin yhtenä iltana vinkua. Ainoa asento, jossa ne suostuivat olemaan hetken hiljaa, oli tietysti täysi lämpö. No, arvasinhan minä ettei se juttu pääty hyvin. Heräsin parin tunnin unien jälkeen yltä päältä hiessä - ja termostaatit ujelsivat taas eivätkä suostuneet hiljenemään enää vaikka kuinka väänteli. Kun vaihtoehdot olivat kuuma ja vinkuva tai viileä ja vinkuva, valitsin sitten jälkimmäisen. Oh, ei enää ikinä sitä ääntä, kiitos. (Mystisesti ne sitten tosiaan hiljenivät itsestään, eivätkä ole päästäneet pihaustakaan viikkoon.)

Välikausitakki oli tarpeellinen ostos. Nyt ei tarvitse valita että hikoaako toppatakissa vai paleleeko kesätakissa. Anttilasta löysin kivan takin, mutta onneksi en ostanut sieltä, sillä Prismasta löysin saman takin kuusi euroa halvemmalla, hähää. Kun on koko talven kulkenut toppatakissa niin tuntuu hetken aikaa jotenkin kovin alastomalta mennä ulos ohuemmassa takissa. Vaan tottuuhan siihen sitten ajan kanssa.

Niin kuin tottuu valoisuuteenkin. Tosin siihen en ole vielä tottunut. Aamun valo herättää minut aikaisin verhoista huolimatta. Eipä siinä mitään, jos älyäisi mennä ajoissa nukkumaan (mutta useinkaan ei älyä). Väsyneet aivot unohtavat ensimmäisenä sen, miten tuotetaan järjellistä tekstiä. Mutta usein se johtaa vain peräti hupaisiin vapaa-assosiointikohtauksiin, eikä kukaan lähelläni ole välittömässä vaarassa (ellei vaaraksi lasketa sitä että joutuu seuraamaan poukkoilevaa ajatuksenjuoksuani ja puolikkaita lauseitani).

Pidän keväästä sen valon vuoksi, mutta myös siksi että keväisin televisiosta tulee kiakkoa. Hiljalleen hämärtyvä huone, kylläinen ja lämmin olo, pehmeä peti ja oikeat äänet. Aivan täydellistä! Sitä tänäänkin.

Mutta ensin pitäisi kyllä siivota. Pyykki on pesty, kukat on kasteltu, tiskiä ei ole, mutta kaikki muu... Voi huokaus. Jos vain tuijottaisin seinää. Se on puhdas, sileä ja rojuvapaa. Imuria pitäisi käyttää nurkissa, jonne pienet pölypallopataljoonat ovat pesiytyneet. Se ihana kevään valo voi olla myös ärsyttävä, sillä se paljastaa kaiken lian niin armottomasti.

Minusta tuntuu että tarvitsisin jonkun nykyistä käsityökoriani isomman jutun (erillinen huone saattaisi juuri ja juuri riittää) johon sulloa keskeneräiset projektini. Nyt ne pyörivät pöydällä, tuoleilla, tuolien selkänojilla, sängyllä ja lattioilla. Ei ihme, että näyttää epäsiistiltä. Pitäisi olla siisti pino eikä häröpallo!

Ai niin! Ostin synttärilahjarahoilla uuden kameran! Oi onnea. Se on pieni ja sievä ja varmaan todella näppärä peli heti kun opin käyttämään sitä.

Ai niin, osa 2! Oletteko huomanneet, että kukkakärpäset haisevat mullalta? (Tai ehkä multa haisee kukkakärpäsiltä, en ole vielä päättänyt kummin.)

9 kommenttia:

Hannele miettii kirjoitti...

Se joka löytää pölyplloja nurkissa,
hänellä on ollut hauskaa siivouksen sijasta ;)

Mustikkamaa kirjoitti...

Kukkakärpäset haisee vähän käyneeltä banaanilta, ootkos miettiny sitä ;D?

Mimmu kirjoitti...

Mä voin tulla imuroimaan ja siivoamaan muutenkin. Oon tarpeeks pahalla päällä siihen hommaan. Tiskata sä voisit sitten täällä. Tässä mielentilassa kun tulis liikaa sirpaleita.

Johanna kirjoitti...

Miten sie olet haistellut niitä kärpäsiä? :D

Mustikkamaa kirjoitti...

...tai ehkä ne olikin banaanikärpäsiä, onko sellaisia??

Hannele kirjoitti...

Kiva kun jollain toisellakin paikat pursuaa keskeneräisistä töistä. Ei voi mitään kun ideaa pukkaa, ja on aloitettava välittömästi toteutus. Kärpäset ei haise millekään. Höpsö!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannele: löysin monta! :D

Mustikkamaa: eivät haise, minun mielestäni ainakaan, vaan mullalle :).

Mimmu: oi, kun olisin tämän tiennyt ajoissa niin heti olisin suostunut vaihtoon! Tiskaaminen ei ole minusta ollenkaan vastenmielistä, ja toisten tiskit ovat toki jännempiä kuin omat :D. Toivottavasti mielialasi on jo hieman parempi.

Johanna: siis eivätkö kaikki haistele kärpäsiä :D? (Ehkä ei.) Kerran liiskasin kukkakärpäsen sormellani ja kai sen jälkeen pyyhkäisin hiuksia kasvoiltani tai jotain vastaavaa - ja ihmettelin että miksi käteni tuoksuu mullalta. Olen sittemmin kokeillut usealla kukkakärpäsellä, ja tulos on aina sama :o. En tiedä haisevatko ne mullalta elävinä, mutta kuolleina kyllä. Kukkakärpästen liiskatut ruumiit haisevat mullalta. (Jotenkin tämä nyt kuulostaa aika sairaalta :P.)

Mustikkamaa uudestaan: onhan olemassa banaanikärpäsiäkin, mutta en tiedä miltä ne haisevat :D.

Hannele: pursuaa tosiaankin! No, onneksi silloin tällöin saa jotain valmiiksikin :). Ja kyllä haisevat, kokeile vaikka! :D

Saoka kirjoitti...

Haastoin sinut blogissani kyselyyn.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ja vastattu on! :)