8.2.2009

Rauha


Olisi kiva osata solvauksia. Edes muutama hyvä. Niitä voisi harjoitella, että osaisi sitten napakasti sanoa jos joskus tarvitsisi.

Senkin paviaanin pieru! Senkin karvainen kuppajuusto! Senkin haiseva korvamätä! Emakkotappi! Naudan napakarva! Syylä!

Harjoitus tekee mestarin.

Tämä viikko sujahti ohi melkoisen vauhdikkaasti. Maanantaina tanssitreenit, tiistaina elävää musiikkia. Oli kuulkaa hilkulla, etten joutunut jutulle vieraan miehen kanssa. Onneksi oli kaveri mukana estämässä. Huh. Mitä siitäkin tulisi jos minä nyt alkaisin ihan vieraille ihmisille puhua? Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. (Ja saatiin hyvät naurut kaupan päälle.)

Keskiviikkona istuin iltaa Avaruushiiren kanssa, ja tajusimme että kaikki asiat ja ilmiöt maailmassa pohjautuvat neljään peruselementtiin: pallo, rakkaus, pelko ja vitutus. Kaikki on näistä lähtöisin, näihin kaikki palaa. Tätä oivallusta seurasi kunnioittava hiljaisuus. Pieni ihminen voi vain vaieta tällaisen suuruuden äärellä, ja tunnustaa olevansa melko merkityksetön osa Suurta Kuviota. (Ja sitten voi nauraa.) Kaikesta puhuttiin ja puhuttiin kaikesta. Minulla oli keskiviikkona ihan mahdoton aivomyrsky käynnissä, kun olin aamulla herännyt rakkauden valkoinen varjo mielessäni. Olipa hyvä, että oli juttukaverina ihminen, joka ei tule helposti merisairaaksi tajunnanvirtaani seuratessaan! Kyllä puhuminen tekee hyvää. Uskokaa, lapset, kun täti sanoo: puhuminen on tärkeää ihmiselle.

Torstaina sain psykiatrilta rankan kotitehtävän: minun on opeteltava käyttäytymään niin kuin lähes kaikkien lajien naaraat käyttäytyvät. Tansseissa välillä lempeästi naureskelevat sille kun käyttäydyn kuin alfauros. Eivät ehkä arvaa kuinka oikeaan osuvatkaan. Torstaina pääsin myös pitkästä aikaa neuletapaamiseen. Pääsin myös vihdoin liittymään neuleporukan postituslistalle, tosin vasta pitkällisen taistelun seurauksena. En sitten millään päässyt yhteisymmärrykseen Yahoon kanssa, vaan siitä seurasi aivan kaamea sotku. Ja sitten turhauduin siihen malliin että teki mieli hakata näppistä. Mutta nyt olen listalla.

Perjantaina pääsin terapoimaan vyöhykkeitä, mikä oli vallan antoisaa. Lauantaina heräsin aamuviideltä siihen, kun joku känniääliö soitti summeriani. Ostin itselleni kymmenen tummanpunaista ruusua. Niistä jokainen on täydellinen. Pitää itse ostaa kukkaset kun ei niitä kukaan tuo. Iltapäivää ja iltaa vietin ihanien naisten seurassa. Kiitos kaunis heille! Otamme toivottavasti uusiksi joskus. Tänään olen käynyt kaverin kanssa lenkillä ja katsonut vähän Pasilaa. Ei voi mitään, tykästyin siihen. Ja nyt on rauha.

Nyt ehdin taas tuijotella tyhjyyteen, kaivella napaani ja istua tuntikausia mesen ääressä miettimässä että miksei kukaan puhu minulle mitään. Normikuvio. No, olisihan tässä kaikenlaista tekemistä, itselle ja toisille luvattua, mutta jos sitä hetken aikaa vain olisi. Ja ehkä vihdoinkin saattaisi itsensä ajan tasalle muiden blogien suhteen...

11 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Hienoa, ostit kukkia *tap tap* :)!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvä minä! :)

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ruusuja on kiva ostaa, mutta en halua osata solvauksia..

Omppu kirjoitti...

Kannattaa lukea Tintti-sarjakuvia ja opetella ulkoa muutama kapteeni Haddockin solvaus. Tässä muutama esimerkki:

...te senkin bassi-basuukit! Analfabeetit! Kuvainraastajat! Tseremissit!

...ja sitä rataa.

SatuU kirjoitti...

Tuli mieleen noista kirouksistasi Muumipeikko ja pyrstötähti-elokuva... Siinä Nuuskamuikkunen manailee aika hyvin ;-)
"Lellitty villakko! Surkea torakan kakka!" jne...

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannelen paratiisi: no, en minäkään solvauksia tarvitse kovinkaan usein, eikä niitä tietenkään ole kiva ladella, mutta joskus... joskus tuntuu siltä että voi vaikka keskenään puhista seinille, ja silloin solvaukset tulevat tarpeeseen :D.

Omppu: Haddock on mun idoli :D.

SatuU: oh, niin tosiaan! Pidän kovasti tuosta elokuvasta, ja siinä esitetyt solvaukset ovat kerrassaan mainioita :)!

Hannele kirjoitti...

Mutta nuo solvauksethan on oikein hyviä, joita itse luettelit. Ihan itsekö ne keksit? Todella erikoisia ja luovia, kyllä solvattavalta loksahtaa suu auki ja hiljenee siitä paikasta!

TCL kirjoitti...

http://lightning.prohosting.com/~kontekst/konteksti9802/haddock.html

^ You want this. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannele: ihan itse ^_^. (En kyllä yhtään tiedä, että mikä mahtaa olla emakkotappi, mutta se kuulostaa sellaiselta mitä en haluaisi ainakaan itse olla.)

TCL: yes! :)

H. kirjoitti...

Mä luin että ennakkotappi. Hyvä kirous sekin olisi. Tässä ollaan viime aikoina kiro-taidetta hieman pohdittukin kun tuli hommattua kirja-alesta Jari Tammen Suuri kirosanakirja. Yksi suosikeistani olisi, että Voi sielun rieska, kun saisi tapella kirkossa ja purra pappia..

Lisäksi pohdimme tällaisia ammatillisia kirosanoja ja solvauksia kuten summastasupistaja, välivärien väärinsekoittaja tai filminvalottaja.

Hehkuvainen kirjoitti...

Erinomaisia solvauksia olette keksineet! Olen tainnut selata Tammen opusta jossain. Harmi, ettei muistin päälle jäänyt mitään muuta kuin vitunkaivajan apukaivaja. Ja sitäkin käytän aivan liian harvoin :D.