1.2.2009

Pallo on päivän sana


Jos universaalilla rakkaudella olisi muoto, se olisi pallo. Pallo on täydellinen muoto. Pallo on kaunis sana. Minä tein tänään pallon kuvia. Piirsin ja leikkasin ympyröitä ehkä seitsemän tuntia putkeen (juuri mitään muuta en tänään sitten ehtinytkään tehdä). Koska en osallistu Traconiin esiintyjänä enkä yleisönä, on kivaa, että pääsin osallistumaan koristeluun. Jos näet ensi lauantaina TTY:n seinällä sinisen tai vihreän ympyrän, se on melkoisen varmasti minun leikkaamani. Ja niitä on monta! Kiitos, Khrestel, tästä mahdollisuudesta toteuttaa taiteellisia taipumuksiani :). (Lisäys myöhemmin: mitenkäs minä nyt kirjoitin tämän niin, että joku voisi tulkita minun kyllästyneen palloihin ja niiden leikkaamiseen. Tai että se olisi ollut jotenkin puuduttavaa. Ei ollut, vaan meditatiivista ja oikein mukavaa.)

Joskus tekee hyvää se, että ei ole liikaa aikaa miettiä. Tällä viikolla minua on siunattu sopivalla kiireellä. Jos päivät ovatkin viikolla olleet hiljaisia, niin illat ovat venyneet pitkiksi.

Maanantaina oli tanssitreenit. Voi, siitä tuntuu olevan jo ihan ikuisuus aikaa! No, jos ei ikuisuutta, niin ainakin enemmän kuin viikko. Tiistaina leivoin lettuja ja sain vieraita syömään ne pois. Kerrassaan loistavaa. Keskiviikkona pääsin pitkästä aikaa tekemään vyöhyketerapiaa. Sitä pitäisi kyllä tehdä huomattavasti useammin, ettei osaaminen unohtuisi. Keskiviikkona mietin keittiön lattialla maatessani (se on mielestäni oikein hyvä paikka ja asento odotella teeveden kiehumista), että rintaliiveissä voisi näppärästi kuljettaa kiviä. Mietin myös sitä, että minulla on aivan ihania ystäviä. Sitäkin mietin, että mitenkä ihmeessä työssä ja koulussa käyvät ihmiset ehtivät tehdä kotonaan yhtään mitään, kun minullakin jo välillä jää esim. viikkosiivous tekemättä kun ei vain ehdi.

Torstaina oli viikon ainoa ohjelmaton ilta, enkä kyllä yhtään muista että mitä silloin tein. Perjantaina oli kuoroharkat. Lauantaina vietin päivää Metan seurassa, ja sain häneltä jännittäviä Mysteerin siemeniä :o. Peittelin ne multaan, katsotaan mikä kasvi niistä tulee (jos tulee). Illalla pääsin ystävän luo saunaan. Sinne kävellessä tulin pohtineeksi seuraavaa: kuinka kylmä pitää olla ja kuinka korkealla linnun tulee lentää, että linnunkakka ehtii jäätyä ennen kuin osuu maahan? Ja tänään tein sitten niitä ympyröitä.

Tällä viikolla rakastuin taas moneen tekemiseen, jaksoin innostua uudelleen vanhoistakin jutuista. Olen saanut osakseni hurjasti lämpöä ja tuntenut hetkittäin, etten ole täällä ihan turhaan. Tätä lisää, kiitos.

9 kommenttia:

Nan kirjoitti...

Kuulostaa kyllä aivan ihanalta tuollainen viikko, että on sopivasti tekemistä ja ennen kaikkea mieluisaa tekemistä :) Toivottavasti noita tulee sinulle paljon lisää! (Yksi oma haaveeni olisi, että itsellänikin olisi tuollaisia viikkoja edes joskus. Ne antavat uskomattomasti voimaa ja uskoa huomiseen.)

Avaruushiiri kirjoitti...

Hm, kuulostaapa siltä että jollakulla menee taas paremmin... ^_^' Hyvä hyvä!

Allekirjoitan täysin tuon ajanpuutteen ajoittaisen terapeuttisuuden. Toisaalta tiivis käsin työskentely on usein hyvä hetki miettiä. Itse olen useasti saanut loistoideoita tiskatessa. (Luultavasti siksi, että kädet saippuavaahdossa on mahdotonta tehdä muistiinpanoja.) 8/

Ihan hyvä kysymys on myös, miten työssäkäyvän ihmisen aika oikein riittää. Ja vastaus on, ettei se usein riitäkään. Pitää priorisoida: tänään tiskaan, huomenna imuroin, ylihuomenna kirjoitan sähköpostin...

Metta kirjoitti...

Hih, ainakin mysteerinsiemeniä saat heti lisää jos haluat. :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Nan: mieluisa tekeminen on kyllä ihanaa! Tämä viikko näyttää yhtä touhukkaalta kuin edellinen, mutta saa nyt nähdä mitä tästä tulee. Toivottavasti sinä vielä saat oman ihanan viikkosi - tai vaikka useita :). Ei ole mielestäni liikaa pyydetty.

Avaruushiiri: niin, ei elämäni ole läpeensä paska, vaikka monella saralla voisi mennä paremminkin :). Viime viikko oli melko katastrofaalisesta alusta huolimatta aika hyvä. Tänään pesin tukkani, huomenna käyn suihkussa... ehkä keskiviikkona pesen hampaani *hih*.

Metta: minua jännittää, että mitä tuolta puskee esiin... :D

Anonyymi kirjoitti...

hehe, tällä opiskelijalla se ainakin menee niin, että viikkosiivouksesta tulee kuukausisiivous...:) mutta se on vaan hyvä, ettei kotona oo liian viihtyisää, niin jaksaa sitten reuhtoa maailmalla.

Lunara kirjoitti...

Viikot kyllä saa kulumaan aika hurjaa vauhtia, jos on joka päivälle tekemistä. Miulla on nyt sellainen tilanne, että tuntuu, ettei päivät edes riitä, kun on niin pljon kaikenlaista menoa ja mietittävää. Toisaalta kaipaisikin välillä hieman rauhallisempaa viikkoa.

Ehkäpä mie sitten siellä Amerikassa ehdin rauhoittua vähäksi aikaa..?

Kiva kuulla, että siulla menee nyt paremmin :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anonyymi: sopiva sekamelska koristaa kauniisti kodin kuin kodin ^_^.

Lunara: toivottavasti Amerikan reissu on sopivasti rauhoittava :). Hmmm... tuleekohan tästä postauksestani nyt ihmisille sellainen virheellinen kuva, että minulla menisi hyvin... no, yhden viikon ajan meni paremmin kuin vähään aikaan. :D

khr kirjoitti...

Liimailin viimeisetkin pallot kasaan tänään :) Suurkiitos vielä avusta!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvä sinä! Ilo oli minun puolellani :).