6.2.2009

Myrsky


Menen onnesta sekaisin sinä päivänä kun löydän miehen, joka on kyllin vahva ottamaan vastaan kaiken sen rakkauden mitä minulla on annettavana. Sitä on nimittäin paljon.

Minä olen myrskytuuli ja hyökyaalto. Pelkurit pysykööt poteroissaan, näillä vesillä pärjäävät vain Miehet.

***

Heräsin keskiviikkona Ajatuksen kanssa. Se pyöri mielessäni niin kuin olisin toistanut sitä ääneen koko yön: rakkauden varjo on valkoinen.

Mitenkään siihen liittymättä lenkillä tuli mieleeni kysymys: minkä värinen on savun haju? (Minulla on oma mielipiteeni, mutta haluan kuulla teidän vastauksenne.)

***

Joko se on perjantai? On se. Mihin tämä viikko meni?

15 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Savun haju on harmaa... Mikä kaunis lause :D.

Villasukka kirjoitti...

Savun haju on.... No, riippuu hajun voimakkuudesta. Vieno aavistus on hyvin vaalean harmaata, ison tulipalon todella voimakas hajuryöppy on melkein mustaa.

Villasukka kirjoitti...

Hitsi, jäin miettimään tätä... Onhan savuja muunkin värisiä. Metsänuotio, jossa on vähän märkää puuta tai käpyjä on ehdottomasti ruskeansävyinen. Tupakan savu on siniharmaata, joskus melkein sinistä. Kuiva nurmipalo on kellervää.

Avaruushiiri kirjoitti...

Kyllä minusta savun haju on selkeästi sininen - riippumatta savun luonteesta. Tietty sinistäkin on erilaista. Sinisin savu tulee tietysti puukiukaan lämmittämisestä. Tupakan savu on tosi tummansininen. Sellainen nuotio, jonka savu jättää hajunsa vaatteisiin ja hiuksiin, tuoksuu laivastonsiniseltä.

Mikään synesteetikko en kyllä ole, joten mitäpä minä tietäisin. ^_^'

ipo kirjoitti...

Savun haju on tummanharmaa tai läpikuultava musta. Joskus siniharmaa.

Mie taas kirjoitti...

Mie en osaa määritellä hajuja väreinä, mutta tätä kun aattelin, niin mulle tuli mieleen metsänvihreä. :-) Varmaan siitä syystä, että savusta tulee mieleen aina metsään tai laavulle tehty nuotio... *kaihoisa huokaus*

Ja myrskyä ja hyökyaaltoa ois tarjolla täälläkin, eikä mun seurassa muutenkaan kestäis muu kuin Mies. Ymmärrän hyvin, mitä kirjoitit!

Metta kirjoitti...

Savun haju on kellertävä tai likaisenruskea. Ja useimmiten vähän hälyttävä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi miten ihania vastauksia, kiitos kaikille :). Olen aiemmin ollut varsin kovasti sitä mieltä, että savun haju on harmaa, ja toisinaan sininen, mutta eilen haistoin aivan selkeästi vihreää savua.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ai niin, sie taas: arvelinkin että ymmärrät, vaikka postini oli vähän sekava :).

Elegia kirjoitti...

Minulle tulee savusta ja sen tuoksusta mieleeni tuhka. Ei kuitenkaan vain tuhkanharmaa, vaan vähän oranssia kipinää on myös siinä. Savuntuoksu on ihana, se tuo mieleeni paljon muistoja.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Niin, mitä niillä pelkureilla...

Tiedän vain että syötävä osteri on meren värinen.

Miisa kirjoitti...

Kyllä musta savun hajun väri riippuu ihan savusta. Siis että mikä aine palaa. Se vaihtelee vihreän, harmaan, sinisen, ruskean, punertavan ja mustan välillä. Ehkä voi välillä olla jopa lähellä violettia...

Yamaba kirjoitti...

Ehkä moni arempikin mies kuitenkin voi pärjätä vesilläsi, myrskytuulet ja hyökyaallot eivät kestä kovin kauaa, vaan tasaantuvat ennen pitkää.

Savun tuoksu on monensävyistä harmaata.

Villasukka kirjoitti...

Vielä piti palata asiaan kun tuli mieleen kesä ja kärpäset. Tai siis, mulla on terassi ja grilli, maailman pienin pallogrilli. Siinä grillaillessa sitten joskus osuu silmiin maassa kuivanut koivunlehti. Ja se on ihan pakko heittää sinne grilliin käryämään.... Se savu, se pienen pieni savukiehkura, joka siitä yhdestä pienen pienestä koivunlehdestä tulee, on ehdottomasti herneenvihreää :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Elegia: savun haju on minustakin mukava, ja siihen liittyvät muistot positiivisia.

Hannelen paratiisi: no niinpä tietenkin, meren värinen :).

Miisa: värikkäitä hajuja sinulla :P. Mutta kovin totta, niitä on monia.

Yamaba: kyllä minä väitän, että kanssani on helppo olla, en ole mitenkään (liian) vaikea ihminen. Eikä vihani ole pelottavaa, sillä olen nopeasti leppyvä. Minusta tuntuu, että rakkauteni on paljon pelottavampaa.

Villasukka: mukavaa, että palasit :). Herneenvihreä tuoksu... mjam!