26.2.2009

Kakka


Ystäväni sai kirurgisen operaation seurauksena pitkän sairasloman ja vielä pidemmän nostokiellon: hän ei saisi nostaa mitään yli viisikiloista. Eipä siinä muuten mitään, mutta hänen pieni tyttärensä painaa noin yksitoista kiloa. Niinpä lähdin pariksi päiväksi Helsinkiin nostokurjeksi.

Ohjelmassa oli siis nostelua: lapsi pöydän ääreen ja pois pöydän äärestä, lapsi pesulle ja sänkyyn, lapsi hoitopöydälle ja pois hoitopöydältä, lapsi rattaisiin ja pois rattaista, lapsi turvaistuimeen ja pois turvaistuimesta. Nostelun ohella pääsin tietysti tekemään kaikkea muutakin. Nukuttaminen oli helpointa. Ainoa hankaluus oli, että alkoi niin vietävästi väsyttää kun lauloi tuutulauluja hämärässä huoneessa.

Maanantaina lupasin, että Äiti pääsee tiistaina tuulettumaan ja minä hoidan pikkuneidin iltapalat, -pesut ja nukuttamisen (miten tämän nyt sanoisi niin, ettei se kuulosta anestesialta). Maanantain ja tiistain välisenä yönä näin kauhu-unen kakasta. Unessani lapsi väänsi vaippaansa aivan valtaisan norsukakan, enkä meinannut päästä siitä millään eroon. Pesin, putsasin, hinkkasin ja jynssäsin, lotrasin vedellä ja pyyhin paperilla - mutta kakkaa vain oli ja oli, tuli ja tuli, eikä lähtenyt millään. Olin kamalan ahdistunut, sillä lapsiraukan takamus alkoi jo punoittaa rankkojen puhdistustoimien takia. Minua myös pelotti se, että Äiti huutaisi minulle kamalasti kun olen raastanut hänen tyttärensä ihon rikki. Se oli hassu uni.

Voitte arvata, että ilmeeni oli epäuskoisen huvittunut, kun tiistai-iltana -kaksi minuuttia Äidin poistumisen jälkeen- lapsi ilmoitti reippaasti: KAKKA! No niinpä tietenkin :D. Onneksi uneni ei ollut muilta osin mitenkään enteellinen, ja kakasta päästiin eroon :).

Kakka on kova sana, kun ikää on vuosi ja kymmenen kuukautta. Kakka on helppo sana ja sitä toistellaan päivittäin. Neiti tietää kyllä mistä puhutaan, jos puhutaan kakasta. Kesken leikkinsä hän hihkaisi "kakka", nosti nukkensa helman ylös, painoi nenänsä kiinni nuken takapuoleen, nosti päänsä ja sanoi "o-ho". En voinut olla nauramatta. Ihan aina sanat eivät mene kohdalleen, eikä kakka olekaan kakka. Esimerkiksi myös ankka on vielä kakka. Eiköhän se siitä ajan kanssa.

Lapsen hoitaminen on ihan hauskaa silloin, kun kaikki menee hyvin. Melko hyvin meillä menikin (kaikki jäivät henkiin). Ja vaikka en omia lapsia haluakaan, on kuitenkin jollain tapaa mukavaa havaita että on minullakin joku toimiva mammageeni. Sen ansiosta lapsen kuolaan, räkään, kakkaan ja pissaan tottuu. Siitä huolimatta on oikein kivaa, että nyt minun tarvitsee huolehtia vain omista eritteistäni. Borta bra men hemma bäst.

En tälläkään reissulla ehtinyt nähdä kaikkia niitä joita olisin halunnut nähdä. Ensi kerralla sitten.

Reissussa opittua: Helsingin Keskuspuisto on tuhannen hehtaarin laajuinen, eli melko iso. Silti on ihan mahdollista olla löytämättä sitä vaikka vähän etsiikin.

16 kommenttia:

TCL kirjoitti...

Jos kakka on kova sana, voi kyseessä olla ummetus, jonka laukaisee vain puheripuli. :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Hahhaa :D. Ihanaa viikonloppua!

Hannele miettii kirjoitti...

niin, sama homma sitten kun vanhennutaan..

Omppu kirjoitti...

Mistä päin etsit? :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannele: ympyrä sulkeutuu, ihminen palaa juurilleen (=kakkaan)... No, toivottavasti ei ihan pian kuitenkaan :D.

Omppu: no ihan vierestä :D!

Johanna kirjoitti...

:D

Äippä kirjoitti...

Kiittää ja kumartaa, ihanaa että olit käymässä ja lämpimästi olet tervetullut toistekin! ^_^

Hehkuvainen kirjoitti...

Johanna: ^_^

Äippä: hyvä, etten saanut porttikieltoa :).

Anonyymi kirjoitti...

Kävit hyvään aikaan, sillä tänään on neidillä tullut tavaraa molemmista päistä... :-X

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi yäääääk! Nytpä kyllä kiittelen itseäni, että en jäänyt viikonlopuksi... :/ Oksuja ei ois mun mikään geenini kestänyt. Yöks.

pilami kirjoitti...

Joo! Siis toi Keskuspuisto. Kaikki siitä aina puhui ja mä ihmettelin, että missä se oikein on enkä oikein vieläkään tiedä miten sinne löytää. Olen karttaakin kerran katsonut sillä silmällä. Omituinen mesta - ehkä se onkin oikeasti olemassa vaan Helsinkiläisille!?

Hehkuvainen kirjoitti...

Joo, se taitaakin olla sellainen Salainen Paikka niin kuin Narnia :D :D.

pilami kirjoitti...

Eli nyt täytyy enää löytää se vaatekaappi, jonka kautta sinne pääsee! :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Oletko tutkinut omasi :o? :D

Miisa kirjoitti...

Mä voin ens kerralla viedä sut sinne keskuspuistoon :D Sinne pääse aika monesta paikkaa ja oon asunu monella puolella helsinkiä ihan sen laidalla, eli ihan oikeesti tiedän missä se on :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kivaa! :)