28.2.2009

February lady sweater


Kamerani sai jonkin toimivuuskohtauksen, ja onnistuin ottamaan kuvan äskettäin valmistuneesta neuleesta. Värit on kyllä edelleen vähän pyllyllään, mutta violeteilta häiriöviivoilta sentään vältyttiin. (Kliketi-klik isommaksi.)


Ohjetta tiirailin täältä ja muokkasin sitten omaan käyttöön sopivaksi. Puikot 5 mm ja lanka (n. 250 g) jotain entistä villapaitaa (langasta suuri kiitos sinulle, Metta!). Lanka oli aluksi ei ihan tummaa mutta ei oikein vaaleatakaan harmaata, mutta minä värjäsin sen. Koska en pidä myrkyistä, värjäsin takin elintarvikeväreillä. Otin vähän mallia Ullan värjäysohjeista, ja hyvä tuli. Märän villan ja etikan hajuyhdistelmässä on kyllä kestämistä, mutta tulos on vaivan arvoinen.

Fiksu olisi tietysti värjännyt langan ennen neulomista, mutta minä kylvetin valmiin takin. Kolmen litran kattilalla se olikin melkoinen temppu. Ensin kokeilin pelkästään vihreällä liemellä, mutta siitä tuli aivan liian pääsiäisvihreä. Sitten tein sinivihreän sekoituksen, ja pääsin lähemmäksi sitä mitä olin toivonutkin. Väri on kovasti kirkkaampi kuin muut käyttämäni vihreät (ja paljon kirkkaampi kuin kuvassa), mutta ei silti ollenkaan paha. Pidän epätasaisesta lopputuloksesta, jossa näkyy useita sävyjä.

Neule on tehty ylhäältä alas, ja se on täysin saumaton. Ihana ohje, jota voi helposti muokata. Helppo tehdä ja kiva pitää; tämä on uusi lempparini!

10 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

on hieno, täytyy antaa täysi tunnustus onnistumisesta valmiin takin värjäyksessä!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiits kiits ^_^. Takki pitikin värjätessä dipata kahdessa osassa: ensin toinen pää ja sitten toinen pää. Kun ei se tosiaan kerralla mahtunut kattilaan.

Hannele kirjoitti...

Voih! Ihana, ja väri tuossa kuvassa on just mun lemppari. Voih uudelleen!

Omppu kirjoitti...

Tulipa nätti!

Johanna kirjoitti...

Ihuna! :)

Nan kirjoitti...

Onpa kaunis takki ja todella kaunis ja onnistunut värikin! Vautsi :)

Metta kirjoitti...

Siitä tuli tosi hyvä! Parempi on kyllä näin kun se edellinen väri, vaikka sekin oli nätti kyllä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos pupuset ^_^.

khr kirjoitti...

Naistenpäivää myös sinulle! Katselin tuota mallia aiemmin ja totesin ettei se ole oikein minun juttuni. Sinulle se kuitenkin istuu kuin nenä päähän!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, olenkin kyllä kovasti tyytyväinen aikaansaannokseeni :).