23.1.2009

Ananasakäämä


Jotkut väittävät omistavansa pesukoneen, joka syö sukkia. Minä en sellaiseen ihmeeseen ole onneksi koskaan törmännyt. Vaan minullapa onkin uuni, joka syö ruokaa. En olekaan aikaisemmin huomannut sitä. Ehkä se on syönyt niin pieniä annoksia, etten ole tajunnut vajetta, tai sitten olen tehnyt ruokaa joka ei kelpaa sille. Mutta nyt tajusin, että uunini pitää kesäkurpitsasta.

Olin eilen viitseliäs ja tein oikein hidasta ruokaa. Raastoin voideltuun uunivuokaan punajuurta, porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Päälle murustelin herkullisesti marinoitua tofua. Vähän öljyä, pikkuisen suolaa ja sitten uuniin puoleksitoista tunniksi. Hiljaa hyvä tulee? Nam? No ei! Luulisin saavani samanlaisen hajun aikaiseksi jos paistaisin muovailuvahaa. Onneksi maku oli hieman parempi kuin haju. Tai sitten flunssaisena ei vain kannattaisi olettaa minkään haisevan kovin hyvältä (tai miltään).

Mutta sepä ei ollut nyt pääasia, vaan se, että uuni söi kesäkurpitsan! Kaikki muu oli paikallaan: löysin vuoasta punajuurta, porkkanaa ja tofua. Vaan missään ei ollut jälkeäkään raastetusta kesäkurpitsasta! Simsalabim, kadonnut oli.

Joku fiksu voisi nyt esittää, että raastoin kesäkurpitsan liian hienoksi ja puolitoista tuntia uunissa oli sille liikaa. Että se kyllä on tallessa, mutta tunnistamattomaksi mössööntyneenä ja punajuurella värjäytyneenä. Mutta minulla on omat epäilykseni. Pidä varasi, uuni, minä tarkkailen sinua.

5 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Kyllä kesäkurpitsassa on jotain häikkää ollut aina. Älä uunia syytä. Kesäkurpitsa valittiin yhtenä vuonna "vuoden vihannekseksi", ja perustelu oli: se ei maistu miltään. Siis se saattaa myös päättää kadota, turhautunut reppana, kun tuollaisen tuomion sai. P.S. ei se kyllä miustakaan millekään maistu :-O

Kirsi kirjoitti...

Mä käytän paljon kesäkurpitsaa, se on hyvää! :-) Mä luulen, että sun uunilla oli vaan nälkä, ja se päätti valita aineksista sen, mitä sä kaipaisit vähiten..? Syötätkö uuniasi riittävän usein?

Hehkuvainen kirjoitti...

Hannele: no onpa outo perustelu :o (varsinkin kun se minun mielestä maistuu kesäkurpitsalta). Kyllähän tuollainen perustelu käy minkä tahansa vihanneksen itsetunnolle.

Kirsi: ehkä en sitten syötä sitä riittävän usein, ainakaan ruoalla josta se pitäisi. Omenapiirakka, taatelikakku, mustikkapiirakka ja pikkuleivät eivät ilmeisesti kelpaa (ja hyvä niin, ne on tarkoitettu muille suille).

Metta kirjoitti...

Se onkin sitten odotellut sitä kesäkurpitsaa. :D

Meidän pesukone kyllä syö sukkia, vai millä muka voi selittää korillisen parittomia sukkia? Siihen on varmaan aikojen alusta asti kerätty pesusta tulleita yksinäisiä sukkia, enkä millään voi uskoa, että niiden pareja enää löytyisi. Etenkin kun koneeseen laitetaan sukat aina kaverin kanssa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Jos minä olisin pesukone, joka söisi vaatteita, niin olisin kyllä niin ovela että söisin jo valmiiksi parittomia vaatteita. Siis kai sitä nyt helposti huomataan, että sukalta puuttuu pari, mutta ehkä ei niin helposti jos vaikka joku yksittäinen paita katoaisi. Ei toki kannata kertoa tätä teidän koneelle, ettei se saa ideoita. :D