1.2.2020

Julkaisu


Suunnittelutoimisto Tammikuu järjesti viime syksynä limerikkikilpailun, johon minäkin osallistuin. En voittanut kisaa, mutta limerikkini valittiin kuitenkin mukaan parhaista parhaimpiin eli antologiajulkaisuun. Sain tekijänkappaleeni tällä viikolla. Hauskaa!


Minulta kysyttiin haluanko limerikkini julkaistavan oikealla nimelläni vai kilpailussa käyttämälläni nimimerkillä. Valitsin julkaisun nimimerkillä, mikä osoittautuikin hyväksi päätökseksi, sillä kilpailuun oli osallistunut myös kokonimikaimani (!) ja hänen limerikkinsä on julkaistu hänen nimellään - tai siis minun nimelläni. Kuinka erikoinen sattuma!

Täällä blogissa voin julkaista kilpailuun lähettämäni limerikin, joka ei päässyt mukaan antologiaan. Se ei siis miellyttänyt arvoisaa tuomaristoa samalla tapaa kuin muut tuotokseni, mutta oli minun mielestäni hauska. Tässä siis teille malliksi julkaisukelvoton limerikki, noita julkaisukelpoisia saatte kirjakaupoista:

Oli kerran laiha mies Kiinasta,
joka ei tykännyt kovasta viimasta;
joutui kulkemaan tuulen mukana
ja olo oli jo hyvin tukala.
Hän osti ankkurin ja pääsi pois piinasta.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Ihana tuo julkaisukelvoton, kuinka huikee onkaan kirjaan päässyt...? Entä jos se oikeanimikaima olikin jonkun nimimerkki?

Hehkuvainen kirjoitti...

Niin, voihan olla että joku otti nimimerkikseen minun oikean nimeni O_o. No tuskin sentään, onhan minulla kokonimikaimoja muutamakin.