14.10.2017

Iloinen ovi


Ulko-ovemme oli kulahtanut, ja talon julkisivun maalauksen jälkeen ovi näytti entistä surkeammalta. Mies päätti ottaa "pieneksi sivuprojektiksi" ulko-oven maalauksen, ja katso, useita viikkoja myöhemmin meillä oli kauniin keltainen ulko-ovi! Osallistuin maalaukseen minäkin, sen verran että voin ovea katsellessa tuntea ylpeyttä saavutuksesta.


Maalin sävytys on kuulemma tarkkaa tiedettä, joten suhtauduin asiaan sen vaatimalla vakavuudella: otin varastosta keltaisen kaakelin, joita edellisiltä asukkailta oli jäänyt yli vessaremontista (keltainen lattia on yksi lemppareistani), menin maalikauppaan ja sanoin haluavani saman väristä ovimaalia. Onnistui. Punaisen, valkoisen ja lämpimän keltaisen yhdistelmä on mielestämme kaunis ja kutsuva.

Ovi on kyllä kaunis, mutta kauhean kiero ja aukkoonsa jotenkin todella epäsopiva. Kostealla kelillä ovi ja/tai karmit turpoavat niin että aina vähän jännittää kuinka ovesta pääsee kulkemaan. Maalaus oli siis vain kosmetiikkaa, ja jossain vaiheessa ovi menee kyllä karmeineen vaihtoon.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

No onpas pirteä, mutta silti sopivan lämmin punaisen ja valkoisen kaveriksi.

Ana kirjoitti...

Tosi söpö! Hiukan kaipaisin isompaa näkymää eli enemmän seinää - perspektiiviä...?

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: haussa oli nimenomaan lämmin keltainen, koska muuten näyttäisi kamalalta. Tuo on mielestämme todella onnistunut :).

Ana: koitin jotenkin zoomailla niin, ettei kuvassa näkyisi mitään liikaa. Päädyin ottamaan kuvan, jossa näkyy liian vähän ;D.