13.7.2017

Julkisivumaalaus


Ulkona on tapahtunut paljon, kun perunamaamylläyksen lisäksi talomme maalattiin. Viime kesänä aloitin maalaustarjousten kyselyn, kevään yhtiökokouksessa tehtiin urakoitsijan valinta ja kesäkuussa saatiin uusi maalipinta. Talo näyttää nyt todella hienolta, kämäiset kuvat eivät todellakaan kerro koko totuutta. Koitin kuvata niin että näkisitte oleelliset asiat, mutta näistä otoksista taitaa näkyä lähinnä huonot kuvaustaidot ja/tai kehno kuvauskalusto.

Erityisesti meidän päätymme talosta oli jo aika rapistunut. Räystäslautojen maali oli kärsinyt eniten, ja meidän kuistimme kohdalta löytyi ihan lahoja lautoja. Tämä ei varsinaisesti yllättänyt. Pääsääntöisesti talo oli entisessäkin ulkoasussaan vielä ihan ok, alla olevassa kuvassa on oikeastaan juuri se pahin kohta.


Talomme on kuulemma aivan alkujaan ollut kellertävä, mutta käsittääkseni se on kuitenkin aika pitkään ollut jo punainen. Punaisena halusimme sen pysyvänkin, ja onneksi maalin sävytys onnistui aivan nappiin. Alla olevassa kuvassa yläosan laudat on maalatut, alaosassa on pestyt ja harjatut ja osin vaihdetutkin. Muutamiin kohtiin timpuri kävi lautoja vaihtamassa, mutta onneksi suuria lahoja tai yllätyksiä ei löytynyt.


Räystäät näyttävät nyt kautta linjan hirmuisen paljon aiempaa paremmilta. Uusi maalipinta on kerännyt kiitosta myös naapureilta. Se kiiltää juuri sopivasti: näyttää uudelta mutta ei liian uudelta. Ikkunanpuitteet hohtavat valkoisina. Punainen väri on luonnossa hiukan kirkkaampi kuin kuvan perusteella voisi arvella, sellainen lämmin joulunpunainen.


Kuvaaja oli suorassa, talo vain on vinossa... Vanha talo on vanha talo, eikä se maalaamalla uudeksi muutu. Eikä ollut tarkoituskaan. Aika näyttää että kestääkö maali seinässä kaksi vai kaksikymmentä vuotta. Toivomme sille pitkää ikää.


Urakoitsija hoiti työnsä ripeästi ja sovitussa aikataulussa. Maalausjälkeen olemme tyytyväisiä, muuten oikeastaan emme. Kaikesta piti vääntää ja laskutuksesta on aiheutunut ikävää jälkipyykkiä. Talo näyttää hyvältä, mutta tässä maistellaan varmaan vielä pitkään tympeän urakoitsijan kitkerää jälkimakua ja ihmetellään että kaikenlaista yrittäjää sitä sitten onkin liikenteessä... No, oltiin ekaa kertaa tämmöistä työtä tilaamassa, ja on kyllä opittu paljon.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Voi urgh mokomat yrmymaalarit... Mutta lopputulos on hieno!

Urpo Turpo kirjoitti...

Öh... Mikä tuo viimeisessä kuvassa ovella näkyvä mötiäinen on?

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: Urgh tosiaan. Ei voi kuin ihmetellä miten joillakin on asiakaspalvelun perusteet ihan hakusessa. Kai niillä on sitten töitä riittämiin, ei tarvitse olla huolissaan siitä että me emme häntä suosittele, vaan päinvastoin varoitamme kaikkia ottamasta tätä urakoitsijaa.

Urpo Turpo: se on pöllö! Se tekee meillä ovimiehen (=ovistopparin) hommia. :)