22.5.2017

Luuneula


Haravoidessa löysin syreenipensaan juurelta luunpalan. Mistä lie sinne joutunut ja kenestä lie peräisin, en tiedä. Mutta vastaan se tuli joten päätin kokeilla sen työstämistä.

Sahasin luun pari kertaa halki, jotta sain käsiini mielestäni sopivan palan. Sitten nyrsin sitä puukolla muotoonsa. Tein käsiporalla leveään päähän varovasti pienen reiän, jota suurensin vielä puukon kärjellä. Veistelyn jäljiltäkin luu oli aika hyvä, mutta sipaisin sitä vielä kevyesti hyvin hienolla hiomapaperilla. Ja niin syntyi kinnasneula:


Neulasta tuli kinnasneulaksi aika pieni, ei juuri tulitikkua pidempi. Se on vähän käyrä, koska luu kaartui enkä saanut mistään kohtaa pidempää suoraa palaa. Olen vuosia sitten kokeillut neulakinnastekniikkaa, mutta se jäi silloin täysin kokeilun asteelle. Nyt haluaisin opetella tekemään jotain oikeasti ja valmiiksi asti, kun on niin hieno neulakin käytettävissä.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

"En tiedä mistä se on takapihan multiin joutunut..." Etpä vissiin... :P

Hieno neula! Mä luulin ensin, kun aloin juttua lukea, että olet tehnyt arkeologisen löydön kivikaudelta! Mutta sähän voit sitten piilottaa sen takaisin multiin, kun et sitä enää joskus tulevaisuudessa tarvitse. Siinähän sitten ihmettelevät 2200-luvulla, että mikä himpura tämäkin on...?

Hehkuvainen kirjoitti...

Löytö oli, mutta ei ehkä ihan sentään kivikautinen. :D Mutta täytyypä muistaa jemmata sitten kun ei enää tarvitse, ihan vain tulevien kaivajien iloksi.