2.2.2017

Yleistä lätinää


Rakas päiväkirja, anteeksi hiljaisuuteni. Elämä vie mennessään, enkä oikein jaksa keskittyä sitä dokumentoimaan. Tässä jonkinlainen tiivistelmä siitä mitä tällä hetkellä tapahtuu.

Uusi työ on alkanut kivasti, tässä on nyt neljäs viikko meneillään. Hyvää on paljon, esimerkiksi seuraavat asiat tuottavat iloa:
+ sähköpöytä
+ lyhyt työmatka
+ ei stressiä (ainakaan vielä)
+ hyvä työilmapiiri
+ kivat työtehtävät
+ työnantajan arvot kohtaavat omani
+ hyödykäs henkilökunta-alennus

Hankalaa on se, että uuden opettelu on aina raskasta. On mälsää tuntea itsensä hitaaksi, kömpelöksi ja tyhmäksi. On inhottavaa olla epävarma melkein kaikesta tekemisestään. En oikein osaa tässä asiassa olla armelias itseäni kohtaan, vaan haluaisin osata kaiken heti nyt. Kysyy kärsivällisyyttä hypätä asiantuntijasta harjoittelijaksi. Mutta tällä mennään, sillä näin on hyvä.

Olen vuosien tauon jälkeen aktivoitunut harrastusporukassani ja se tuntuu hyvältä. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä ja heittäytynyt luottamustehtävään. Pääsen siis hyödyntämään keskiaikaharrastuksessa sekä ammatillista osaamistani että monenkirjavaa askarteluintoani. Luulin että voisin näissä ympyröissä käyttää vaakunaani, mutta se ei olekaan suotavaa (leikki ja todellisuus täytyy pitää erillään). Siispä olen suunnitellut vallan uuden vaakunan! Se on nyt lähtenyt eteenpäin rekisteröitäväksi, toivottavasti se hyväksytään. Jos, niin ehkä voisin sen näyttää sitten täälläkin.

Piha on jäässä, mutta kevättä ja kesää suunnitellaan jo kovasti. Puutarhuriystävämme kävi konsultaatiokäynnillä ja tulee keväämmällä tekemään meille pihalle perunamaan. Ostamme myös kasvihuoneen, jos vain sopivan löydämme. Kaikenlaisia siemeniä on jo hommattu ja summittainen kylvöaikataulu on selvillä. Tässä kuussa saa jo aloittaa ensimmäiset esikasvatukset! Ränsistyneen pensasaidan karsin kumoon heti kun säät sallivat.

Ensi kesänä saadaan toivottavasti toteutettua myös julkisivun maalaus. Se tulee kyllä ihan ostopalveluna, sillä en todellakaan rupea käyttämään kesääni seinien rapsutteluun. Minullahan ei varsinaista kesälomaa olekaan, kun työssä ei ole lomaa kertynyt ja sopparikin on määräaikainen elokuun loppuun. Sittenhän sitä tietysti voi lomailla jos ei heti löydy uutta työtä. Mutta siis joku muu saa hoitaa sen maalauksen. Saadut urakkatarjoukset on arvioitu, nyt vain pitäisi nuijia päätös pöytään.

Elämä on tällä hetkellä kirjava ja positiivisesti pörröinen sekamelska. Ei siitä osaa kovin järkevästi kirjoittaa vaikka ehtisikin.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Kivan kuuloinen sekamelska. Jos ehdit ja viitsit, olisi kiva nähdä sun kylvösuunnitelma. Siis mitä aiot laittaa ja milloin ne pitää laittaa. (nimim. herää aina siementen kylvöön toukokuun lopussa...)

Hehkuvainen kirjoitti...

Eihän tuo kovin kummoinen suunnitelma ole, mutta laitan esille jossain vaiheessa :).