20.12.2016

Lempparit kotona, osa 2


Listasin aiemmin neljä ihanaa asiaa kotoa. Mutta niitähän on paljon enemmän kuin neljä, joten tässä muutama lisää.


5. Portaikko
Eteisportaikko oli kuulemma aiemmin myrkynvihreä. Vaikka se olisi varmasti ollut omalla tavallaan vinkeän näköistä, olen iloinen siitä että edelliset asukkaat maalasivat portaikon valkoiseksi. Ikkunasta tulvii iltapäivisin valtavasti valoa ja eteinen on ilmavan oloinen. Vanhojen talojen portaikot ovat yleensä hiukan ahtaita ja pimeitä, mutta tässä on avointa tilaa riittävästi.


6. Putkiradio
Kesällä rikkinäisenä ostamani putkiradio yllätti iloisesti: hiukan öljyttynä ja sitkeästi väänneltynä kanavanvalitsin alkoi luistaa ja radio toimii nyt moitteetta. Ääni on hyvä ja satunnaiset särinät kuuluvat asiaan. Eihän tämän hienoutta tarvitse erikseen edes selittää; kenellä muulla on yli 50-vuotiasta elektroniikkaa jokapäiväisessä käytössä?


7. Vessan lattia
Edelliset asukkaat remontoivat vessan, ja valitsivat sinne lattiaan ihanan auringonkukankeltaisen kaakelin. Koska vessa on muuten raikkaan ja modernin valkoinen, tuo keltainen lattia hiukan luonnetta tilaan. Ei ehkä tavallisin valinta enää 70-luvun jälkeen, mutta tänne se sopii. Ja mikä parasta: vessassa on lattialämmitys.


8. Olohuoneen kynnys
Keittiön ja olohuoneen välissä on elämää nähnyt kynnyspuu. Se on aikoinaan ehkä lakattu ja sittemmin tuhrittu maalilla sekä edellisten asukkaiden että meidän toimesta. Isot harmaat läiskät ovat meidän jäljiltä. Olohuoneen lattiassa maali ei meinannut pysyä, mutta kynnykseen se tarttui niin tiukasti että olkoon siinä.

Puu on kulunut askelten alla niin, että pehmeä puuaines on kadonnut ja puun syyt ovat jääneet koholle. Nykyään on joidenkin mielestä hienoa kuluttaa uusi kaluste vanhan näköiseksi hiomalla osa maalista pois. Kynnyksemme kuluminen on kuitenkin aitoa, sitä ei voi hiomalla feikata, ja juuri siksi se on hieno sellaisena kuin on.

2 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Eh... Kummanko kylpyleluja nuo kumiankat on? :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Emme kylve ankkojen kanssa, ne saavat olla keskenänsä. Mutta miehen ne alunperin ovat, mukavaa että ottivat minut perheeseen myös. :)