15.12.2016

Ei pidä nuolaista... mutta teen sen silti


Työn hakeminen on rankkaa. Erityisesti silloin, jos motivaatio työhön ja sen hakemiseen on kateissa. Voidaan varmasti puhua melkoisen pahasta motivaatiovajeesta, kun edes omasta irtisanoutumisesta johtuva kolmen kuukauden karenssi ei potki eteenpäin. On oikeastaan aika pelottavaa, miten suuresti edellisen työpaikan ongelmat vaikuttavat siihen millä fiiliksillä hakee uutta työtä.

Olen aina ollut työhaastatteluissa (ja muutenkin) rehellinen, joskus jopa liiankin rehellinen. En silti olisi koskaan uskonut että sanoisin joskus työhaastattelussa niin kuin sanoin pari viikkoa sitten: "Uskon että löydätte tähän työhön jonkun minua motivoituneemman henkilön." Pakko se oli suoraan sanoa, koska muun väittäminen olisi ollut typerää. Aloin ajatella etten ehkä ikinä innostu yhdestäkään työpaikasta.

Onneksi olin väärässä. Hain rekryfirman kautta yhtä mukavan kuuloista paikkaa, mutta haastattelussa minulle kerrottiinkin paikasta joka ei ollut missään avoimessa haussa. En ymmärtänyt yhtään mistä rekryihminen selitti, sillä työ oli itselleni ihan vierasta. Taloushallintoa kyllä, mutta täysin erilaista kuin se mitä olen tehnyt. Kiinnostuin ja pääsin jatkohaastatteluun. Se ei mennyt ehkä ihan putkeen, mutta ei sillä väliä sillä lopputulos on kuitenkin hyvä.

Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa ja nimet on paperissa, mutta koska paikka on minulle jo suullisesti luvattu, uskaltanen sanoa saaneeni töitä. Kysyttäessä en kylläkään osaa oikein vastata tarkasti että mitä työtä, sillä kokonaisuus (yksityiskohdista puhumattakaan) ei ole oikein hahmottunut vielä. Jotain numeroiden pyörittelyä se on kuitenkin. Ja kuulosti mielenkiintoiselta, joten on mukava päästä ottamaan siitä tarkempaa selkoa!

Työsuhde on määräaikainen ja alkaa tammikuun puolenvälin tietämillä, joten nyt minulla alkaa parin viikon oikea loma. Flunssa iski ja pää on räkää täynnä, mutta vetäisen silti tähän pienet voitontanssit. Tuntuu ihanalta innostua!

6 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Siinäpä sitä voi ensimmäisenä päivänä lähteä jännäkakat housuissa töihin, jos ei ole työtehtävät ihan vielä selvillä. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei kun just silloin ei tartte jänskättää niin pahasti! Kun ne siellä eivät oleta että osaan yhtään mitään, eli nollasta lähdetään, niin riittää että ilmaannun paikalle valmiina oppimaan :). Helppoa!

Menninkäinen kirjoitti...

Bingoemäntä! :D

Onnea nuolaisusta ja makoisaa lomaa!

Hehkuvainen kirjoitti...

Ehkä ei sentään bingoemäntä :D. Kiits kiits!

Korppisusi kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kaunis!