24.11.2016

Melkein televisiossa


Pääsin vihdoin käymään Yle Visiitti -kierroksella Tampereen Mediapoliksessa. Yritin olla liiaksi häiriintymättä siitä, että kierroksella oli kanssani joukko 9-luokkalaisia. Näimme editoijia työssään, kävimme puvustamossa, lavastamossa ja meikkaamossa sekä hämmentävissä tarvikevarastoissa. Niin ja tietysti ihan oikeassa televisiostudiossa. Täällä kuvataan Pikku Kakkosta ja monia muita ohjelmia:


Toiseen studioon ei päästy käymään, koska siellä oli kuulemma lähetys käynnissä. Katsoin suljetun oven päällä palavaa punaista "lähetys"-valoa ja mietin että missä ohjelmassa olisin näkynyt jos olisin juossut ovesta sisään kiljuen "se on valetta, kaikki on valetta, kuuletteko" tai muuta yhtä sekavaa. Jätin kuitenkin käyttämättä ne 15 minuuttia sekuntia julkisuudessa.

Kierroksella sai kuvata vapaasti, mutta opas juoksutti meitä niin lujaa, etten ehtinyt jäädä fiilistelemään kameran kanssa. Harmi, sillä nähtävää oli paljon! Joku tarpeistonhoitaja oli hiukan villiintynyt, ja ostanut jemmaan yhden apteekin ja sekatavarakaupan.


Näitä tavaroita kuulemma saatetaan käyttää kuvauksissa ja lainataan toisinaan museoille ja elokuvatuotantoihin. Opas kertoi että puvustamon puolelta oli juuri lainattu armeijan asuja uuden Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin. Samoihin kuvauksiin oli lähtenyt varastosta myös 139 toimivaa asetta. Note to self: zombiemaailmanlopun tai muun apokalypsin iskiessä kannattaa hakeutua Yleisradion puvustamoon. Ties mitä tykkejä niillä siellä on jossain jemmassa.


Haluatko itsekin kierrokselle? Tuppaudu mukaan täällä!

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Siistiä! Olis se kyllä ollut niin makeeta; kesken jonkun pikkukakkosen Hehku vetää ympäri studiota vartijat perässään... :D :D :D

Hehkuvainen kirjoitti...

"Poistakaa tuo apina studiosta. Nyt heti." :D