26.11.2016

Joulukalenterit esiin!


Tänä vuonna jouluaskartelut ovat jääneet vähälle (niin kuin kaikki muutkin askartelut, tai siltä ainakin tuntuu). Perinteinen korttiaskartelupäivä kyllä pidettiin, ja jotain sain valmiiksikin. Kaksipuolisen teipin kanssa on kuitenkin ollut yllättäviä ongelmia, ja osa korteistani uhkaa hajota ennen kuin ehdin niitä edes postittaa. Saapa nähdä viitsiikö noita kortteja laittaa liikenteeseen ollenkaan, jos eivät pysy kasassa.

Seinänaapureille tein joulukalenterin. Näitä samoja mietelauseita olen käyttänyt aiemminkin, silloin taittelin ne pieniin kirjekuoriin. Nyt käärin tulosteet rullalle ja numerokylteiksi pistin erikoiset pienet lipareet, jotka mies sai Kiinasta yllätyksenä. Tilasi jotain antennia tai kaapelia, mutta sai satamäärin pieniä pahvisia lirpukkeita, joita voisin kuvitella olevan hienoina hintalappuina jossain. Viime vuonna laitoin niitä joulukortteihin, nyt siis joulukalenteriin.


Kääröt heitin lasipurkkiin, joka sisälsi aikaisemmin kurkkusalaattia. Pikkuisen kimaltavaa teippiä ympärille ja siinä se. Tuonne olisi mahtunut vaikka hiukan karkkia joukkoon, mutta naapurissa ei niin välitetä karkkiherkuista joten mennään nyt pelkillä mietelauseilla.


Hiukan muuntelemalla tästäkin saisi sopivan kelle vaan. Ehkä mietelauseiden tilalle voisi laittaa treffiehdotuksia, lupauksia yhteisestä tekemisestä, muuten vaan kivoja muistoja, lahjakortteja, rakkaudentunnustuksia, pieniä seteleitä, kiiltokuvia tai vaikka tarroja. Ja jos ei purkki muuten täyty niin voihan sinne laittaa myös joulukoristeita, pipareita tai namuja. Helppo ja edullinen juttu, vaatii vain hiukan aikaa ja ajatusta.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Onpas kiva idea! Mä olisin niin ketku, että laittaisin kääröt sikinsokinjärjestykseen, niin joutuisi aina kolistamaan purkin tyhjäksi oikeaa päivää etsiessään... :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Se kävi itselläkin mielessä, mutta pelkään että tekemäni rusetit aukeaisivat jos kääröjä pitäisi kovin heitellä ja käännellä. Katsoin siis varmemmaksi laittaa kääröt nyt suunnilleen järjestykseen.